Po Mozartovih sledeh: Mala nočna glasba

Po Mozartovih sledeh: Mala nočna glasba

ARS Čas, prostor in glasba, 18. julij 2018 ― Serenada št. 13 v G-duru – 'Mala nočna glasba' V oddaji ‘Čas, prostor in glasba’ s podnaslovom ‘Po Mozartovih sledeh’ bomo predvajali: ‘Serenado št. 13 v G-duru – ‘Mala nočna glasba’ Wolfganga Amadeusa Mozarta. Orkester Berlinske filharmonije bo vodil Herbert von Karajan; Sonato št. 1 v G-duru za godala Gioacchina Rossinija. Godalnemu orkestru RTV  Slovenija bo dirigiral Ciril Veronek. Za oddajo smo izbrali še Serenado za godala Benjamina Ipavca. Godalnemu orkestru Simfonikov RTV Slovenija bo dirigiral Anton Nanut. Serenadno oddajo »Po Mozartovih sledeh« je posnel Stane Košmerlj, bral je Ivan Lotrič, pripravil in uredil jo je profesor Pavel Mihelčič.

Godba Gorje na Blejskih dnevih 2018

Godba Gorje, 18. julij 2018 ― Prijatelji gorjanske godbe pozdravljeni! Tudi letos bomo že tradicionalno nastopili na Blejskih dnevih in sicer v petek, 20. julija ob 18.uri na gladini Blejskega jezera, v nedeljo, 22. julija pa bomo s koncertom ob 11. uri popestrili nedeljsko dogajanje na Jezerski promenadi. Veselimo se vašega obiska, Godba Gorje

EXIT do novega rekorda!

Rocker.si, 18. julij 2018 ― Za nami je 18. festival EXIT. Obiskalo ga je več kot 200.000 obiskovalcev, ki so v štirih dneh in nočeh prestopili festivalski vhod. Zgodovinski uspeh, naslov evropskega prvaka, so v nedeljo dostojno proslavili z izenačenjem [...] The post EXIT do novega rekorda! appeared first on Rocker.si.

Bohemian Rhapsody: novi dražilec

Rocker.si, 18. julij 2018 ― Snovalci filma o zasedbi Queen Bohemian Rhapsody so objavili novi dražilec, s katerim stopnjujejo napetost pred 2. novembrom, ko bo film doživel svojo premiero.     The post Bohemian Rhapsody: novi dražilec appeared first on Rocker.si.

Kitarist skupine Foo Fighters bo prodal kar 20 svojih kitar

Rocker.si, 18. julij 2018 ― Reverb.com, vodilna spletna trgovina, namenjena nakupom in prodaji glasbenih pripomočkov, se je odločila za sodelovanje s kitaristom Chrisom Shiflettom iz priljubljene zasedbe Foo Fighters. Skupaj so odprli trgovino Chris Shiflett Reverb, ki bo uradno zaživela [...] The post Kitarist skupine Foo Fighters bo prodal kar 20 svojih kitar appeared first on Rocker.si.
Carpe Artem – oprijemljiva umetnost na novem CD-ju

Carpe Artem – oprijemljiva umetnost na novem CD-ju

Odzven, 18. julij 2018 ― CD Zapisi, ki prinaša posnetke skladb, izvedenih na koncertih cikla Carpe artem, ki ga v Mariboru prireja Društvo za komorno glasbo Amadeus. Na njem so predstavljena glasbena dela, ki so bodisi relativno nova ali celo napisana po naročilu prireditelja, ter skladbe, ki so onkraj običajnega kanona komornoglasbenih del.

Petar Grašo na noge spravil teniško občinstvo v Umagu

Rocker.si, 17. julij 2018 ― Teniški turnir v Umagu že vrsto let slovi po svojih divjih nočnih zabavah, sproščenem vzdušju in izvrstnih koncertih. In tudi tokrat ni razočaral; prvi dan je po eksibicijski tekmi, v kateri smo spodbujali domačega ljubljenca [...] The post Petar Grašo na noge spravil teniško občinstvo v Umagu appeared first on Rocker.si.

Florence bo v Munchen prinesla svojo mašino

Rocker.si, 17. julij 2018 ― V Munchen prihajajo Florence & The Machine! Skupina je pred časom naznanila nov album, ki nosi naslov ‘High as Hope’ in je izšel 29. junija pri založbi Republic. Za pokušino so na spletu objavili prvenec [...] The post Florence bo v Munchen prinesla svojo mašino appeared first on Rocker.si.
Poklek nad Blanco

Poklek nad Blanco

ARS Za en bokal muzike, 17. julij 2018 ― Tokrat bomo slišali posnetke ljudskih pesmi, kot so jih zapeli pevci in predvsem pevke s Pokleka nad Blanco V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja. Tokrat bomo slišali posnetke ljudskih pesmi, kot so jih zapeli pevci in predvsem pevke s Pokleka nad Blanco, kjer se je radijska ekipa ustavila leta 1981.

Ed Sheeran po Forbesu najbogatejši solo glasbenik

Rocker.si, 17. julij 2018 ― Pevec svetovne znane skladbe ‘Shape of You’ se je pridružil skupinama Coldplay in U2 med najbogatejšimi izvajalci. Skupaj tvorijo skupino desetih najbolj uspešnih izvajalcev, le da Ed Sheeran nastopa sam, brez spremljevalnega benda. On in [...] The post Ed Sheeran po Forbesu najbogatejši solo glasbenik appeared first on Rocker.si.
METAL DETEKTOR - Metal Allegiance

METAL DETEKTOR - Metal Allegiance

Radio Študent, 17. julij 2018 ― Danes različne metalske stvari - novi single all-star zasedbe Metal Allegiance, prav tako novi single kultnih death metal satanistov Deicide. Nov EP pripravljajo poljski power metalci Crystal Viper, nov album in prijetno presenečenje predstavlja power-prog trio Shadowkiller.

Skupni nastop Doro Pesch in Genea Simmonsa

Rocker.si, 17. julij 2018 ― Preteklo nedeljo sta Doro Pesch in basist Gene Simmons (Kiss) v sklopu češkega festivala Masters Of Rock združila moči in skupaj zaigrala “War Machine”.   The post Skupni nastop Doro Pesch in Genea Simmonsa appeared first on Rocker.si.
The Exploitation Continues

The Exploitation Continues

Radio Študent, 17. julij 2018 ― S U B W A Y  1 1 2 4 / 1 3 9 9 ★ torek, 17/7.2018. ob 23-ih Split ep Carnage Society System in Disphoria. Crust iz Bostona Lifeless Dark, punk iz Mehike Colapsø ter hcpunk A.F.K. iz Hamburga. Od koncertov: MDC, Kovaa rasvaa, The Truth in Rules. 
Jazz v parku

Jazz v parku

Odzven, 17. julij 2018 ― Dvomim, da se je kdaj toliko govorilo in šušljalo pred kakim domačim jazz festivalom ali podobnim dogodkom, kot se je letos ob objavi programa za 59. izdajo Jazz festivala Ljubljana.
Festival Arsana

Festival Arsana

SIGIC - Novice, 17. julij 2018 ― Jubilejni 10. glasbeni festival Arsana bo v devetih dneh na Ptuju gostil domače in svetovne glasbenike s področja klasične, jazz, etno, world, popularne, vokalne in instrumentalne glasbe.
še novic