Tok. Tok. Tok. 2020!

Tok. Tok. Tok. 2020!

Festival Lent, 4. julij 2019 ― Kako in kaj sta se pogovarjala Festival Lent 2019 in Festival Lent 2020. Predvsem to, da je Festival Lent vsak od vas in nas. In da se Lent več kot le vidi. Zavoha, otipa, sliši, bulji, sprehodi in začuti se ga. Se torej vidimo na Festivalu Lent 2020!
Približujemo se!

Približujemo se!

Kunigunda, 3. julij 2019 ― PRIBLIŽUJEMO SE! Konec poletja se nam obeta nora srčno-kozmična avantura! Naša statistika pravi, da nas bodo letos obiskali umetniki iz 7 držav, poleteli bomo na vsaj 10 prizorišč, igrali bomo laser tag, si ogledali razstave in performanse, poslušali koncerte, ustvarjali in športali. Preklikaj celotni program letošnje Kunigunde na prenovljeni srčni strani, kjer bomo The post Približujemo se! appeared first on Kunigunda.
Evo. Na. Kabum!  

Evo. Na. Kabum!  

Festival Lent, 30. junij 2019 ― Kaj vse je (bil) Festival Lent 2019? Koliko časa imate? Do šestih zjutraj? Okej. Potem pa gremo. Da vam povemo. O tem, kako je Jose James »posoulal« JazzLent. Kako so letela piva na Happy Ol' McWeasel. In kako je spet vse, kot najboljše je. To je bil. Festival Lent 2019.
Glasno. Glasneje. Lent!

Glasno. Glasneje. Lent!

Festival Lent, 29. junij 2019 ― Brez konkurence. Brez debate. Najbolj glasen dan na Festivalu Lent. In najbolj razplesan. Plesalo se je že in še po svetlem. V katakombah, med člani banda, na tistem kotičku. To pa je tisto, čemur rečemo oni drugi petek.
Prava stvar, Marleybor!

Prava stvar, Marleybor!

Festival Lent, 28. junij 2019 ― Mali petki so pač velike zmage. Sploh na Festivalu Lent. Gibonni je dal nasvet, kaj povedati po takem koncertu, Emkeju se je uresničila lentovska želja, gospod Wetrinsky pa je imel after, kakršnega še nismo videli.  

Sinta Werner

Indigo Festival, 27. junij 2019 ― Sinta Werner v svoji umetniški praksi kot osnovo za svoja dela uporablja arhitekturne elemente prostorov. Berlinska umetnica se ukvarja z dvodimenzionalnimi in tridimenzionalnimi percepcijami prostorov oz. arhitekture s podobo in projekcijo realnosti ter iluzijo prostora s pomočjo ogledal.
Odpreš oči in - vau

Odpreš oči in - vau

Festival Lent, 27. junij 2019 ― Kaj vse se na Festivalu Lent zgodi, če samo malo zapreš oči? »Ko sem nazadnje zaprl oči, vas je bilo kakšnih dvajset. Zdaj pa odprem in glej, kooooliko vas je!« je na Glavnem odru blestel Damir Urban, »še bom zaprl oči!«

Odprti poziv: Formatirati kritiko

Borštnikovo srečanje, 27. junij 2019 ― Gledališka kritika je v svojem starem formatu doživela širok niz sprememb, zaradi katerih vedno težje ohranja svoje mesto in domet. Pogosto uporabljena sintagma kriza kritike obenem predpostavlja, da je skupaj z izgubo mesta na področju javne sfere kritika ostala tudi brez svoje vrednosti. V hitro spreminjajočem se svetu z vedno bolj virtualizirano in interaktivno medijsko krajino ter v erodirani javni sferi najbrž ne želimo rehabilitirati smisla kritike v starem pomenu besede, saj se je skozi rekontekstualizacijo preteklih desetletij zamajala tudi kritiška paradigma, ki je ustoličevala suvereno pozicijo kritika kot absolutnega razsodnika umetniške vrednosti. Kritiko je treba formatirati in na novo premisliti njene možne formate. Kako naj se kritika na novo postavi in vzpostavi? Kakšna instanca kritike bi bila sinhronizirana s sodobnim svetom in sodobno medijsko krajino? Kateri so tisti parametri, ki so nujni, da nekemu besedilu javnega sporočanja še lahko rečemo kritika? Obstajajo primeri besedil, ki po formi niso več klasični kritiški zapisi, pa vendar funkcionirajo na tem strukturnem mestu? Kdo je bralec, s katerim mora kritika računati?  Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenijev sodelovanju s Festivalom Borštnikovo srečanje pripravlja enodnevni mednarodni simpozij Formatirati kritiko, ki bo potekal v četrtek,  24. 10. 2019, v Vetrinjskem dvoru, z vabljenimi mednarodnimi gosti in odprtim pozivom za prispevke. Vabljeni, da se na simpozij prijavite s kratkim povzetkom prispevka, ki se loteva problematike sodobne kritiške prakse, recepcije in/ali formatov. Kratke povzetke in morebitna vprašanja pošljite na naslov: dgkts.info@gmail.com. Dokončni program in razpored predstavitev prispevkov bosta znana v sredini avgusta. Rok za prijavo: 31. 7. 2019 Datum simpozija: 24. 10. 2019 Pripravljalni odbor: Rok Bozovičar, Pia Brezavšček, Alja Lobnik
Svet(ovno)!

Svet(ovno)!

Festival Lent, 26. junij 2019 ― Izkoristili smo oba počasna komada Zabranjenega pušenja. Krepko čez polnoč. In videli, kako ste kukali z mosta in oken. Zakaj? Ker 31. Folkart! Aja, pa o afterjih je vse res. Bugi!

Rezervirajte si datume!

Festival Maribor, 24. junij 2019 ― Festival Maribor ponosno predstavlja letošnji program, ki je v znamenju brisanja meja, lomljenja okvirov, preseganja omejitev in združevanja (navidezno) nezdružljivega. Med 10. in 19. septembrom bomo občudovali moč iskrenosti in občutili magnetne sile, ki dva glasbenika povežejo v duet. Potovali bomo skozi čas in prostor, odkrivali povsem nove glasbene svetove in se čudili zvokom, kakršnih […]
Čokolada z rozinami!

Čokolada z rozinami!

Festival Lent, 23. junij 2019 ― »Rifle ponavadi ob tej uri že spi.« Haha. Morda, doma gotovo, ampak ne na Festivalu Lent. Ne na navihanih Minoritih. Ne v teh dneh. Ne letos. Prva lentovska sobota? Stoječi, lentovski aplavzi. Še dež je počakal.
SPREMEMBE: nedelja, 23. junij

SPREMEMBE: nedelja, 23. junij

Festival Lent, 23. junij 2019 ― V nedeljo, 23. junija, smo zaradi slabe vremenske napovedi: odpovedali dopoldanske delavnice v Art kampu (med 9.00 in 13.00); odpovedali popoldanske delavnice v Art kampu (med 16.00 in 19.00); odpovedali predstavo Vse to je Maribor na Odru Triglav (ob 10.30); odpovedali koncert Man in black - Johnny Cash na Odru Triglav ob (17.00); odpovedali nastop Irske folklorne skupine v Art kampu (ob 18.00).
še novic