Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

PIFcamp, 17. julij 2019 ― Delo Out of sight je nadaljevanje preteklih vizualnih raziskovanj svetlobe Kaje Kisilak in Lee Bradašević. Projekt se osredotoča na odzivanje svetlobe in sence na premikajočo se tekstilno površino, ki jo aktivira vrsta motoriziranih točk. Raztegovanje in krčenje elastične tkanine spremeni topografijo “ravnine” in postane dinamični faktor, na katero se svetloba prilagodi kot statična komponenta. Gibanje … Preberi več o Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight The post Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight appeared first on PIFcamp.
Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

PIFcamp, 15. julij 2019 ― Strupeno! Kaj to zares pomeni? Kolikor ni znano, ni nobenih strupenih rastlin, obstajajo samo nekatere zelo močne, ki so enostransko označene kot »strupene«. Ali pa obratno – ne obstaja nobena rastlina, ki bi jo lahko zaužili in zaradi tega umrli. Drži, količina ni navedena. V nekaterih primerih je za smrtni izid potrebno le malo od … Preberi več o Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! The post Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! appeared first on PIFcamp.
Kaj bo rešilo naš planet?

Kaj bo rešilo naš planet?

PIFcamp, 12. julij 2019 ― Bernhard Rasinger bo letos razmišljal o teraformiranju, podnebnih spremembah in drevesih. Ljudje teraformiramo svoj planet. Razmišljanje o teraformiranju vedno privede do občutka, da bi lahko živeli na nenaseljenih planetih, na primer na Marsu. Na zemlji pa počnemo ravno nasprotno. Vse odkar je človek vzpostavil kontrolo nad ognjem in odkril kolo, se človeštvo navdušuje nad raziskovanjem … Preberi več o Kaj bo rešilo naš planet? The post Kaj bo rešilo naš planet? appeared first on PIFcamp.
Marina & mikrovesolja

Marina & mikrovesolja

PIFcamp, 10. julij 2019 ― Marina Miranda vas vabi k raziskovanju zvokov, objektov in podatkov! Večina mojih interesov se vrti okoli raziskovanja zelo majhnih delčkov in podrobnosti iz sveta okoli mene. Rada delam s kontaktnimi mikrofoni in hidrofoni, granularno sintezo, radijskimi frekvencami, najosnovnejšimi sistemi digitalne logike in računanja, CMOS čipi, DIY elektroniko, mikroskopi, analognimi vezji, terenskimi posnetki, pa še bi … Preberi več o Marina & mikrovesolja The post Marina & mikrovesolja appeared first on PIFcamp.
Srčne modulacije na PIFcampu (2. del)

Srčne modulacije na PIFcampu (2. del)

PIFcamp, 8. julij 2019 ― ICTUSCORDIS je intermedijski performans / avdiovizualni laboratorij z glavnim subjektom srca umetnika. Januš Aleš Luznar vabi publiko na intimno potovanje umetniških src. Projekt raziskuje interakcijo med umetnostjo in psihologijo, med fizičnim in mentalnim organizmom. Čeprav le-te govorijo različne jezike, ki jih je težko prevesti, umetnik išče njihove naključne in nenaključne paralele, prek katerih komunicirajo. V … Preberi več o Srčne modulacije na PIFcampu (2. del) The post Srčne modulacije na PIFcampu (2. del) appeared first on PIFcamp.
Urška Savič: Arhiv

Urška Savič: Arhiv

PIFcamp, 5. julij 2019 ― “Začetni material projekta je približno 7000 negativov na 35mm filmih in njihove digitalizirane verzije. Iskanje algoritma, ki bi smiselno sistematiziral analogni arhiv preko digitalnega arhiviranja v ponovno analogni obliki knjižic, je glavni namen projekta, ki nosi v ozadju razmišljanje o družbeni moči, ki jo sam arhiv nosi, ko prestopi meje osebnega in preide pod lastništvo … Preberi več o Urška Savič: Arhiv The post Urška Savič: Arhiv appeared first on PIFcamp.
Minljivo umetniško delo

Minljivo umetniško delo

PIFcamp, 3. julij 2019 ― Kos ni končan, a vendar je zamisel jasna: odlitek v obliki plastične skodelice: dotakljiv, oprijemljiv, lomljiv. Kar počil bo v vaših rokah, če ga boste zgrabili premočno. Delo je treba brati kot kritiko potrošniškega sveta, sveta stvari in predmetov, ki jim ni namenjena dolgotrajnost. Proizvajati moramo. Stvari se morajo zlomiti, da lahko proizvajamo dalje. Veliko … Preberi več o Minljivo umetniško delo The post Minljivo umetniško delo appeared first on PIFcamp.
DinnerCon za vedno!

DinnerCon za vedno!

PIFcamp, 1. julij 2019 ― Prav tako kot ljudje, migrira tudi hrana. Tradicionalna kuhinja ni vedno sestavljena iz lokalnih oziroma regionalnih sestavin. Sodobna pica je italijanskega porekla, paradižnik pa je vseeno prišel od Aztekov. Ameriški hot dogi izhajajo iz nemških klobas, polnjenje mletega mesa v ovoje pa sega vse do starih Sumercev in Kitajcev. Takšno protislovno pojmovanje tujih sestavin v … Preberi več o DinnerCon za vedno! The post DinnerCon za vedno! appeared first on PIFcamp.
Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

PIFcamp, 28. junij 2019 ― RogLab s svojo mašinerijo iz premičnega programa FabBox in mentorjem Stašem Vrenkom gostuje na PIFcampu! S seboj bodo prinesli 3D-printerje in toplotno prešo, v kateri lahko, če bo sila, tudi pogrejemo kakšen toast. RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Je sodelovalna platforma, ki z izdelovalnim … Preberi več o Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! The post Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! appeared first on PIFcamp.
Zvočne e-tekstilije!

Zvočne e-tekstilije!

PIFcamp, 26. junij 2019 ― Ustvarjalka elektronskih tekstilij in kostumografinja Mika Satomi in glasbenica in performerka Magdalena Ågren bosta na PIFcampu z uporabo nosljivih tehnologij, e-tekstilij in DIY zvočil razvijali kolaborativni zvočni performans. Mika bo izdelala e-tekstilni kostum za Mag, preko katerega bo glasbenica lahko kontrolirala svoje analogne sintetizatorje zvoka in druge zvočne efekte, Mag pa bo kričala v svojo pozavno … Preberi več o Zvočne e-tekstilije! The post Zvočne e-tekstilije! appeared first on PIFcamp.
Dirty Electronics: Solder & Synonyms

Dirty Electronics: Solder & Synonyms

PIFcamp, 20. junij 2019 ― Pridružite se projektu Johna Richardsa aka Dirty Electronics na eklektičnem potovanju, ki združuje sestavljanje DIY vezij in pisanje besedil! Ideja projekta Solder & Synonyms inspiracijo črpa iz slikovite okolice doline Soče in jo združuje z sestavljanjem vezij, circuit bendingom, pisanjem besedil in kritičnim mišljenjem. Udeleženci bodo tekom tedna razvijali besedila, npr. zgodbe, poezijo, manifeste, sheme … Preberi več o Dirty Electronics: Solder & Synonyms The post Dirty Electronics: Solder & Synonyms appeared first on PIFcamp.
MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne

MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne

PIFcamp, 17. junij 2019 ― Ni naključje, da se prvi izmed letošnjih PIFcamp projektov MOTHeremin 2.0 ujema z grafično podobo letošnjega PIFcampa! MOTHeremin 2.0 je analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne za spoznavanje ogroženih metuljev Slovenije, avtorice Staše Guček. MOTHeremin, analogno elektronsko zvočilo, je nastalo v smaragdni reke dolini Soče med PIFcampom leta 2018, obkroženo z gozdovi, gorami in … Preberi več o MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne The post MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne appeared first on PIFcamp.
PIFcamp že petič v Soči!

PIFcamp že petič v Soči!

PIFcamp, 4. marec 2019 ― Znan je datum pete edicije hekerskega tabora PIFcamp, ki bo na tradicionalni lokaciji potekal med 4. in 10. avgustom 2019. Rezerviratje datum vaših sanjskih počitnic, poziv za udeležbo bo objavljen kmalu! PIFcamp je del projekta Feral Labs Network, ki je sofinanciran s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa. The post PIFcamp že petič v Soči! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – zvok in slika

PIFcamp 2018 – zvok in slika

PIFcamp, 10. avgust 2018 ― Projekti, ki so si jih zamislili obiskovalci letošnjega tabora, počasi prihajajo v sklepno fazo. V Library of Missing Parts and Inclusive Circuits gradimo zbirko manjkajočih grafičnih reprezentacij, ki na duhovit način ilustrirajo naš odnos s tehnologijo. Za lažje zaznavanje lastnih in umetniških postopkov in procesov smo se skupaj s Hannah Perner-Wilson in Vaclavom Pelouškom lotili … Continue reading PIFcamp 2018 – zvok in slika The post PIFcamp 2018 – zvok in slika appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – zvok in slika

PIFcamp 2018 – zvok in slika

PIFcamp, 10. avgust 2018 ― Projekti, ki so si jih zamislili obiskovalci letošnjega tabora, počasi prihajajo v sklepno fazo. V Library of Missing Parts and Inclusive Circuits gradimo zbirko manjkajočih grafičnih reprezentacij, ki na duhovit način ilustrirajo naš odnos s tehnologijo. Za lažje zaznavanje lastnih in umetniških postopkov in procesov smo se skupaj s Hannah Perner-Wilson in Vaclavom Pelouškom lotili … Preberi več o PIFcamp 2018 – zvok in slika The post PIFcamp 2018 – zvok in slika appeared first on PIFcamp.
Odprta sobota 2018!

Odprta sobota 2018!

PIFcamp, 10. avgust 2018 ― PIFcamp se počasi bliža koncu, pred nami pa je veliki finale – tradicionalna Odprta sobota, na kateri se lahko spoznate z letošnjimi udeleženci in preverite kaj smo tekom tedna počeli. S programom začnemo ob 13. uri, aktivnosti pa bodo potekale do poznega večera. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, možnosti za prenočevanje pa lahko preverite … Preberi več o Odprta sobota 2018! The post Odprta sobota 2018! appeared first on PIFcamp.
Odprta sobota 2018!

Odprta sobota 2018!

PIFcamp, 10. avgust 2018 ― PIFcamp se počasi bliža koncu, pred nami pa je veliki finale – tradicionalna Odprta sobota, na kateri se lahko spoznate z letošnjimi udeleženci in preverite kaj smo tekom tedna počeli. S programom začnemo ob 13. uri, aktivnosti pa bodo potekale do poznega večera. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, možnosti za prenočevanje pa lahko preverite … Continue reading Odprta sobota 2018! The post Odprta sobota 2018! appeared first on PIFcamp.
še novic