Glasbena mladina Slovenije praznuje 50 let (video)

Glasbena mladina, 7. november 2019 ― Spoštovani, vabimo vas na slavnostno akademijo, s katero bomo obeležili 50-letnico Zveze Glasbene mladine Slovenije. Prireditev, na kateri bomo praznovali ustvarjalnost, mladost in glasbeno uspešnost, bo v torek, 21. januarja 2020, ob 18. uri, v Veliki dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana na Vegovi ulici 7, v Ljubljani. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta […]
Gost: Vazz

Gost: Vazz

Radio Študent, 7. november 2019 ― Dva novembrska tedna in dva gosta. Za začetek pred svojim špilom v Kinu Šiška in ob izidu svoje plate Jacob k nam prihaja prvogovornik ljubljanske raperske mladine - VAZZ...   :::osmrtnica::: :::frišne novice:::

Volk za njenimi očmi

Radio Študent, 7. november 2019 ― Volk za njenimi očmi Miha Poredoš To je pank. I To je rep. I To je poezija. I Je pripoved, misel, melodija. I Je sprememba, krik, melanholija. I Je upor, nova dimenzija ... je tretji Afterparty nove sezone. Več info na Volk za njenimi očmi Celoten posnetek koncerta najdete na https://radiostudent.si/glasba/afterparty/volk-za-njenimi-o%C4%8Dmi Posamezne komade (Jekleni baloni, Vse bi ponovila, Vsi to vemo, V vetru) pa najdete na YouTube playlisti  Na ogled in posluh! Andrej Grandovec Zala Klančnik Eva Jakopič Erik Kerpan 5. 11. 2019  / Glasba Povezan prispevek:  Volk za njenimi očmi Tagi:  Afterparty koncert v živo

Jacuzzy Krall predstavlja novi single ‘Najteži’

Rocker.si, 7. november 2019 ― V četrtek, 14. novembra ob 20.00 pa bo v Orto Baru v Ljubljani »Najtežji koncert« Jacuzzy Kralla, na katerem bo premierno v živo predstavil novi single »Najteži« in tudi videospot zanj.  Jacuzzy Krall z izidom novega singla [...] The post Jacuzzy Krall predstavlja novi single ‘Najteži’ appeared first on Rocker.si.
KM19: Maraton po maratonu

KM19: Maraton po maratonu

Radio Študent, 7. november 2019 ― *foto: Matevž Čebašek Predvajamo posnetke letošnjega finala Klubskega maratona. Posnetki so skrajšani, vrstni red pa ostaja enak kot na odru Menze prejšnji petek, 1. novembra:  - TiTiTi - GLOG - Lovekovski - Bring on the Vanguards - Parliament Attack

Iron Maiden podaljšali turnejo ‘The Legacy Of The Beast’

Rocker.si, 7. november 2019 ― Legendarni britanski heavy metalci Iron Maiden ne počivajo. Tokrat so številne oboževalce razveselili z novico, da bodo turnejo ‘The Legacy Of The Beast‘ podaljšali. Prihodnje leto bodo tako nastopili v Avstaliji, na Japonskem ter v [...] The post Iron Maiden podaljšali turnejo ‘The Legacy Of The Beast’ appeared first on Rocker.si.

Maja Založnik & Moonshine ta petek na Ljubljanskem gradu

Rocker.si, 7. november 2019 ― Maja Založnik, ena izmed najbolj uveljavljenih glasbenih vokalistk, se po letih tekmovanj in nastopov na domačih in tujih tleh, na slovenske odre vrača s čisto novo glasbeno podobo. Na odru se ji bo pridružil tudi [...] The post Maja Založnik & Moonshine ta petek na Ljubljanskem gradu appeared first on Rocker.si.

Vlado Kreslin z novim videom ‘Kaj naj ti prinesem, draga’

Rocker.si, 7. november 2019 ― Vlado Kreslin predstavlja novo skladbo ‘Kaj naj ti prinesem, draga‘ s prihajajočega istoimenskega albuma Vlada Kreslina. Avtor glasbe in besedila je Vlado Kreslin, aranžma sta naredila z Galom Gjurinom, ki je pesem tudi produciral. O [...] The post Vlado Kreslin z novim videom ‘Kaj naj ti prinesem, draga’ appeared first on Rocker.si.

BRUCE DICKINSON: ‘Scream for Me Sarajevo’ (2018)

Rocker.si, 7. november 2019 ― Mesto Sarajevo je bilo leta 1994 vse prej kot primeren kraj za organizacijo kateregakoli dogodka, kaj šele koncerta legendarnega heavy metal pevca Bruca Dickinsona iz skupine Iron Maiden. O dokumentarnem filmu Scream for Me Sarajevo Vojna v Bosni [...] The post BRUCE DICKINSON: ‘Scream for Me Sarajevo’ (2018) appeared first on Rocker.si.
25. - 30. november (№48)

25. - 30. november (№48)

Prulček, 7. november 2019 ― JG3O25. 11. pon / Brdonč-Resnik-Furlan Trijo27. 11. sre / Jazz - Vito Vičar kvartet28. 11. čet / Excite! Julijan Erič project29. 11. pet / Moonlight Sky - odpovedan30. 11. sob / JG3OZačetek koncertov ob 21:00. Vstop prost◬ Na začetek 25. 11. pon / Brdonč-Resnik-Furlan Trijo Njihova glasba je prepletanje razlicnih obcutkov vsakega posebej, zacetni toni, melodije,akordi se razvijejo v harmonijo ki ni dolocena.Trio z takšnim muziciranjem doseže skupen konsenz harmonije, ritma in zvoka. Nastanejo zgodbe polne nepredvidljivosti in drznosti.”Brdonč Aleš Valentinčič - kitaraCene Resnik - saksofoniGal Furlan - bobni ◬ Na začetek 27. 11. sre / Jazz - Vito Vičar kvartet Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić. Vito Vičar kvartet Novo nastal internacionalni jazz kvartet Vita Vičarja se je razvil iz prvinskega/pristnega entuziazma in nekompromisne strasti do glasbe. Štirje jazz artisti so preko sodelovanja ustvarili svoj lasten glasbeni stil, ki resonira z današnjo moderno jazz sceno in hkrati tudi vključuje complementarne vzorce etno-folk, klasične in popularne glasbe. Rezultat tega križanja je glasba, ki je eksperimentalna, energična, in polna življenja ter kreira fuzijo različnih žanrov in enovitost glasbenega sporočila.Glasbeniki bodo predstavili kompozicije kitarista Vita Vičarja, ki trenutno ustvarja na Nizozemskem in je letos z odliko magistriral na Kraljevem Konservatoriju v Haagu. Značilna lastnost njegove glasbe je kompleksnost in človeška toplina. Glasbena d
Čas, prostor in glasba

Čas, prostor in glasba

ARS Čas, prostor in glasba, 7. november 2019 ― Poljski skladatelj Andrzej Panufnik je v prvi polovici 20. stoletja stopal velikim glasbenim uspehom naproti. Tudi po drugi svetovni vojni, ko je po večini deloval […] Poljski skladatelj Andrzej Panufnik je v prvi polovici 20. stoletja stopal velikim glasbenim uspehom naproti. Tudi po drugi svetovni vojni, ko je po večini deloval v Angliji, je užival velik ugled. Danes pa se le redko sliši njegova dela – kot da smo nanje, na skladatelja Panufnika, pozabili. Pa smo res?
še novic