Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Deseta umetnost, 11. junij ― Preden se lotim recenzije petega dela dinozavrske franšize Jurassic Park, naj na hitro pojasnim svoje občutke ob prešnjih filmih; prvi iz leta 1993 je klasični blockbuster s presenetljivo globoko zgodbo, simpatično igralsko zasedbo, vrhunskimi akcijskimi prizori ter kakopak dinozavri, ki tudi po več kot 25. letih še vedno izgledajo enako očarljivo in zastrašujoče kot prvič, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    This Film Is Not Yet Rated (2006)  Joe (2013)  Fury (2014)  Killing Season (2013)  Oskarji 2014 Copyright © Deseta umetnost [Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)], All Right Reserved. 2018.
Kako je Kurde rešil kamen, ki je padel z neba

Kako je Kurde rešil kamen, ki je padel z neba

Radio Študent, 11. junij ― Ta vikend se je v sončni Izoli zgodil 14. festival Kino Otok. Med filmi, ki so bili na festivalu prikazani, je močan vtis na publiko napravil film Meteorji, v katerem se režiser posveča kurdski problematiki. Kurdsko vprašanje je pereča tema svetovne politike, ki jo vsakodnevno zasledimo na vseh pomembnejših medijih.

Premiera LP film Laibach razprodana

Kinodvor, 11. junij ― Nocojšnja otvoritev Kinodvorišča s filmom Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach je razprodana. Film si lahko v prihajajočih dneh ogledate v izbranih terminih na Kinodvorišču in v Dvorani. Vstopnice za te projekcije so že v prodaji!
Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2 (2018)

Deseta umetnost, 10. junij ― Nadaljevanje uspešne animiranke Neverjetni prinese nazaj celotno paleto odbitih superherojskih likov, ki pa so hkrati tudi čisto običajni člani družine. S čisto običajnimi težavami, družinskimi zdrahami, zbadanji in preglavicami. To je bil tudi najlepši element prvega dela, od katerega mineva štirinajst let. Si lahko mislite, da je minilo že toliko časa? Dolga doba za filmsko nadaljevanje, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Submarine (2010)  Zemlja: Nepozaben dan  Ljubiti Pabla  Lost In Translation (2003)  Annihilation (2018) Copyright © Deseta umetnost [Incredibles 2 (2018)], All Right Reserved. 2018.

14. Kino Otok: »To ni festival, ampak topel objem.«

Kino Otok, 10. junij ― V letnem kinu Manzioli se bo nocoj sklenil 14. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Ko smo se v petek pred dežjem s projekcijami zatekli v izolski Kulturni dom, je avtor filma Mestni vrtovi Marco Piccarreda v svojem pogovoru pred projekcijo občinstvo pozdravil...
Umrlo prvo Bondovo dekle

Umrlo prvo Bondovo dekle

Dnevnik, 9. junij ― Umrla je britanska igralka Eunice Gayson, znana kot prvo »Bondovo dekle«. Stara je bila 90 let. Kot danes piše na njenem profilu na družbenem omrežju twitter, je umrla v petek, poročajo tuje tiskovne agencije.

Otoški vikend bo zajel silovit stampedo podob

Kino Otok, 9. junij ― Začenjamo s festivalskim koncem tedna v Izoli, ki bo preplavil že znana prizorišča in nove kotičke ter se naselil v galerije in na trge. Letni kino Manzioli bo ob 21. uri zajel silovit stampedo podob in večkratni pripovedni salto mortale – film Bikini Moon Milča...
Härte (2015)

Härte (2015)

Filmski kotiček, 8. junij ― aka Tough Love Slo naslov: - Angleški naslov: Tough Love Država: Nemčija Jezik: nemščina Leto: 2015 Dolžina: 89',  Imdb Žanri: biografija, drama, dokumentarni Režija: Rosa von Praunheim Scenarij: Jürgen Lemke, Nico Woche  Igrajo:  Andreas Marquardt, Marion Erdmann, Hanno Koffler, Luise Heyer, Katy Karrenbauer, Sascia Haj Härte (Tough Love) podpisuje nemški veteran indie produkcije in queer filma Rosa von Praunheim,  človek, ki je v svoji dolgi in uspešni karieri posnel več kot 70 dokumentarnih in igranih filmov. Tough Love je biografska drama, sicer mešanica dokumentarca in igranega filma, v katerem avtor pred kamero postavi Andreasa Marquardta (v Nemčiji ga bolje poznajo pod vzdevkom "Karate Andy"), človeka s pisano življenjsko zgodbo. Andy svojo izpoved začne z detajli iz otroštva, ki so nam, tako kot vsi dogodki iz preteklosti, posredovani skozi igrano, v črno-beli tehniki posneto rekonstrukcijo. Andyjevo otroštvo je najprej zaznamovalo očetovo nasilništvo, ki se je po nekaj letih končalo z ločitvijo staršev. Fantič se je z mamo preselil k starim staršem, vendar mu ta novi začetek ni prinesel srečnejšega otroštva. Očetovo fizično nasilje je kmalu nadomestilo materino spolno zlorabljanje, ki je do njegovega vstopa v puberteto kulminiralo v čisti pravo incestno razmerje. Najstnik je zato moral hitro odrasti, v tem procesu mu je v veliko pomoč bila njegova ljubezen do karateja. Fant je kmalu postal zelo dober karateist, ki se je že kot mlad najstnik dobro počutil na ulici. Njegove sposobnosti so hitro opazili ljudje iz kriminalnega miljea in po nekaj letih službovanja pri lokalnih poslovnežih sumljivega slovesa je Andy začel svojo zvodniško kariero. Njegov odnos s pripadnicami nežnejšega spola je v največji meri definiralo sovraštvo do matere, toda ne glede na ta hendikep in čustveno nedostopnost, je eni ženski uspelo najti pot do njegovega srca. V določenih trenutkih je težko razumeti, zakaj mu je Marion, dolgoletna partnerka in ena izmed njegovih pro

Letni kino Manzioli bodo svetlili Mestni vrtovi

Kino Otok, 8. junij ― Program tretjega festivalskega dne 14. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema v Izoli bo v izolsko mestno jedro ob 21. uri pripeljal Mestne vrtove, film o Centru za pomoč migrantom, v katerem je ostalo le še šest afriških fantov. Film bosta predstavila otoška...
14. festival Kino otok

14. festival Kino otok

ARS Gremo v kino, 8. junij ― Izolski festival vabi na filmsko pot v kraje, ki jih ne vidimo pogosto, z režiserji, ki iščejo drugačnost, ostrino in tišino. V Izoli do nedelje poteka 14. festival Kino otok, ki spet vabi na filmsko pot v kraje, ki jih ne vidimo pogosto, z režiserji, ki iščejo drugačnost, ostrino in tišino. Med filmi je Tovarna nič, portugalski slavospev delavskemu razredu. V kinu je tudi filmska Knjigarna, ki je nastala po nagrajenem romanu Penelope Fitzgerald, v režiji Isabel Coixet, in seveda pripoveduje o ljubezni do knjig. Ocenili bomo še novi Jurski park: Padlo kraljestvo in slišali reportažo z dunajskega festivala kratkih filmov.
še novic