MiniMao Igrarije: Pobarvaj si dan

MAO, 8. februar ― Na velikonočno nedeljo je pred več kot sto leti, natančneje leta 1895 Ljubljano prizadel potres. Veliko hiš je bilo porušenih, življenje se je ustavilo. A v nekaj letih je Ljubljana dobila novo podobo.

MiniMao Igrarije: Stol

MAO, 8. februar ― »Stol je zelo težaven predmet. To vedo vsi, ki so ga kdaj poskušali narediti. Obstaja neskončno možnosti in številne težave - stol mora biti lahek, mora biti trden in mora biti udoben. Skoraj lažje je zgraditi nebotičnik kot stol,« je dejal znameniti arhitekt Ludvig Mies van der Rohe.  

MiniMao igrarije: Ko se srečata ekologija in poezija

MAO, 8. februar ― Tokratne MiniMao igrarije so namenjene urbani opremi. Na pobudo mesta Ljubljana in akcije Čista Ljubljana so v sedemdesetih letih ulice preplavili čisto posebni koši za smeti, imenovani Žabe 2. Oblikoval jih je Saša Maechtig, skupaj z verzi pesnika Milana Jesiha in ilustracijami Črta Potočnika so nagovarjali tudi najmlajše. 

Ustvarjalna izmenjava 2020

MAO, 4. februar ―   V MAO pod okriljem evropske platforme Future Architecture potekala Ustvarjalna izmenjava, prodorno letno srečanje za evropsko arhitekturo ter priložnost za predstavitev idej in trendov v prihodnjem razvoju arhitekturnega poklica. Spoznavna konferenca bo predstavila 25 obetavnih arhitektov, krajinskih arhitektov, kritikov, piscev in kustosov, ki so se s svojimi idejami odzvali na poziv za ideje Future Architecture.

BIO 26. Pogovor #4 - Modrost

MAO, 2. februar ― Na zaključnem BIO pogovoru se bosta kustosa bienala, Thomas Geisler in Aline Lara Rezende o modrosti pogovarjala z Alice Rawsthorn in Paolo Antonelli, dvema osebnostima, ki sta s svojim delom ključno zaznamovali današnje razumevanje oblikovanja v svetu. V razpravi bosta sodelovala tudi Matevž Čelik Vidmar in Tina Gregorič.
še novic