S tretjo arhitekturno delavnico v poletje

ZZMS, 2. julij 2019 ― S predavanji na temo Klasične gradbene konstrukcije smo 12. junija 2019 zaključili pomladni del prvega niza arhitekturnih delavnic o kvalitetni prenovi stavbne dediščine. Po MODULU 1 Zakaj ohranjati dediščino, MODULU 2 Identiteta prostora in MODULU 3 Klasične gradbene konstrukcije smo stopili v poletje. Veseli smo številčnega obiska na vseh delavnicah  in že napovedujemo jesensko arhitekturno delavnico Modul 4, POŠKODBE KONSTRUKCIJ […] The post S tretjo arhitekturno delavnico v poletje appeared first on ZZMS.

Kamnita preproga – delavnica o tlaku

ZZMS, 8. maj 2019 ― ABAKKUM, Zavod za krajino, kulturo in umetnost iz Pirana v sodelovanju s Šolo Prenove, Fakulteto za humanistične vede Univerze na Primorskem in Združenja zgodovinskih mest Slovenije od 13. do 17. maja 2019 organizira delavnico o tlaku KAMNITA PREPROGA. Delavnica je prvi del projekta, v sklopu katerega potekajo pripravljalna dela za obnovo kamnitega tlaka v mestnem jedru […] The post Kamnita preproga – delavnica o tlaku appeared first on ZZMS.

Enodnevna arhitekturna delavnica

ZZMS, 8. maj 2019 ― Partnerji Šole Prenove Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Srednja gradbena, geodetska in okolje varstvena šola Ljubljana, Šolski center Škofja Loka ter Združenje zgodovinskih mest Slovenije vabimo na drugi modul enodnevnih arhitekturnih delavnic z naslovom  IDENTITETA PROSTORA, ki bo 29. maja 2019 v predavalnici Restavratorskega centra ZVKDS v Ljubljani z […] The post Enodnevna arhitekturna delavnica appeared first on ZZMS.

Vabilo na brezplačno izobraževanje za turistične vodnike

ZZMS, 8. maj 2019 ― V sklopu projekta Odprto učno okolje za vse generacije, katerega prijavitelj je Vrtec Slovenske Konjice, njegovi glavni cilji pa geomantična analiza območja, platforma odprtega učnega okolja ter zelenega turizma in vzpostavitev treh učilnic na prostem v Slovenskih Konjicah, Špitaliču in na Stranicah, Vas v imenu javnega zavoda Splošna knjižnica Slovenske Konjice in Turistične destinacije Rogla-Pohorje vabimo, da se udeležite BREZPLAČNEGA IZOBRAŽEVANJA ZA TURISTIČNE VODNIKE , […] The post Vabilo na brezplačno izobraževanje za turistične vodnike appeared first on ZZMS.

Dnevi odprtih vrat v obnovljenih objektih kulturne dediščine

ZZMS, 25. marec 2019 ― Trije kakovostno prenovljeni objekti kulturne dediščine »Hiša Pr´Gavedarjo« iz Podkorna, »Vrbanova domačija« iz Brodov v Poljanski dolini  ter »Železolivarna Dvor« iz Dvora pri Žužemberku so primer uspešnih zgodb o prenovi. Lastniki so prejeli  priznanja  za uspešno prenovo objektov kulturne dediščine za leto 2018. Z lastniki Martino Gregori, Slavico Peternelj, Stanko in Stankom Novinc ter odgovornimi […] The post Dnevi odprtih vrat v obnovljenih objektih kulturne dediščine appeared first on ZZMS.

Posvet Zgodovinska mesta za vrhunska doživetja

ZZMS, 28. februar 2019 ― Združenje zgodovinskih mest Slovenije vabi na mednarodni posvet ZGODOVINSKA MESTA ZA VRHUNSKA DOŽIVETJA, ki ga združenje organizira v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Posvet bo v sredo 13. marca 2019 ob 9.00 uri v Radovljiški graščini. Na posvetu bomo s pomočjo strokovnjakov skušali odgovorit na vprašanje ali sta kultura in kulturna dediščina pomembna pri oblikovanju […] The post Posvet Zgodovinska mesta za vrhunska doživetja appeared first on ZZMS.
Mesta se predstavljajo na sejmih po Evropi

Mesta se predstavljajo na sejmih po Evropi

ZZMS, 28. februar 2019 ― Združenje zgodovinskih mest Slovenije tudi letos nadaljuje z aktivno promocijo turistične ponudbe mest na evropskem trgu. Letos se je združenje udeležilo sejmov v Műnchnu in Bruslju, kjer so se predstavljali v okviru predstavitve Slovenije pod okriljem Slovenske turistične organizacije.  Februarja so se mesta udeležila tudi roadshowa po Italiji, kjer so prav tako predstavljali turistično ponudbo […] The post Mesta se predstavljajo na sejmih po Evropi appeared first on ZZMS.

Ponatis kataloga Mesta kulture v štirih jezikih

ZZMS, 5. februar 2019 ― Katalog Mesta kulture, v katerem so predstavljena vsa mest Združenja zgodovinskih mest Slovenije je natisnjen v štirih jezikovnih različicah. Katalog, ki je na voljo na turističnih sejmih po Evropi na predstavitvenem prostoru IfeelsLOVEnia, je na voljo tudi na spletu: Katalog v angleškem jeziku Katalog v nemškem jeziku Katalog v italijanskem jeziku Katalog v francoskem jeziku The post Ponatis kataloga Mesta kulture v štirih jezikih appeared first on ZZMS.
Podeljena priznanja za najboljše obnove

Podeljena priznanja za najboljše obnove

ZZMS, 1. februar 2019 ― Partnerji Šole Prenove: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Združenje zgodovinskih mest Slovenije ter Srednja gradbena, geodetska in okolje varstvena šola Ljubljana so včeraj v Novem mestu prvič podelili priznanja lastnikom za uspešno prenovo objektov kulturne dediščine v letu 2018. Nagrade so prejeli: Priznanje za prenovo arhitekture je prejela […] The post Podeljena priznanja za najboljše obnove appeared first on ZZMS.

Podelitev priznanj za uspešno prenovo objektov kulturne dediščine

ZZMS, 17. januar 2019 ― Vabljeni na razglasitev priznanj za uspešno izvedeno prenovo objektov kulturne dediščine v letu 2018. Priznanja bomo podelili v sredo, 30. januarja ob 14.00 v Jakčevem domu v Novem mestu. S podelitvijo priznanj zaslužnim lastnikom se Združenje zgodovinskih mest Slovenije s partnerji priključuje zaključku evropskega leta kulturne dediščine 2018. Partnerji Šole Prenove: Univerza v Ljubljani, Fakulteta […] The post Podelitev priznanj za uspešno prenovo objektov kulturne dediščine appeared first on ZZMS.

Povabilo k natečaju Refresh Video Art Award

ZZMS, 4. januar 2019 ― Združenje zgodovinskih mest skupaj s partnerji v projektu REFRESH vabi vse, ki rad ustvarjajo videje, da sodelujejo v natečaju za REFRESH Video Art Award. K sodelovanju vabimo vse, ki imajo idejo, kako v videu predstaviti: bogastvo kulturne dediščine, njeno izročilo in izpoved njenega stoletnega in tisočletnega bivanja med nami, kulturno dediščino na dinamično mladosten, hkrati brezmejno […] The post Povabilo k natečaju Refresh Video Art Award appeared first on ZZMS.
Vabljeni na kamnoseško delavnico

Vabljeni na kamnoseško delavnico

ZZMS, 4. november 2018 ― Pod okriljem Šole prenove, bo 12. in 13. novembra 2018 potekala kamnoseška delavnica na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli v Ljubljani. Prvi dan bodo predavatelji spregovorili o kamnu kot osnovnem  materialu stavbarstva, drugi dan pa sledi praktični del delavnice. Kamen je osnovni in najstarejši material, ki ga je že prazgodovinski človek uporabljal za svoje […] The post Vabljeni na kamnoseško delavnico appeared first on ZZMS.
Študijska tura Zgodovinska mesta in vino

Študijska tura Zgodovinska mesta in vino

ZZMS, 4. november 2018 ― V času praznovanja sv. Martina bodo zgodovinska mesta obiskali predstavniki turističnih agencij, turistični novinarji in blogerji iz italijanskega turističnega trga. Tura, ki bo potekala med 8. in 11. novembrom, bo zadnja od štirih študijskih tur, ki so jih zgodovinska mesta z namenom promocije turistične ponudbe zgodovinskih mest na področju Italije organizirala v sodelovanju z Gorazdom […] The post Študijska tura Zgodovinska mesta in vino appeared first on ZZMS.
REFRESH: Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino

REFRESH: Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino

ZZMS, 4. november 2018 ― REFRESH: Young art(ist)s refreshing heritage sites je projekt, ki se je začel v poletnih mesecih Evropskega leta kulturne dediščine in je sofinanciran s pomočjo Evropske komisije v program Ustvarjalna Evropa. V projektu sodelujejo štiri organizacije iz štirih držav, vodilni partner projekta je Združenje zgodovinskih mest Slovenije. V okviru aktivnosti projekta so bili in še bodo v […] The post REFRESH: Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino appeared first on ZZMS.
Skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije v Radovljici

Skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije v Radovljici

ZZMS, 25. oktober 2018 ― Na povabilo župana Občine Radovljice Cirila Globočnika je 24. oktobra v Radovljici potekala skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije, ki so se je udeležili predstavniki vseh mest članic Združenja. Na skupščini so sprejeli poročilo o delu v letu 2018 in ugotovili, da je bil zastavljen program v celoti izveden. Glavnina aktivnosti članic je bila letos  namenjena […] The post Skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije v Radovljici appeared first on ZZMS.
še novic