BIO 26. Pogovor #4 - Modrost

MAO, 2. februar ― Na zaključnem BIO pogovoru se bosta kustosa bienala, Thomas Geisler in Aline Lara Rezende o modrosti pogovarjala z Alice Rawsthorn in Paolo Antonelli, dvema osebnostima, ki sta s svojim delom ključno zaznamovali današnje razumevanje oblikovanja v svetu. V razpravi bosta sodelovala tudi Matevž Čelik Vidmar in Tina Gregorič.

BIO 26. Deljeno znanje: Zeleno zatočišče

MAO, 20. januar ― Na zaključnem vodstvu boste izvedeli kako se je odvijal projekt Zeleno zatočišče / Green Refuge, kot del spremljevalnega programa BIO 26 v kletni pasaži podhoda Ajdovščinaa, kaj smo se naučili, kakšni so bili naši izzivi in koliko naših varovank je dobilo svoje nove stalne domove

BIO 26. Deljeno znanje: Repair-a-thon

MAO, 20. januar ― Repair-a-thon (popravljalni maraton) je serija delavnic, katerih namen je osveščanje širše družbe o odgovorni potrošnji. Dejanja skupnega popravljanja spremeninja v umetniško prakso z izpostavljanjem osebnih zgodb in čustvev. Delavnice bo v podhodu Ajdovščina izvajala Saša Nemec.

BIO 26. Odprto znanje: Kam gre smer K?

MAO, 18. januar ― BIO 26 se bliža koncu in želeli bi povzeti dogodke zadnjih nekaj mesecev. Med bienalom je Smer K ustvarila novo platformo za meddisciplinarne razprave in predlagala novo ergonomijo podajanja znanja. Za zaključek bi radi zastavili sledeča vprašanja: Je bila Smer K izziv statusu quo starim učnim formatom? Je bil drugačen pristop koristen? Ali je Smer K treba dodatno nadgraditi?

BIO 26. Deljeno znanje: Igra sobivanja

MAO, 13. januar ― Na delavnici Igra sobivanja bomo razmišljali o izdelkih prihodnosti, o napravah in storitvah, namenjenih souporabi, izdelkih, ki so trajnostni v smislu proizvodnje in vzdrževanja ter spodbujanjajo stabilnost in neodvisnost skupnosti. Končni rezultat delavnice bo zbirka oblikovalskih prototipov, scenarijev, sistemov, zemljevidov, zgodb v obliki knjižice. 
še novic