ZLATI GOL: RUSIJA 2018 - 2. POLČAS

ZLATI GOL: RUSIJA 2018 - 2. POLČAS

Radio Študent, 12. junij ― Božja roka Diega Armanda Maradone, zgrešena enajstmetrovka Roberta Baggia, frizura Carlosa Valderrame, rdeč karton Davida Beckhama, čelna Zinedina Zidana, obramba Luisa Suareza. Kaj nas čaka letos v Rusiji? Pridružite se nama na 2. polčasu poljudno znanstvene debate o peripetijah in škandalih, ki so jih zakuhale ekipe, ki bojo zaigrale na   S V E T O V N E M  nogometnem prvenstvu.

Led Zeppelin o Led Zeppelinih

Rocker.si, 12. junij ― Leta 1968 je bila v Londonu ustanovljena ena najbolj ikoničnih rock zasedb na svetu. Preigravali so hard, blues, folk, psihedelični rock. S svojim zvokom so eksperimentirali, širšemu občinstvu pa so predstavili črnske blues izvajalce, za [...] The post Led Zeppelin o Led Zeppelinih appeared first on Rocker.si.

Kakšni se vam zdijo prevetreni GN’R?

Rocker.si, 12. junij ― Skladbi “Slither” in “Shadow Of Your Love”, s katerima so Guns N’ Roses začinili svoj letošnji koncertni repertoar, zvenita vedno boljše. Kakšno je vaše mnenje o novih skladbah? Boste Axla in tovarišijo (tudi) letos poslušali v [...] The post Kakšni se vam zdijo prevetreni GN’R? appeared first on Rocker.si.

Motörhead: prihaja pivo Röad Crew

Rocker.si, 12. junij ― Zasedba Motörhead zaradi smrti frontmana Lemmyja (žal) ne obstaja več, vseeno pa bodo 23. junija na ameriškem tržišču začeli prodajati njihovo novo pivo Röad Crew, ki ga je Kalamazoo pripravil v sodelovanju z Michigan’s Arcadia [...] The post Motörhead: prihaja pivo Röad Crew appeared first on Rocker.si.
Srečanje pevcev in godcev na Blokah 1992

Srečanje pevcev in godcev na Blokah 1992

ARS Za en bokal muzike, 12. junij ― V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje […] V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja. Tokrat bomo slišali izbor iz nastopa pevcev in godcev na srečanju izvajalcev ljudskega glasbenega izročila leta 1992 v Novi vasi na Blokah, kjer so se na odru srečali tako ljudski izvajalci kot tudi mlajši poustvarjalci…

Umrl je bobnar Jon Hiseman

Rocker.si, 12. junij ― V 74. letu starosti je umrl ustanovitelj skupine Colosseum in eden najvplivnejših bobnarjev vseh časov, Jon Hiseman. Žalostno novico je sporočila njegova družina preko Facebook profila. Ni bilo več upanja Ustanovitelj skupin Colosseum, Colosseum II [...] The post Umrl je bobnar Jon Hiseman appeared first on Rocker.si.

Duo Okustični s priredbo skladbe ‘Ta noč je moja’

Rocker.si, 12. junij ― Janez Bončina Benč je leta 1983 izdal skladbo ‘Ta noč je moja‘. Skladba je postala del slovenske zakladnice in doživela veliko preoblek. Karin in Mate sta pesem preoblikovala po svoje Karin Zemljič in Mate Brodar [...] The post Duo Okustični s priredbo skladbe ‘Ta noč je moja’ appeared first on Rocker.si.

Japandroids + The Mint julija v Kinu Šiška

Rocker.si, 12. junij ― Prvi julijski petek se bomo dvignjenih rok in ob glasnem prepevanju himničnih refrenov vzneseno podali v poletje. Z novo ploščo nas bo namreč obiskal divji kitarski dvojec Japandroids, ena najboljših zasedb sodobnega indie rocka, ki [...] The post Japandroids + The Mint julija v Kinu Šiška appeared first on Rocker.si.

System Of A Down še dolgo ne bodo izdali albuma

Rocker.si, 12. junij ― Spregovoril je bobnar priljubljene ameriške heavy metal zasedbe System Of A Down John Dolmayan in dejal, da nekateri člani skupine zavirajo možnost izdaje novega albuma. Albuma očitno ne bo Bobnar John Dolmayan je s to svojo [...] The post System Of A Down še dolgo ne bodo izdali albuma appeared first on Rocker.si.

Lizzy Borden z novim albumom ‘My Midnight Things’

Rocker.si, 12. junij ― Po 11. letih se z novim albumom vrača ameriška heavy/glam/schoch rock skupina Lizzy Borden. Nov album nosi naslov ‘My Midnight Things‘, vsebuje trinajst skladb, izšel pa bo že čez nekaj dni, natančneje 15.6.2018. Kako Lizzy [...] The post Lizzy Borden z novim albumom ‘My Midnight Things’ appeared first on Rocker.si.
Glasba Dietricha Buxtehudeja

Glasba Dietricha Buxtehudeja

ARS Obiski kraljice, 12. junij ― V oddaji bo zvenela orgelska glasba Dietericha Buxtehudeja. Nemško danski ustvarjalec je bil tudi sam odličen orglavec, v njegovem skladateljskem opusu pa imajo najpomembnejše mesto vokalna […] V oddaji bo zvenela orgelska glasba Dietericha Buxtehudeja. Nemško danski ustvarjalec je bil tudi sam odličen orglavec, v njegovem skladateljskem opusu pa imajo najpomembnejše mesto vokalna dela in skladbe za inštrumente s tipkami, mnoge med njimi po mnenju raziskovalcev predstavljajo vrhunec tako imenovanega fantastičnega sloga v zgodnjebaročni dobi. Izbor njegovih orgelskih skladb bomo tokrat slišali v interpretaciji danskega orglavca Sørena Gleerupa Hansena, ki jih je izvedel na koncertu v Marijini cerkvi v danskem mestu Helsingør.

Vnovično koncertno snidenje Glenna Tiptona in Judas Priest

Rocker.si, 12. junij ― Čeprav je Glenn Tipton zaradi težav povezanih s Parkinsonovo boleznijo prenehal z aktivnim koncertiranjem, njegovim nastopom z Judas Priest ni videti konca. Soustanovitelj zasedbe se je slednjim pridružil tudi med nedavnim nastopem na Sweden Rock Festival. [...] The post Vnovično koncertno snidenje Glenna Tiptona in Judas Priest appeared first on Rocker.si.
še novic