KUNI INTERVJU: Tito skejt session #4

KUNI INTERVJU: Tito skejt session #4

Kunigunda, 25. avgust 2019 ― Velenje, 25. 8. 2019 KUNI INTERVJU: Tito skejt session #4 Pogovarjali smo se s predsednikom Društva urbanih športov DUŠA, Andrejem Ciglarjem – Cigijem ter skaterjem in DJem Markom Žumrom - Fogyjem. Na Kunigundi sodelujete že četrto leto, kaj ste pripravili letos? Kunigunda je letos povabila še Urban roof The post KUNI INTERVJU: Tito skejt session #4 appeared first on Kunigunda.
KUNI INTERVJU: Svemirko

KUNI INTERVJU: Svemirko

Kunigunda, 25. avgust 2019 ― Velenje, 25. 8. 2019 KUNI INTERVJU: Svemirko Svemirko vzbudi in izpolni vse nizko-valovne in sintetizatorske sanje. Eklektično avantgarden dance punk s popolnoma uravnoteženim skupkom občutkov, veščin in kvalitet, navdušuje tako poslušalce kot kritike. Hrvaški mačo z emocijami, skrivnost kozmosa na dlani roke, če si jo le  upate prijeti. Vaši komadi so najrazličnejših The post KUNI INTERVJU: Svemirko appeared first on Kunigunda.
KUNI INTERVJU: Bombyx Lori

KUNI INTERVJU: Bombyx Lori

Kunigunda, 25. avgust 2019 ― Velenje, 25. 8. 2019 KUNI INTERVJU: Bombyx Lori Dvojec Bombyx Lori izvira iz miljeja klasične glasbe. Akademska vesoljca, oba po poklicu skladatelja, Alenja Pivko Kneževič ter Simon Penšek, sta svoje široko glasbeno znanje povezala v glasbo, v kateri se spopadata z razkošno paleto žanrov, ki sta jim najbližje oznaki trip hop The post KUNI INTERVJU: Bombyx Lori appeared first on Kunigunda.
KUNI INTERVJU: Noctiferia

KUNI INTERVJU: Noctiferia

Kunigunda, 25. avgust 2019 ― Velenje, 25. 8. 2019 KUNI INTERVJU: Noctiferia Dvajset let glasbene ustvarjalnosti, raziskovanja in preizkušanja metalskih žanrskih okvirjev, številna mednarodna sodelovanja in turneje z zvenečimi imeni svetovne metalske scene ter izgradnja karakterne atmosphere v glasbenem izrazu, je vodilni metalski zasedbi na domačih tleh utrdilo prepoznavnost tudi v tujini. Na povabilo Jureta Longyke The post KUNI INTERVJU: Noctiferia appeared first on Kunigunda.
KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi

KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi

Kunigunda, 24. avgust 2019 ― Velenje, 24. 8. 2019 KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi V Lahtiu rojen Samuli Kemppi je kot DJ, producent, lastnik založbe in radijski voditelj svetovno znane oddaje o sodobni techno glasbi – Deep Space Helsinki, definitivno eden najbolj prepoznavnih finskih techno produktov. Njegovo glasbo je bilo moč slišati na številnih nastopih od Buenos Airesa pa The post KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi appeared first on Kunigunda.

Pridruži se nam kot prostovoljec_ka!

Borštnikovo srečanje, 23. avgust 2019 ― Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih v drugi polovici oktobra vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj.  Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabimo prostovoljke_ce, ki bi bili pripravljeni_e postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.  Letošnji festival z najobsežnejšim programom do sedaj, se bo odvijal med 14. in 27. oktobrom, na različnih lokacijah po Mariboru, področja, na katerih boste lahko prostovoljci_ke pomagali_e, pa se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela (npr. delo v dopoldanskem času, delo v večernem času, delo na info točki festivala, spremljanje in pomoč tujim gostov festivala, pomoč pri pripravi prizorišč, pomoč strokovni žiriji festivala ...), pri tem pa bomo kolikor se da upoštevali želje vključenih prostovoljcev_k. Pogoj za sodelovanje je starost 18 let na dan prijave ter sodelovanje pri vsaj šestih aktivnostih festivala (številka se lahko do usposabljanja spremeni, saj je odvisna od števila vključenih prostovoljcev_k).   Prostovoljcem_kam ponujamo: sklenjen dogovor o prostovoljskem delu,  zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco,  mentorsko podporo in pomoč, povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (27,00 €),  povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot strnjenega 4 urnega prostovoljskega dela na dan v višini 3,97 €/dan

Allstars Arhiv

Indigo Festival, 20. avgust 2019 ― Retrospektivna pregledna razstava in obsežna spremljajoča publikacija Allstars Arhiv prikazuje vizualni opus izbranih avtorjev Bienala neodvisnih zadnjih desetih let. Več kot 300- stranska publikacija v vizualnem pregledu njihovih ključnih del predstavlja zanimiv opus njihove umetniške poti. Publikacija je pomemben arhiv avtorjev pretežno mlajših generacij, katerih večmedijskost ter delo v prostorih med oblikovanjem, umetnostjo in ilustracijo sta pozitiven prispevek k razvoju sodobne slovenske vizualne scene. Predstavitev publikacije se bo zgodila tudi v okviru glavnine dogodkov bienala: prodajne razstave Sosledja v DobriVagi (10. 10., v okviru festivala Tinta) in osrednje razstave letošnjih avtorjev v Kinu Šiška (21. 10.—8. 11.). Razstava Allstars Arhiv bo med 2. in 19. septembrom na ogled tudi na Krakovskem nasipu. Organizacija: Tretaroka, Bienale neodvisnih Koprodukcija: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Kino Šiška, Turizem Ljubljana Podpora: Ministrstvo za kulturo

Vlado Martek

Indigo Festival, 20. avgust 2019 ― Vlado Martek v svojih umetniških delih umešča pesmi in njihove fragmente v kolaže, fotografije, grafike, skice, risbe, umetniške intervencije in agitacije, grafite in tapete. Martekovo delo temelji na diskurzu med umetnostjo, filozofijo in poezijo. Operira z negacijo in konstrukcijo besed, s čimer ustvari realnost za črkami. Svoje delo opisuje kot pred-poezijo – redukcijo in koncentracijo pesmi. S svojimi besedami jo opiše takole: "Pred-poezija je nadzor, izmikanje v prostor pred pisanjem, nadziranje mojih misli, motivov in razlogov, zakaj pišem, moja odgovornost, čiščenje, preden pričnem s pisanjem poezije. V tem smislu je provokacija v jeziku, tako prek uničenja kot tudi gradnje." Martek uporablja kritične, ironične in analitične metode v kombinaciji s širokim izborom medijev in materialov za preizpraševanje družbenih struktur. Vlado Martek se je rodil v Zagrebu, kjer je na tamkajšnji univerzi študiral filozofijo in literaturo. V zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je v Marteku dozorela želja po več kot le pisanju poezije. Prvo delo, ki ga je predstavil javnosti, je bila umetniška intervencija, pri kateri je sodeloval s fotografom Željkom Jermanom in Borisom Demurjem. Od leta 1975 je skupaj z Mladenom in Svenom Stilinovićem, Fedorjem Vučemilovićem, Borisom Demurjem in Željkom Jermanom član Skupine šestih avtorjev (Grupa šestorice autora). V času svoje aktivnosti, do 1979, je skupina ustvarila več kot 20 intervencij na ulicah Zagreba ter urejala in izdajala revijo MAJ 75 (1978–1984) v samozaložbi. Predavanje se bo osredotočalo na Martekove zapise, umetnostno literaturo in primerke samizdata, vplive nanj ter Martekove metode dela.

Dvojna moč

Festival Maribor, 14. avgust 2019 ― Nicolas Altstaedt je umetnik, ki na vsakem nastopu poslušalce uroči z iskrenostjo, prefinjeno muzikalnostjo ter glasbo, katere pomen, sporočilo in moč pozna v vsej njihovi globini. S Haydnovo filharmonijo, rezidenčnim orkestrom Festivala Maribor, zna celo največkrat preigrano in najbolj znano skladbo vselej znova predstaviti kot glasbeno odkritje, polno svežine in presenečenj, ne da bi se […]
Metal pod zvezdami

Metal pod zvezdami

Kunigunda, 6. avgust 2019 ― Metal pod zvezdami V sodelovanju z društvom Železni aktivizem smo v soboto organizirali še zadnji predfestivalski koncert, ki je tokrat privabil mlade in starejše ljubitelje metalske glasbe. Na terasi pred Klubom eMCe plac so igrali domači Marax in  brazilski Nervochaos, skupina, ki se je pri nas ustavila v sklopu svoje večje turneje. Marax je slovenska The post Metal pod zvezdami appeared first on Kunigunda.

Rush to Relax

Indigo Festival, 5. avgust 2019 ― Rush to Relax – samostojni projekt, ki se je razvil iz kopice propadlih glasbenih skupin – pripelje toplino in intimnost doma posnete glasbe, s trdno zasidrano noto DIY in pod močnimi vplivi svetovne dediščine rokenrola. Čeprav se imenuje po zadnjem albumu skupine Eddy Current Suppression Ring, je duša projekta bolj v skladu s sodobnimi solo projekti, kot na primer Itchy Bugger, Escape-ism ali Vasko Atanasoski. Projektov prvenec bo pricurljal v javnost v začetku septembra pri ljubljanski založbi Look Back and Laugh. Kaj pa nastop v živo? Oglodan do kosti in poln energije, z električno kitaro, vokali in nekaj predpripravljenega materiala. Rezervirajte si datum in pridite na koncert! Nima smisla, če hitite le za sprostitev.

PRIJAVE ZA RISANJE AKTOV

Kunigunda, 2. avgust 2019 ― Prijave za risanje aktov V soboto, 24. 8. na Titovem trgu rišemo akte. Zaradi organizacije in kasnejše razstave del, smo število risarskih mest omejili na 20 oseb. Prijave za risanje zbiramo do četrtka, 22. 8. Pošlji ime, priimek in kontakt na: prijave@kunigunda.si Liste, svinčnike in oglje dobite pri nas, če želite uporabiti še The post PRIJAVE ZA RISANJE AKTOV appeared first on Kunigunda.

Diši po čarovniji

Festival Maribor, 1. avgust 2019 ― Kako nastane dragoceni parfum, ki začara čute, predrami domišljijo in ustvarja spomine? S prefinjenim kombiniranjem dragocenih sestavin in njihovih vonjav. Vsakomur, ki deluje na glasbenem področju, je ta opis blizu: z istimi besedami lahko opišemo nastajanje koncerta ali festivala. Kot ustvarjanje dišave je namreč tudi to umetnost iskanja in izbire, ujemanj in kontrastov, le da so […]

Srečanje Mednarodnega gledališkega inštituta

Borštnikovo srečanje, 26. julij 2019 ― Priprave za letošnje dvodnevno srečanje predstavnikov evropskih centrov, ki se bo zgodilo v sklopu 54. Festivala Borštnikovo srečanje, so že v teku. Pomemben dogodek, na katerem se bodo srečali predstavniki evropske gledališkeskupnosti, bo služil izmenjavi primerov dobrih praks in razvoju strategij skupnega delovanja ter drugim aktivnostim na področju mednarodnega sodelovanja. Ob vsem tem si bodo tuji festivalski gostje ogledali predstave tako slovenskih kot tudi tujih producentov, razstave in druge festivalske dogodke, s čimer festival prispeva k uveljavljanju slovenske gledališke ustvarjalnosti v širšem mednarodnem prostoru.
še novic