Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier

OUTSIDER, 1. september 2019 ― Vhodna vrata so vizitka vsake hiše: So osrednja točka vsakega vhodnega območja in hkrati element, ki omogoča dostop do vašega osebnega mesta, kamor se lahko umaknete – vašega doma. V času ekskluzivnega sodelovanja z znamko Les Couleurs® Le Corbusier je podjetje heroal zato razvilo vhodna vrata, ki vsakemu hišnemu vhodu prinesejo sodobno, naravno in arhitektonsko… The post Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier appeared first on OUTSIDER.

Sindikat in kolektivna pogodba za stroko!

OUTSIDER, 30. avgust 2019 ― V sredo 28. avgusta se je v sejni dvorani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije odvila predstavitev pobude, ki bo že v kratkem prav lahko imela dolgoročne posledice za razmere v arhitekturni in krajinskoarhitekturni stroki. Štirje arhitekti: Srđan Nađ, Daniel Mole, Rok Triller in Tina Ferfila, so predstavili pobudo za ustanovitev Sindikata arhitektov, krajinskih arhitektovin prostorskih načrtovalcev… The post Sindikat in kolektivna pogodba za stroko! appeared first on OUTSIDER.

Tadej Zupančič: Nekaj zabavnega

OUTSIDER, 29. avgust 2019 ― Indoktrinacija se mora, kot se reče, začeti zgodaj. Na koncu šestdesetih in začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je bila najbolj priljubljena plošča družine Zupančič album z glasbo iz filma Mary Poppins (1964); oče jo je kupil v Münchnu in potem smo jo (v glavnem jaz) poslušali ves čas, film pa sem itak videl neskončnokrat. Pri… The post Tadej Zupančič: Nekaj zabavnega appeared first on OUTSIDER.

Poletje v paviljonih

OUTSIDER, 23. avgust 2019 ― Letošnje leto je bilo za vodstvo znane galerije Serpentine v Londonu precej uničujoče. Najprej se je izkazalo, da letošnji avtor paviljona Serpentine Junja Išigami razpisuje izkoriščevalska pripravništva brez plačila in kakršnekoli druge podpore mladim diplomatom, ki bi radi delali pri njem. Galerija se je od prakse distancirala, ni pa prekinila sodelovanja z japonskim arhitektom, od… The post Poletje v paviljonih appeared first on OUTSIDER.

plusminus30: Vinska klet Edi Simčič

OUTSIDER, 22. avgust 2019 ― Eden vodilnih slovenskih vinarjev, Edi Simčič, je povečanje svoje vinske kleti ter zasnovo novega degustacijskega prostora zaupal arhitektom iz pisarne plusminus30, rezultat pa je razgibana arhitektura užitka. Približuje se čas trgatev in z njim čas prijetnega druženja ob žlahtni kapljici in v dobri družbi. Takšno druženje je vedno prijetno, vendar je še lepše v vrhunskem… The post plusminus30: Vinska klet Edi Simčič appeared first on OUTSIDER.

(PRA)STOL. MEDNARODNI NATEČAJ INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA

Fakulteta za dizajn, 21. avgust 2019 ― Festival lesa z.o.o., so.p. razpisuje 5. mednarodni natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu. Sodelovanje na natečaju oblikovalcem in ustvarjalcem ponuja možnost, da s svojim pogledom na odnos »pragozd – človek« uresničijo svojo idejo. Kaj iščemo: funkcionalen, sodoben lesen kos Rok za prijavo: 1. september 2019 Kdo se lahko prijavi: natečaj je odprt za kreativne, ustvarjalne posameznike, starejše od 18 let. […]

Mertelj Vrabič arhitekti: Hiša Brdo

OUTSIDER, 21. avgust 2019 ― Pričujoči projekt Mertelj Vrabič arhitektov predstavlja adaptacijo novograjene enodružinske hiše na Brdu. Naročnik je želel hišo, načrtovano za štiričlansko družino, prilagoditi v domovanje za eno osebo. Arhitekti so v prvem koraku odstranili vse nepotrebne predelne stene in tako v skladu s pristopom biroja začeli z redukcijo elementov na minimalno, a ravno dovolj. Vhodno stopnišče je… The post Mertelj Vrabič arhitekti: Hiša Brdo appeared first on OUTSIDER.

Nejc Černigoj: Slovenska obala med vizijo in stihijo

OUTSIDER, 20. avgust 2019 ― Slovenska obala ima v kolektivni zavesti Slovencev posebno mesto. Potem ko je bila stoletja v vplivni sferi svetovnih velesil, nam je nazadnje zgodovinska usoda dobrih 43 kilometrov obale namenila v suvereno upravljanje. S tem nam je bila dana tudi velika odgovornost nad tem, kako z njo ravnamo. Ključna osebnost hitrega povojnega razvoja te dotlej praktično… The post Nejc Černigoj: Slovenska obala med vizijo in stihijo appeared first on OUTSIDER.
še novic