Small but dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin) - Pticka.ppsx (2014) Animacija/ Hibridna umetnost

Small but dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin) - Pticka.ppsx (2014) Animacija/ Hibridna umetnost

DIVA nove pridobitve, 16. januar 2019 ― Delo je narejeno kot PowerPoint prezentacija, kot je razvidno tudi iz naslova. V neskončni zanki se v tišini in v kratkih intervalih izmenjujeta kadra dveh fotografij mrtve ptice v vodi. Neprestano izmenjevanje fotografij in spreminjanje njune pozicije v kadru ustvarja iluzijo gibanja po principu stop-motion animacije.
Small but dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin) - Listek.ppsx (2014) Animacija/ Hibridna umetnost

Small but dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin) - Listek.ppsx (2014) Animacija/ Hibridna umetnost

DIVA nove pridobitve, 16. januar 2019 ― Delo je narejeno kot PowerPoint prezentacija, kot je razvidno tudi iz naslova. V neskončni zanki se v tišini in v sekundnih intervalih izmenjujejo kadri devetih fotografiji listja, ki se med seboj malenkost razlikujejo. Neprestano izmenjevanje fotografij in spreminjanje njihove pozicije v kadru ustvarja iluzijo gibanja po principu stop-motion animacije.
Small but dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin) - Luc.ppsx (2014) Animacija/ Hibridna umetnost

Small but dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin) - Luc.ppsx (2014) Animacija/ Hibridna umetnost

DIVA nove pridobitve, 16. januar 2019 ― Delo je narejeno kot PowerPoint prezentacija, kot je razvidno tudi iz naslova. V neskončni zanki se v tišini in v sekundnem intervalu izmenjuje dvanajst fotografiji, ki se med seboj minimalno razlikujejo. Neprestano izmenjevanje fotografij in spreminjanje njihove pozicije v kadru ustvarja iluzijo gibanja po principu stop-motion animacije. Nastane iluzija gibanja ozadja, medtem ko predmet (cestna svetilka) v ospredju miruje.
Disobedience (2017)

Disobedience (2017)

Filmski kotiček, 16. januar 2019 ― Rachel Weisz, Alessandro Nivola, and Rachel McAdams in Disobedience (2017) Slo naslov: - Država: VB, Irska, ZDA Jezik: angleščina Leto: 2017 Dolžina: 114'  ,  Imdb Žanri: drama, romantični Režija: Sebastián Lelio Scenarij: Sebastián Lelio, Rebecca Lenkiewicz  Igrajo: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola, Allan Corduner [ENG] From a screenplay by Sebastián Lelio and Rebecca Lenkiewicz, the film follows a woman as she returns to her Orthodox Jewish community that shunned her decades earlier for an attraction to a female childhood friend. Once back, their passions reignite as they explore the boundaries of faith and sexuality. Based on Naomi Alderman's book, the film stars Rachel Weisz, Rachel McAdams and Alessandro Nivola. -Written by Bleecker Street Ocena
Za vas prenavljamo spletno stran

Za vas prenavljamo spletno stran

Mestni kino Ptuj, 16. januar 2019 ― Spletna stran vašega najljubšega kina bo kmalu bolje prilagojena uporabi na mobilnih telefonih, omogočala pa bo tudi spletni nakup vstopnic. Na obstoječi spletni strani tako zdaj posodabljamo le še najnujnejše vsebine (spored). Hvala za razumevanje!

Metulj

Deseta umetnost, 16. januar 2019 ― Znameniti roman Metulj, ki je izšel v sedemdesetih letih 20. stoletja, je literarizirana Charrièrova avtobiografija. Leta 1932 so ga zaradi umora obsodili na dosmrtno prisilno delo v krutih zaporih Francoske Gvajane, čeprav je do konca življenjea trdil, da ni kriv. Pripoved popisuje devet poskusov pobega zapornika z vzdevkom Metulj, imenovanega po tetovaži na prsih, ki […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Resnica ali izziv  Star Wars: Last Jedi (2017)  The Florida Project (2017)  Star Wars: The Force Awakens (2015)  [Pozor, hud prizor] - The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) Copyright © Deseta umetnost [Metulj], All Right Reserved. 2019.

Taksi bluz

Deseta umetnost, 16. januar 2019 ― Marko je simpatičen propadli dramaturg, ki že vrsto let dela kot taksist. Na prvi pogled običajen dan v službi se sprevrže v kaos, ko v njegov avto sede mladi Damir. Deček je pobegnil iz mladinskega doma, da bi našel očeta. Vožnja v taksiju ju bo v eni noči privedla do odbitih in blazno smešnih situacij. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Je boljša knjiga ali film?  Nocturnal Animals (2016)  Oceanovih 8  Beneški filmski festival: Prvi favorit festivala je The Favourite  Bumblebee (2018) Copyright © Deseta umetnost [Taksi bluz], All Right Reserved. 2019.

Zelena knjiga

Deseta umetnost, 16. januar 2019 ― Oskarjev nominiranec Viggo Mortensen in dobitnik oskarja Mahershala Ali igrata glavni vlogi v filmu Zelena knjiga, ki ga je navdihnilo pravo prijateljstvo, ki je presegalo rasno nestrpnost in družbeno razslojenost zgodnjih šestdesetih let prejšnjega stoletja. Naslov v izvirniku: Green Book V kinu od: 31.01.2019 Dolžina filma: 130 minut Država / Letnik: USA/2019 Filmski žanr: Drama […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Cannes 2018 - Zlato palmo na Japonsko odnesli "Tatiči"!  Oče in sin na neslužbeni poti  I Saw the Devil (2010)  Počutim se lepo  Psycho (1960) Copyright © Deseta umetnost [Zelena knjiga], All Right Reserved. 2019.
še novic