Živeti pomeni delati

Kino Šiška, 19. februar 2018 ― Glasbenici Nina Hudej in Nina Kodrič sta kot Warrego Valles po EP-ju pri založbi Kamizdat povili dolgometražec. Obe sta dolgoletni rezidentki ljubljanske klubske scene, aktivistki, soustvarjalki programa v Pritličju in še marsikaj.
Riddim Operator #352 !!!

Riddim Operator #352 !!!

Radio Študent, 19. februar 2018 ― Danes kar nekaj novosti: z domačih logov imamo novega Tadimana, nove izdaje pa imajo tudi Sanchez, Half Pint in Tarrus Riley. Nekaj tudi stepperskih ženskih predstavnic... kot so Katja Šulc, Earth Beat Movement in Anja G... ter nekaj hiphopersko mashuperskih primerkov. Imamo pa tudi intervju, tokrat se je Andraž pogovarjal z New Kingston.  
SVAŠTARNICA

SVAŠTARNICA

Radio Študent, 19. februar 2018 ― Ponedeljkovo Svaštarnico začenjamo na domačem pragu. Če ste med ravnokar minulim vikendom kaj prisluhnili frekvenci 89,3, ste najbrž slišali en whacky beat, čez katerega rapajo slovenski glasovi. Tako je, govorimo o RŠ hitu, ki v kombinaciji s promocijo prihajajočega festivala Tresk ustvarja hajp nad zasedbo zero6teen in kolektivom Spejs.
idealna godba, suka Ičo Vidmar

idealna godba, suka Ičo Vidmar

Radio Študent, 18. februar 2018 ― i-godba  nocoj brez voditelja, a zato z izbrano muziko. Sephardic Tinge Anthonyja Colemana za uvod z Morenico. blues: Bukka White : The Legacy of the Blues musica nova: Fire! : The Hands (Rune Grammofon, 2018) Črni Atlantik : D'Gary (kitarist z Madagaskarja) : Akata Meso (1991) i-album: Fred Frith : Step Across The Border (ReRec 1990)  
Skabinet

Skabinet

Radio Študent, 18. februar 2018 ― 1.  SOCIAL CLUB CR - Enjoint - Ambulante 2.   JOKERFACE - Jokerface - I remember 3.   SKASKTRA - Minor7 - Lagi lagi 4.   SHOTS IN THE DARK - Shots in the ghetto!  -- China clippers 5.   LES HAPPYCURIENS - Propager les bonnes ondes  En toute liberte 6.   SALON VICTORIA ft. LOS TULIPANES & GASTON BERNARDOU - Forajido - Tren de la muerte
Izšla je nova številka PAF fanzina

Izšla je nova številka PAF fanzina

SPRP, 18. februar 2018 ― Veseli nas lahko, da v teh časih še vedno izhajajo neodvisna in alternativna čtiva, pisana iz prve roke, brez cenzure. Da le-ta spodbujajo razvoj kritične misli in razmišljanje izven znanih okvirjev. Govora je o neinstitucionalnem mediju PAF, ki ga izdaja t.i. Podgurska Antiteroristična Fronta. Njeni člani so razpršeni po Novem mestu in njegovi okolici, veseli pa bi bili novih rekrutov. Tematike, katerim posvečajo pozornost pa niso zgolj lokalne, ampak tudi širše, globalne narave, vsekakor pa so izpostavljene pereče težave družbe in njenih elementov. Dotikajo se tudi glasbenega dogajanja, kakor tudi politike, včasih celo ekonomije in še kaj bi se našlo. Naslovnica zadnje številke PAF-a. Foto: arhiv PAF PAF izhaja tako v digitalni, kakor tudi v tiskani obliki, približno enkrat na dva meseca. V tiskani verziji ga lahko prejmete na nekaterih punktih dolenjske metropole, pa še kje, če dobi pot pod noge. V digitalni izdaji je zadnja številka dostopna tukaj, sicer pa lahko obiščete tudi njihovo stran p-a-f.blogspot.si. Na naslovu podgurski.antiteror.disko@gmail.com so dostopni za vaša vprašanja, mnenja, pripombe, veseli bi bili tudi vaših prispevkov in kakršnekoli podpore.  Piše: Matej Urbanč
QUANTIFIKACIJA TRADICIJE

QUANTIFIKACIJA TRADICIJE

Radio Študent, 18. februar 2018 ― V ospredju je tokrat Quantic, s pravim imenom Will Holland, britanski glasbenik in producent, ki že vrsto let živi in deluje v Kolumbiji, kjer preučuje tamkajšnje tradicionalne godbe. Začenjamo z albumom Curao, ki ga je posnel s pevko Nidio Góngoro, priznano izvajalko tradicionalnih pesmi.
še novic