Podzemne garaže – prezračevanje ter odvod dima in toplote

OUTSIDER, 9. maj 2019 ― V večjih podzemnih garažah je v primeru požara potrebno izvesti prisilno prezračevanje in odvod dima in toplote.  Osnovni sitemi namenjeni samo prezračevanju ne zagotavljajo ustrezne učinkovitosti v primeru požara, ko je potrebno omogočiti hitro evakuacijo uporabnikov garaže, omogočiti gasilcem, da se lahko čim učinkoviteje spopadejo s požarom in zmanjšati škodo, ki zaradi vročine lahko nastane… The post Podzemne garaže – prezračevanje ter odvod dima in toplote appeared first on OUTSIDER.

Nava arhitekti: prenova prizidka v Rožni dolini

OUTSIDER, 8. maj 2019 ― Kjer smo lahko skupaj Hiše se lahko organsko spreminjajo skupaj s svojimi prebivalci. Včasih je to pomenilo, da so ob naraščaju hiši dodali prizidek za »ta mlade«. Danes to pomeni, da je treba razmisliti o uporabi prevelikih hiš z neštetimi zidanimi dodatki, garažami in verandami ter jih prilagoditi potrebam sodobnih družin. Člani biroja Nava arhitekti… The post Nava arhitekti: prenova prizidka v Rožni dolini appeared first on OUTSIDER.

Volitve ZAPS 2019: kandidat Tomaž Krištof

OUTSIDER, 8. maj 2019 ― »Opišete konkretne ukrepe, ki bi jih kot predsednika ZAPS izpeljali, da bi izboljšala stanje na trgu dela v arhitekturi.« To je vprašanje, ki smo ga zastavili obema kandidatoma za predsedika ZAPS na naši spletni strani v članku  Zakaj bi arhitekti prodajali banane pod ceno? Na naš izziv se je prvi odzval Tomaž Krištof. Na odgovor… The post Volitve ZAPS 2019: kandidat Tomaž Krištof appeared first on OUTSIDER.

Vabilo na odprtje in ogled razstave ter vzporednih prireditve Čar lesa 2019

Fakulteta za dizajn, 8. maj 2019 ― Vabilo na odprtje in ogled razstave ter vzporednih prireditve Čar lesa 2019 Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov Društvo za zaščito lesa Slovenije, MGRT – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija, MKGP ter Svet za les v sodelovanju s Cankarjevim domom, InnoRenew CoE in Oddelkom za lesarstvo BF že enajsto leto organizirajo […]

Izšel je nov katalog Vseživljenjskega učenja na UP 2019/2020

Fakulteta za dizajn, 8. maj 2019 ― Obveščamo vas, da je pod okriljem Kariernega centra Univerze na Primorskem izšel nov Katalog Vseživljenjskega učenja za leto 2019/2020. V njem je predstavljena ponudba aktivnosti, ki jih v letu 2019/2020 organizira in v sklopu vseživljenjskega učenja omogoča Univerza na Primorskem (UP) s svojimi članicami. Preko formalnih in neformalnih vsebin ponuja različnim ciljnim skupinam možnost pridobivanja […]

Vabilo na cikel 4 brezplačnih predavanj na temo intelektualne lastnine | 10. 5. 2019, 14. 5. 2019 in 21. 5. 2019 v Kopru

Fakulteta za dizajn, 8. maj 2019 ― Prejeli smo: Upravljanje s pravicami intelektualne lastnine je eden izmed ključnih elementov vsakega poslovnega modela in je pomemben korak na poti do zaščite inovacije. Letošnji sklop predavanj na temo intelektualne lastnine bo preko nazornih primerov iz prakse mlade raziskovalce in predstavnike gospodarstva ter ostale zainteresirane seznanil s koncepti ščitenja pravic intelektualne lastnine in fazami komercializacije […]

Miloš Kosec: Neplačana pripravništva v tujini

OUTSIDER, 8. maj 2019 ― Dalj časa, kot človek živi v tujini, obenem pa spremlja javne razprave v domovini, bolj opaža, da se slovenski pregovorni manjvrednostni kompleks presenetljivo pogosto izmenjuje s samozaverovano samozadostnostjo. Majhno kraljestvo, definirano s pripravnim limesom Alp, Kolpe in bodeče žice, se s tujino ukvarja le, kadar mu predstavlja bodisi »nedosegljivi« ideal (Skandinavija ali Švica) bodisi negativni… The post Miloš Kosec: Neplačana pripravništva v tujini appeared first on OUTSIDER.
Center za kreativnost na srečanju 2019 ico-D

Center za kreativnost na srečanju 2019 ico-D

CZK, 7. maj 2019 ― Center za kreativnost pri MAO Slovenija, se je odzval povabilu organizatorjev Creative Industries Styria GmbH in Beijing Design Week, da med 10. in 11. majem predstavlja Bienale oblikovanja BIO 26 na posebnem ico-D sestanku v Grazu. 

BIO 26: Oblikovalski maraton #1

MAO, 7. maj 2019 ― Med 17. in 19. majem je več kot 100 kreativcev iz 17 držav na oblikovalskem maratonu, intenzivni tridnevni delavnici, ki povezuje ustvarjalni in podjetniški svet ter kuratorski pristop, v Klubu CD začelo s produkcijskim procesom BIO 26.  
še novic