I Feel Pretty (2018)

I Feel Pretty (2018)

Deseta umetnost, 24. april 2018 ― “Vedno sem se spraševala, kako je biti nesporno lepa.” Here we go again. Tokrat z Amy Schumer in kvazi komedijo Počutim se lepo, čeprav to ni, če sem prav razumel, kaj mi sporoča film. Največja težava danes nismo plehki moški, ki ne cenimo notranjosti in sodimo samo glede na zunanji videz (kako pretenciozno enosmeren pogled), ampak celovečerci, kot je ta. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  2 comments on this item You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Finding Nemo (2003)  [Pozor, hud prizor] – The Lion King (1994)  Wonder Woman (2017)  Bronson (2008)  [Pozor, hud prizor] – Rocky III (1982) Copyright © Deseta umetnost [I Feel Pretty (2018)], All Right Reserved. 2018.
Dangshin Geogi Iteojoorraeyo (2016)

Dangshin Geogi Iteojoorraeyo (2016)

Filmski kotiček, 24. april 2018 ― aka Will You Be There? Foto: Timemachine Slo naslov: - Angleški naslov: Will You Be There? Država: Južna Koreja Jezik: korejščina Leto: 2016 Dolžina: 111' ,  Imdb Žanri: drama, fantazijski, romantični Režija: Hong Ji-Young Scenarij: Hong Ji-Young, Guillaume Musso (novel) Igrajo: Kim Yun-Seok, Byun Yo-Han, Chae Seo-Jin, Kim Sang-Ho, Park Hye-Soo, An Se-Ha Južnokorejska fantazijska romantična drama Will You Be There? je še en v nizu filmov, ki ga poganja fantastična možnost potovanja skozi čas. K ogledu tretjega celovečerca relativno neznanega režiserja Hong Ji-Younga, ki je v scenarij adaptiral istoimenski roman francoskega pisatelja Guillaumeja Mussoja – originalni naslov: Seras-tu là? – me je pritegnil predvsem Kim Yun-Seok (The Chaser, The Yellow Sea, Tazza: The High Rollers), ki igra glavnega protagonista, priznanega kirurga Soo-Hyuna. Ta se potem ko zboli za neozdravljivo boleznijo posveča človekoljubnemu delu in poskuša čim bolj izkoristiti čas, ki ga še ima na voljo. Zdravnik med humanitarno akcijo v Kambodži spozna starčka, se z njim zbliža in mu razloži svojo situacijo, ta pa mu v zahvalo za opravljeno delo podari stekleničko z magično vsebino. V njej so tabletke, ki Soo-Hyuna po zaužitju za kratek čas vrnejo v preteklost, v obdobje ko je kot mlad zdravnik srečal svojo veliko ljubezen. Žensko, ki jo ni nikoli prebolel, potem ko je ta pred tridesetimi leti umrla. Soo-Hyun je kasneje sicer srečal žensko, ki mu je rodila hčerko, toda prave ljubezni več ni našel. Že odrasla hčerka je sedaj najpomembnejša ženska v njegovem življenju in vse do srečanja s starim šamanom je kazalo, da tega ne more nič spremeniti. Toda z magičnimi tabletkami je Soo-Hyunu dobil priložnost popraviti stvari v preteklosti in tako nas zgodba pripelje do osrednjega konflikta, saj junak spozna, da spreminjanje preteklosti ima direkten vpliv na sedanjost. Ali drugače, reševanje ženske, ki jo ljubi v preteklosti, lahko pripelje do izbrisa ženske, ki mu pomeni vse v se
A Quiet Place (2018)

A Quiet Place (2018)

Deseta umetnost, 24. april 2018 ― John Krasinki, ki ga poznate po vlogi v odbiti humoristični seriji Pisarna, je po dveh povprečnih dramah zrežiral eno bolj zanimivih grozljivk zadnjih let. Osnovno vodilo filma je preprosto, a nadvse učinkovito. Utihni ali umri. Komiki imajo očitno roko, oko in uho za horor. Jordan Peele je lani rasizem zapakiral v grozljivko (Zbeži!), Krasinski pa […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Evil Dead (2013)  [Pozor, hud prizor] - Cool Hand Luke (1967)  Lost In Translation (2003)  [Pozor, hud prizor] - Children of Men (2006)  Killing Season (2013) Copyright © Deseta umetnost [A Quiet Place (2018)], All Right Reserved. 2018.
Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds (2009)

Deseta umetnost, 24. april 2018 ― Tudi če niste povsem seznanjeni s svetom filmske umetnosti, vam je ime Quentin Tarantino poznano. Nekdanji uslužbenec v videoteki in odvisnež od sedme umetnosti je dokaj zgodaj dosegel status kultnega filmarja, saj je pri komaj 30. letih posnel kriminalno klasiko Reservoir Dogs, s katero je občinstvo ter kritike enako navdušil kot tudi šokiral. Le kdo […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Life of Pi (2012)  Taksi 5  Batman Begins (2005)  Man of Steel (2013)  Der Samurai (2014) Copyright © Deseta umetnost [Inglourious Basterds (2009)], All Right Reserved. 2018.
Vinyan (2008)

Vinyan (2008)

Deseta umetnost, 24. april 2018 ― Festival žanrskega filma Kurja polt je v goste povabil znanega režiserja Fabricea du Welza, in ko ti film napove njegov avtor, ta nekako dobi drugačen pomen. Prvič na domačem platnu in v izvornem formatu filmskega traku nam je dostavil čudovito bizarno filmsko ekspresijo. Tisto kultno, ki včasih dobi negativen prizvok, ali pa postane filmska poslastica […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Lucy (2014)  Hardcore Henry (2015)  Shaun Of The Dead (2004)  Film v jeseni 2013  True Romance (1993) Copyright © Deseta umetnost [Vinyan (2008)], All Right Reserved. 2018.
Oldboy (2003)

Oldboy (2003)

Deseta umetnost, 23. april 2018 ― Park Chan-wook je ustvaril maščevalno dramo s polno mero ekstremizma. Mučenje skozi 15 let samote? Check. Nasilje z vihtečim kladivom? Check. Incest? Check. Žretje žive hobotnice? Check. Toda film ni nikoli prenasičen, vse je del okusno tematčne in stilizirane zgodbe za tiste z močnim želodcem. Nobenega dvoma ni o tem, da je Oldboy film o ekstremnih situacijah. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Babadook (2014)  Boyhood (2014)  Wolfpack (2015)  Inglourious Basterds (2009)  Krvavo, grozljivo in strah vzbujajoče - TOP 10 grozljivk Copyright © Deseta umetnost [Oldboy (2003)], All Right Reserved. 2018.

Maščevalci: Brezmejna vojna

Deseta umetnost, 23. april 2018 ― Še nikoli videno filmsko potovanje, ki je nastajalo deset let in zajema celoten Marvel Cinematic Universe. Na velika platna nam prinaša končni, najsmrtonosnejši obračun vseh časov. Marvelov film MAŠČEVALCI: BREZMEJNA VOJNA je še nikoli videno filmsko potovanje, ki je nastajalo deset let, in zajema celoten Marvel Cinematic Universe. Na velika platna nam prinaša končni, najsmrtonosnejši […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Podelitev filmskih nagrad bafta v znamenju Povratnika  Akademija izpostavlja boj proti rasizmu in spolni neenakopravnosti, kdaj pa bo na vrsti revščina?  "Horror-comedy" - tanka črta med terorjem in humorjem  [Pozor, hud prizor] - A Few Good Men (1992)  Under the Skin (2013) Copyright © Deseta umetnost [Maščevalci: Brezmejna vojna], All Right Reserved. 2018.
Egzorcizam (2017)

Egzorcizam (2017)

Filmski kotiček, 23. april 2018 ― aka Exorcism Foto: Kinogerila Slo naslov: - Država: Hrvaška Jezik: hrvaščina Leto: 2017 Dolžina: 80' ,  Imdb Žanri: grozljivka, drama Režija: Dalibor Matanić Scenarij: Dalibor Matanić Igrajo: Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić, Marko Braić Hrvaški režiser Dalibor Matanić se je po odličnem in zelo uspešnem Zenitu (Zvizdan, 2015) odločil posneti čisto pravo grozljivko (film naj bi navdihnili resnični dogodki), ki je v njegovi režiji najprej zaživela na odrskih deskah. Matanić slovi kot režiser, ki lahko ustvarja tudi v produkcijskih pogojih, ki niso ravno idealni in Egzorcizem je eden takšnih produktov, ustvarjen z zelo skromnim proračunom in maloštevilno igralsko ekipo, večjim delom posnet na eni lokaciji. Večina filma se namreč odvrti v kletnih prostorih, oziroma zaklonišču nekega stanovanjskega bloka, v katerem bo duhovnik poskušal pomagati Maši, mladem dekletu, ki so jo obsedele demonske sile. Nesrečno dekle živi s starejšo sestro Vero, ki je zavoljo njenega stanja pogosto zaklepa v kletne prostore, kjer je uredila improvizirano prebivališče. Prav tam bo duhovnik vodil obred izganjanja hudiča, ki ga želi posneti tv ekipa konservativne cerkvene televizije, ki se nepovabljena pojavi tik pred začetkom obreda. V družbi novinarke in snemalca je tudi psihiatrinja, ki je pred tem s tradicionalnimi metodami poskušala pomagati nesrečnem dekletu. Poleg obsedene Maše se v kleti tako znajde še pet oseb, vsaka s svojimi motivi in skrivnostmi, ki bodo med obredom prišle na plano. Ob skromnem budžetu je jasno, da v segmentu produkcijske vrednosti ne gre pričakovati čudežev, kar vseeno ne opraviči površnega scenarija in slabih igralskih nastopov nekaterih nastopajočih. Medli dialogi še bolj poudarijo slabosti zapleta, ki na istem mestu neprepričljivo združi več oseb s skupno preteklostjo, ki med obredom privre na površje in tako po nepotrebnem odvrne pozornost od solidno posnetega in odigranega osrednjega dogodka
Črna moža s skrinjo

Črna moža s skrinjo

Dnevnik, 23. april 2018 ― Že dolgo v kakšnem sodobnem filmu nismo videli tako klasične uvodne dispozicije. Kaj pomeni »klasične«? To pomeni, da so že v nekaj začetnih prizorih predstavljeni vsi glavni elementi zgodbe: v neki madžarski vasi se pripravlja poroka, ki pa je...
še novic