Riddim Operator #442 !!!

Riddim Operator #442 !!!

Radio Študent, 18. november 2019 ― Današnja oddaja večinoma v roots vajbu... poslušal bomo reči Peace Development Crewja, Clintona Fearona, Jahcoustixa, Black Roots, Third World in malo bolj našpičene komade Skarra Muccija z L'Entourloop in Lt. Stitchieja. Poleg tega imamo na meniju Jah9, Judy Mowatt in Noro Dean, proti koncu pa domače kreacije izpod prstov Good Vibrations, Raggalution in KočevSKA.
INMATE so izdali videospot, Adharma!

INMATE so izdali videospot, Adharma!

SPRP, 18. november 2019 ― Velenjski INMATE predstavljajo svež videospot z naslovom Adharma iz aktualnega albuma Anarthas, ki je izšel v začetku leta. Adharma pomeni ne-red, neharmoničnost, napačna dejanja, skratka stvari, ki se jih moramo v življenju izogibati. INMATE predstavljajo spot za pesem Adharma. Foto: fb/Inmate Videospot, ki ga je režiral in posnel pevec zasedbe, Marko Duplišak, je bil posnet na Dvoru Gutenbüchel v Ravnah pri Šoštanju in nekako zaključuje ero albuma Anarthas, saj imajo fantje že pripravljen nov projekt, ki bo izšel v roku enega meseca. Prav tako že pospešeno delajo na novem materialu za 4. album, saj kot pravijo, iz njih kar bruhajo ideje. Le tako naprej!

MI2: 5. decembra tradicionalni koncert v Cvetličarni

Rocker.si, 18. november 2019 ― V četrtek, 5. decembra 2019 se v ljubljanski Cvetličarni obeta tradicionalni in spektakularni koncert vrhunske domače skupine Mi2! Avtohtoni slovenski rokerji Mi2 iz Rogatca, ki so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo, igrivostjo, razumevanjem slovenskega [...] The post MI2: 5. decembra tradicionalni koncert v Cvetličarni appeared first on Rocker.si.

Lombardo z novim videom ‘Pokrita z zvezdami’

Rocker.si, 18. november 2019 ― Nejc Lombardo se je že leta 2008 zavihtel na sam vrh slovenskih glasbenih lestvic s skladbo ‘Zavrtela sva svet‘, vendar mu je bilo kot solistu dolgčas. Zato je okoli sebe zbral najboljše prijatelje, glasbenike, ki [...] The post Lombardo z novim videom ‘Pokrita z zvezdami’ appeared first on Rocker.si.

Jacuzzy Krall na “najtežjem koncertu” v Orto Baru

Rocker.si, 18. november 2019 ― Jacuzzy Krall se je v polni dvorani Orto bara predstavil z materialom za novo ploščo, železnim repertoarjem, premierno pa je predstavil tudi videospot za novi single »Najteži«. Po predstavitvi »making of« videa za omenjeni videospot in projekciji [...] The post Jacuzzy Krall na “najtežjem koncertu” v Orto Baru appeared first on Rocker.si.

Slade konec novembra v Ljubljani

Rocker.si, 18. november 2019 ― SLADE, legendarna britanska rock skupina, ki velja za eno najpopularnejših glam rock zasedb na svetu in je s svojo glasbo pomembno vplivala na številne glasbene velikane kot so Kiss, Guns N’ Roses, Nirvana, Sex Pistols, [...] The post Slade konec novembra v Ljubljani appeared first on Rocker.si.
Nova frekvenca: Miha Renčelj

Nova frekvenca: Miha Renčelj

SIGIC - Novice, 18. november 2019 ― Tudi v tretji sezoni cikla večerov Nova frekvenca gosti avtorje najvidnejših jazzovskih izdaj preteklega leta in se skupaj z njimi podaja v razmišljanja o kulturi, umetnosti, glasbi, življenju, družbi ter svetu.

Okustični s prvencem ‘Enkratna, neponovljiva’

Rocker.si, 18. november 2019 ― Okustični, (akustična) žanrsko pestra zasedba, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji, so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo ‘Pri nas‘.       [...] The post Okustični s prvencem ‘Enkratna, neponovljiva’ appeared first on Rocker.si.

PARAF po 33 1/3 letih izdali novi single ‘Bez Lica’

Rocker.si, 18. november 2019 ― Kultna reška skupina PARAF, ki se je lani vrnila na koncertne odre v originalni zasedbi z Valterjem Kocijančičem, dobiva epilog. Člani druge postave banda – s pevko Vim Colo, ki se je v 80-ih uveljavila [...] The post PARAF po 33 1/3 letih izdali novi single ‘Bez Lica’ appeared first on Rocker.si.
3. festival Grounded: usmerjeni v prihodnost

3. festival Grounded: usmerjeni v prihodnost

Dnevnik, 18. november 2019 ― Na tretji izvedbi festivala elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma Grounded, ki je v Pritličju in na Metelkovi potekal pod naslovom Avtomatizacija in oblast, je nastopilo več mednarodnih glasbenih gostov, ki se umeščajo v novo ali
Orgelska glasba Charlesa Tournemirja, Louisa Jamesa Alfreda Lefébure-Welya in Gastona Litaizeja

Orgelska glasba Charlesa Tournemirja, Louisa Jamesa Alfreda Lefébure-Welya in Gastona Litaizeja

ARS Obiski kraljice, 18. november 2019 ― Letos mineva 110 let od rojstva Gastona Litaizeja, 80 let od smrti Charlesa Tournemirja in 150 let od smrti Louisa Jamesa Alfreda Lefébura Wélya. Charles Tournemire, Louis James Alfred Lefébure-Wely in Gaston Litaize bodo tokratni orgelski skladatelji. Poleg francoske narodnosti jih družijo tudi obletnice. Letos namreč mineva 110 let od rojstva Gastona Litaizeja, 80 let od smrti Charlesa Tournemirja in 150 let od smrti Louisa Jamesa Alfreda Lefébura Wélya. Bolj kot obletnice pa jih seveda povezujejo orgle, instrument, ki so ga vsi trije dobro obvladali in zanj ustvarjali.
še novic