REFRESH: v Španijo gredo štiri plesalke

REFRESH: v Španijo gredo štiri plesalke

ZZMS, 11. oktober ― Mlade REFRESH umetnice so izbrane! V Španijo na UCAM RHW 2019 23. novembra 2019 potujejo namesto treh kar štiri plesalke: Brina Dokl iz Metlike, Katarina Potočnik iz Škofje Loke ter Katja Potočar in Maja Mušić iz Jesenic. Dekleta so že od nekdaj zaljubljena v ples, prav vsa pa so najprej obula baletne copatke.  Hvala za […] The post REFRESH: v Španijo gredo štiri plesalke appeared first on ZZMS.
Šola Prenove v Ljubljani in na Ptuju

Šola Prenove v Ljubljani in na Ptuju

ZZMS, 9. oktober ― Ob zaključku spomladanskega dela enodnevnih arhitekturnih delavnic, ki so potekale v Restavratorskem centru Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije v Ljubljani, je bil podan predlog in izražena želja sodelujočih, da podobne izobraževalne delavnice in predavanja izvedemo tudi po mestih in občinah. Ni naključje, da bo prva v Dominikanskem samostanu na Ptuju, najstarejšem slovenskem mestu, ki […] The post Šola Prenove v Ljubljani in na Ptuju appeared first on ZZMS.
Novice iz Šole Prenove

Novice iz Šole Prenove

ZZMS, 3. oktober ― Šola Prenove in Muzej za arhitekturo in oblikovanje  vas v četrtek, 17. oktobra 2019, vabita  v Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2, Ljubljana, na dva  izvrstna dogodka povezana s PRENOVO. Dogodek se bo začel ob 9. uri z arhitekturno delavnico Poškodbe konstrukcij in primeri popravil, kjer bodo predavatelji spregovorili o vrstah poškodb na […] The post Novice iz Šole Prenove appeared first on ZZMS.

Digitalno=realno=normalno v Tržiču

ZZMS, 24. september ― Na celodnevnem dogodku Digitalno=realno=normalno v organizaciji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, s podporo Občine Tržič in sodelujočimi vrhunskimi vodilnimi podjetji boste lahko vzpostavili povezavo z njimi in ostalo javnostjo, ki deluje v smeri razvoja te tehnologije. Prikazano bo, kako se z virtualno (VR) in obogateno resničnostjo (AR) podjetjem omogoča razvoj produktov in idej, predstavitev in promocija. […] The post Digitalno=realno=normalno v Tržiču appeared first on ZZMS.
Trije mladi plesalci bodo novembra osvežili dediščino Murcie

Trije mladi plesalci bodo novembra osvežili dediščino Murcie

ZZMS, 14. september ― Po uspešnem zadnjem dogodku v Italiji se bliža zadnji REFRESH Heritage Week v Španiji.    Dogodek, ki bo trajal od 23. do 30. novembra 2019, bo v okviru projekta REFRESH organiziral partner UCAM, Katoliška univerza San Antonio de Murcia in bo tako kot španski lanski, tudi ta plesni. Lani so slovenske barve v Murciji zastopali trije mladi […] The post Trije mladi plesalci bodo novembra osvežili dediščino Murcie appeared first on ZZMS.
REFRESH na Crestive Synergy + v Varaždinu

REFRESH na Crestive Synergy + v Varaždinu

ZZMS, 30. avgust ― Na dogodek Creative Synergies, ki ga organizira CED Hrvaška v sodelovanju s CED Avstrija in CED Slovenija in je bil del spremljevalnega programa festivala Špancirfest, je bil kot primer dobre prakse povabljen tudi naš projekt REFRESH – Young art(ist)s refreshing heritage sites.  V predstavitvi projekta, ki ga vodi Združenje, smo obiskovalcem dogodka pokazali video iz […] The post REFRESH na Crestive Synergy + v Varaždinu appeared first on ZZMS.

Tretji film Zgodbe večnosti

ZZMS, 14. avgust ― Če pozorno prisluhnemo tišini starih mest, se nam razkrijejo skrivnosti žlahtne preteklosti. Dobrodošli v čudovite kraje, odete v Zgodbe večnosti. Visit Kostanjevica na Krki, Novo mesto, Radol’ca, Šentjur.   The post Tretji film Zgodbe večnosti appeared first on ZZMS.

Smukavc

ZZMS, 8. avgust ― Smukavc je enolončnica pripravljena iz zeljnih ali tudi radičevih listov, krompirja in česna ter zabeljena z zaseko. Idrijske gospodinje so jo pripravljale od pomladi in čez poletje iz zeljnih listov, na jesen in zimo pa iz ohrovta. The post Smukavc appeared first on ZZMS.

Geruš

ZZMS, 7. avgust ― Geruš je stara grenka pelinova pijača, ki je idrijske knape odžejala, razveseljevala in jim lajšala vsakodnevne tegobe rudarjenja.   The post Geruš appeared first on ZZMS.

Zeljševka

ZZMS, 7. avgust ― Odlična idrijska dobrota, narejena iz kvašenega testa, nadevana z drobnjakom.   The post Zeljševka appeared first on ZZMS.

Tortica Rezi

ZZMS, 7. avgust ― Idrija obiskovalcem ponuja sladko kulinarično specialiteto s sladkorno čipko, tortico Rezi iz lokalnih sestavin. Čipka ponazarja kako iz kapljice živega srebra, ki pade v škaf in se razlije, nastane rudarsko mesto. The post Tortica Rezi appeared first on ZZMS.

Pobuda za kulturno dediščino 2021-2027

ZZMS, 31. julij ― V Združenju zgodovinskih mest Slovenijo smo pripravili Pobudo za umestitev celostnega ukrepa varstva in razvoja kulturne dediščine  v razvojne dokumente izvajanja kohezijske politike 2021-2027, ki smo jo naslovili na  Ministrstvo za kulturo,  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko ter pristojne ministre. Občine članice Združenja imajo na svojem ozemlju […] The post Pobuda za kulturno dediščino 2021-2027 appeared first on ZZMS.
še novic