Štore in okolica - biseri krajine

Kamra.si, 4. december 2017 ― Železarski muzej Štore vabi v sredo, 6. decembra 2017, ob 19. uri na odprtje prve samostojne razstave Rosvite Jager Štore in okolica - biseri krajine.  Fotografije bodo v galeriji muzeja na ogled od 6. do 13. decembra 2017 in od 24. decembra 2017 do 31. januarja 2018, od ponedeljka do petka od 10. do 13. ure in ob sredah do 17. ure.  Zunaj odpiralnea časa je ogled možen po predhodni najavi Vstopnine ni.

Tempora mutantur

Kamra.si, 4. december 2017 ― Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vas v četrtek, 7. decembra 2017, ob 12. uri vabi v Salon umetnosti na Ptuju, na otvoritev razstave Tempora mutantur - vedute Ptuja na negativih na steklu in skozi fotografski objektiv Borisa Fariča.  Razstava, ki prikazuje Ptuj med zadnjo četrtino 19. stoletja in danes, bo na ogled do 21. januarja 2018.  Vabljeni!  

Zapuščina rodbin Kasimir in Oeltjen

Kamra.si, 4. december 2017 ― Zgodovinski arhiv na Ptuju in Zgodovinsko društvo Kidričevo vabita na javno predavanje dr. Dejana Zadravca z naslovom Pridobitev gradiva rodbin Kasimir in Oeltjen in njegova izjemna pričevalna vrednost. Predavanje bo v sredo, 6. decembra 2017, ob 18. uri v hotelu Mitra na Ptuju. Vabljeni!
KUBA 1978

KUBA 1978

Fototeka MNZS, 4. december 2017 ―   V torek, 5 decembra 2017 ob 18.00 uri prijazno vabljeni na predstavitev fotografske razstave in pogovor z avtorjem Tonetom Stojkom     Fotografska razstava Porumenele fotografije: Kuba 1978, odstira del bogatega opusa dolgoletnega fotografa revije Mladina Toneta Stojka, ki ga je poleti 1978, v času 11. svetovnega festivala mladih in študentov, ustvaril na Kubi.  Preplet večinoma črno – belih fotografij obiskovalca popelje tako v...

Sonetni venec Franceta Prešerna z ilustracijami Mihe Maleša in monografija Miha Maleš – slikajoči pesnik

Kamra.si, 2. december 2017 ― Osrednja knjižnica Celje vabi dan po »ta veselem dnevu kulture«, v ponedeljek, 4. 12. 2017, ob 17. 30 uri v Levstikovo dvorano na odprtje razstave Sonetni venec Franceta Prešerna z ilustracijami Mihe Maleša in predstavitev najnovejše monografije Miha Maleš – slikajoči pesnik, ki je ob 30-letnici umetnikove smrti izšla pri založbi Mladinska knjiga.Z nami bodo: avtorica razstave in monografije Breda Ilich Klančnik in Travica Maleš Grešak, umetnikova hči.V kulturnem programu bo nastopila vokalno-instrumentalna skupina Kitarakon iz Vojnika.Dogodek celjska knjižnica pripravlja v sodelovanju z založbo Mladinska knjiga in Galerijo Maleš (Zgornja Rečica pri Laškem).
Pozdrav ladijskih siren vlaku

Pozdrav ladijskih siren vlaku

Fototeka MNZS, 1. december 2017 ― Fotoreporterja: Svetozar Busić, Sašo Bernardi Kraj: Koper, pristanišče Luke Koper Dogodek: odprtje železniške proge Koper–Prešnica Dan: sobota, 2. december 1967     »Iz hladnega, meglenega ljubljanskega jutra se je danes ob 7. uri izključil rdeči elektromotorni vlak. Na njem je visel napis: izredni vlak Ljubljana–Koper. To je bil prvi vlak, ki je v zgodovini naše republike peljal potnike na obalo slovenskega morja.«[1]   Drugega...
Nagrade najmlajšim sodelavcem Ljubljanskega dnevnika

Nagrade najmlajšim sodelavcem Ljubljanskega dnevnika

Fototeka MNZS, 1. december 2017 ― Dnevnik je imel od nekdaj posluh za bralce, ki ji je vedno znal tudi primerno nagraditi.   Dolga leta so v Ljubljanskem dnevniku objavljali posebno rubriko mladih avtorjev z imenom Mlade njive in vsako leto so nadobudnim sodelavcem podelili tudi posebne nagrade. Tako je bilo tudi novembra 1967, ko so jih povabili v prostore Mladinske knjige, kjer jim je nagrade izročil urednik Mladih njiv...

Kralj Peter v slovenskih Alpah

Kamra.si, 30. november 2017 ― V petek, 1. 12. 2017, ob 15.00 bo v Knjižnici Rogaška Slatina predstavitev monografije dr. Sare Špelec "Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec" in ob 17.00 v Mestni galeriji Rogaška Slatina otvoritev razstave "Kralj Peter v slovenskih Alpah" avtorjev Nanija Poljanca in dr. Petra Mikše. Vabljeni!

Spominjanja z Zinko Zorko in Markom Jesenškom

Kamra.si, 30. november 2017 ― Gosta tokratnih Spominjanj, ki bodo v ponedeljek, 4. decembra 2017, ob 17. uri v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor, bosta akademikinja prof. dr. Zinka Zorko in izredni član SAZU prof. dr. Marko Jesenšek. Sodelovala bosta v pogovoru z naslovom Štajerski delež v razredu za filološke in literarne vede Slovenske akademije znanosti in umetnosti, ki ga bo vodila mag. Majda Potrata.
še novic