THE DUBLIN LEGENDS: ‘Gre za čudovito zgodbo’

Rocker.si, 12. december 2019 ― V glasbenem svetu zasedbe, katerih nekdanji člani nadaljujejo s preigravanjem materiala, ki so ga (so)ustvarili oziroma izvajali v svojih nekdanjih matičnih bandih, ne predstavljajo nič nenavadnega. Thin Lizzy so se vrnili kot Black Star Riders, [...] The post THE DUBLIN LEGENDS: ‘Gre za čudovito zgodbo’ appeared first on Rocker.si.
Mike - Numbered Dayz

Mike - Numbered Dayz

Radio Študent, 12. december 2019 ― Mike - Numbered Dayz (single Numbered Dayz; Adult Swim Singles, 2019)   https://mikelikesrap.bandcamp.com/ https://soundcloud.com/t6mikee https://www.adultswim.com/music/singles/6

Judas Priest ob 50. obletnici morda celo v prvotni postavi

Rocker.si, 12. december 2019 ― Legendarni angleški heavy metalci Judas Priest bodo prihodnje leto praznovali 50. obletnico delovanja, kar bodo proslavili s številnimi koncerti po Evropi. Tokrat se bodo ustavili tudi v Ljubljani Že oktobra je frontman Rob Halford namignil, [...] The post Judas Priest ob 50. obletnici morda celo v prvotni postavi appeared first on Rocker.si.

Sinead O’Connor januarja prvič v Zagrebu

Rocker.si, 12. december 2019 ― Sinead O’Connor, kontroverzna irska pevka bo 15. januarja prvič nastopila v Zagrebu. Koncert bo v Tvornici kulture, v prodaji pa bo zgolj 1.200 vstopnic. Koncert bo precej intimen Sinead O’Connor je v zvezde katapultiral že [...] The post Sinead O’Connor januarja prvič v Zagrebu appeared first on Rocker.si.

Vdova Chrisa Cornella toži skupino Soundgarden

Rocker.si, 12. december 2019 ― Vicky Cornell, žena pokojnega glasbenika Chrisa Cornella je proti skupini Soundgarden, v kateri je deloval tudi Chris, vložila tožbo. Razlog? Soundgarden naj bi si neupravičeno prilastili skladbe, ki jih je pred smrtjo ustvaril Chris Cornell. [...] The post Vdova Chrisa Cornella toži skupino Soundgarden appeared first on Rocker.si.
Želi si postati pianistka

Želi si postati pianistka

Glasbena šola Koper, 12. december 2019 ― Jana Stanišić, 15-letna dijakinja umetniške gimnazije v Kopru, je marca letos, še kot osnovnošolka, očarala žirijo državnega tekmovanja Temsig, ki ji je prisodila 2. nagrado in izjemnih 99 točk, pa še posebno nagrado za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe. A do takrat je prehodila kar dolgo pot.

Jan Potrč z drugim singlom ‘Jaz in ti’

Rocker.si, 12. december 2019 ― Novo ime na glasbeni sceni Jan Potrč ponuja drugi singel. Jan Potrč je v začetku oktobra predstavil prvi singel, izdan pri založbi Dallas Records. Pesem ‘Za vedno‘ je njegova od začetka do konca – sam [...] The post Jan Potrč z drugim singlom ‘Jaz in ti’ appeared first on Rocker.si.

SoulGreg predstavlja skladbo ‘Tisoč let’

Rocker.si, 12. december 2019 ― Skladba ‘Tisoč let’ govori o družini in prijateljstvu, o ljubezni in medsebojni podpori. Nov videospot je poklon najbližjim in prijateljem ter izraz hvaležnosti in radosti za vse, ki z nami na naši življenjski poti delijo [...] The post SoulGreg predstavlja skladbo ‘Tisoč let’ appeared first on Rocker.si.
Čas, prostor in glasba

Čas, prostor in glasba

ARS Čas, prostor in glasba, 12. december 2019 ― Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden. Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden.
še novic