Zlatko Karavla (Griva) o prihajajočem albumu

Rocker.si, 26. januar 2020 ― Čeprav gre pri omembi imena Griva za nekakšen prezrt hard/heavy biser, ki je ostal v senci žanrskih velikanov kova Divlje Jagode, za nekakšen regionalni fenomen, ki mu je po uspešno zajetem prvem valu zmanjkala tista ključna pika [...] The post Zlatko Karavla (Griva) o prihajajočem albumu appeared first on Rocker.si.
Idealna godba, suče Miha Zadnikar

Idealna godba, suče Miha Zadnikar

Radio Študent, 26. januar 2020 ― "I" — Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič, op. 33 [iz filma Mimoidoči / Встречный, r Sergej Josifovič Jutkevič in Fridrih Markovič Ermler, Sovjetska zveza 1932], izv. Simfonični orkester Beloruskega radia in televizije, dir. Valter Mnacakanov: Dmitri Shostakovich. Music from the Films. Russian Disc 1997

San Di Ego razkrili naslovnico prihajajočega albuma

Rocker.si, 26. januar 2020 ― Domači rockerji San Di Ego so razkrili naslovnico prihajajočega albuma. Plošča z naslovom Zdaj je čas bo izšla 20. marca 2020, sočasno z bandovim nastopom v Cvetličarni. Kot je na svojem Facebook profilu zapisal band, bo oddaja [...] The post San Di Ego razkrili naslovnico prihajajočega albuma appeared first on Rocker.si.

Metaljot Raspaljot: Začetek predprodaje vstopnic

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Organizatorji festivala Metaljot Raspaljot sporočajo, da so začeli s predprodajo early bird festivalskih vstopnic po ekstremno nizki ceni 25€. Prodajna mesta Spletna prodaja (Visa, Mastercard, mBills): TUKAJ Fizičen nakup vstopnic je mogoč v vseh trafikah 3DVA in na [...] The post Metaljot Raspaljot: Začetek predprodaje vstopnic appeared first on Rocker.si.

Čao Portorož pravijo, da je čas za ‘Pop’

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Nabrita domača zasedba Čao Portorož nas pozdravlja z novo, tretjo ploščo ‘POP‘, s katero ostaja zvesta KAPA Records.   Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – ‘čao’ razumejo povsod Podivjanemu rokenrolu [...] The post Čao Portorož pravijo, da je čas za ‘Pop’ appeared first on Rocker.si.

Metaljot Raspaljot razkril ime drugega nosilca

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Organizatorji festivala Metaljot Raspaljot, ki so pred dnevi razkrili prva imena, ki jim bomo lahko prisluhnili na letošnji ediciji festivala, nadaljujejo s stopnjevanjem napetosti. Včeraj so namreč razkrili ime drugega nosilca. To bodo poljski black metalci [...] The post Metaljot Raspaljot razkril ime drugega nosilca appeared first on Rocker.si.

Apocalyptica v Tvornici Kulture na klasičen način žagala metal

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Finska metal zasedba Apocalyptica, ki je nase prvič opozorila že pred 20 leti z mešanico težkega žanra in klasičnih inštrumentov, se je vrnila v našo bližino, in sicer v zagrebško Tvornico Kulture, čudovito dvorano, ki sprejme [...] The post Apocalyptica v Tvornici Kulture na klasičen način žagala metal appeared first on Rocker.si.

AntiValentinovi koncertni žurki #2 se pridružuje VATRA!

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Naboru odličnih bendov, ki bodo nastopili na AntiValentinovi koncertni žurki #2 se pridružuje VATRA! Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na Hrvaškem dosegla malodane kultni status. Do letošnjega leta so objavili že deset [...] The post AntiValentinovi koncertni žurki #2 se pridružuje VATRA! appeared first on Rocker.si.
Čao Portorož. Čas je za POP! Ali res?

Čao Portorož. Čas je za POP! Ali res?

SPRP, 25. januar 2020 ― Čao Portorož so izdali tretji album "POP". Foto: KAPA Records Nabrita domača zasedba Čao Portorož nas pozdravlja z novo, tretjo ploščo “POP”, ki je izšla pri KAPA Records. Podivjanemu rokenrolu in sladkosti indie rocka zdaj dodaja elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Alter rock 90. let še naprej teče po žilah; evforijo dvigujejo značilni, večjezični vokalni vzkliki, v njihovi pankovski drži pa se še vedno čuti starošolski jugo temperament. Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – “čao” razumejo povsod. Album je že na voljo v digitalni obliki, možno pa je tudi prednaročiti vinilke na KAPA Bandcampu. Prisluhnite mu lahko tudi tukaj. POP by Čao Portorož V sredo, 5. februarja, ga poslušamo skupaj s Čao Portorož na POPslušalnici v ploščarni Big Nose (Kolodvorska 9). S seboj prinesemo frišne vinilke, domač burek in welcome drink. Dogodek bo potekal ob 17. uri, vabljeni vsi in vaši prijatelji! V živo pa ga lahko doživite že naslednji dan, 6. februarja na festivalu MENT Ljubljana. Za koledarček: Čao Portorož @ Menza pri Koritu, 22:45. Čao Portorož so Ivian Kan Mujezinović (bas, sint, vokal), Gregor Andolšek (kitara, bas, vokal), Anže Petrič (kitara) in Aljoša Cetinski (bobni). Združeni leta 2009 za potrebe pristnega muziciranja ob petkih zvečer, so nastopili po okoliških klubih, se preizkusili na Klubskem maratonu, šli v tujino in kmalu začutili potrebo, da nastali material izdajo in pokažejo širši množici. Po izdanih dveh istoimenskih albumih, je zdaj čas za “POP”. Material za tretji album so tokrat posneli “zares” in to v italijanskem Mushroom Studiu in Kif Kifu, produkcijske in snemalne napotke pa je tokrat ponovno dodal Žare Pak, ki je posnetke kasneje tudi zmiksal v Studiu Marsh. Za celostno podobo sedi Mina Fina / Ee.Piše: KAPA Recrods

Imset v novem glasbenem stilu predstavljajo ‘Upornika z razlogom’

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Mlade pronicljive glasbenike Imset smo lahko v lanskem letu zasledili na več velikih glasbenih prizoriščih, kjer so si oder delili z različnimi odmevnimi glasbenimi imeni, kot so Dire Straits Experience, Parni valjak, Prljavo kazalište … Poleg koncertiranja pa [...] The post Imset v novem glasbenem stilu predstavljajo ‘Upornika z razlogom’ appeared first on Rocker.si.

Elvis Jackson s prenovljenim singlom in videom ‘Loser’

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Z novo zastavljenim projektom je v studiu Evolucija pod taktirko Simona Jovanovića nastala prenova že znanega singla ‘LOSER’, tokrat v izvedbi vseh 8 članov posadke 2020. Sledi akustična turneja Za video produkcijo in zanimiv vpogled v zakulisje Elvis Jackson [...] The post Elvis Jackson s prenovljenim singlom in videom ‘Loser’ appeared first on Rocker.si.

Marco Hietala predstavlja solo album in novo skladbo

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Basist in občasni pevec zasedbe Nightwish Marco Hietala je v včeraj svet poslal angleško verzijo svojega samostojnega prvenca, ki sliši na ime ‘Pyre Of The Black Heart’. Plošča je izšla pod okriljem založbe Nuclear Blast. Izid albuma je sovpadel [...] The post Marco Hietala predstavlja solo album in novo skladbo appeared first on Rocker.si.

Koncert za valentinovo: Slon in Sadež // ZIP Baza Trzin

Rocker.si, 25. januar 2020 ― Preživite najbolj neromantično valentinovo v družbi Slon in Sadež rokenrol orkestra. Muska, pivo in ljubezen so v zraku! Jure Karas in Igor Bračič oziroma Slon in Sadež skupaj ustvarjata od daljnega leta 2001. Ime sta [...] The post Koncert za valentinovo: Slon in Sadež // ZIP Baza Trzin appeared first on Rocker.si.

Barking Jacqueline iz Krškega v okolico Ljubljane!

Rocker.si, 25. januar 2020 ― 💥 FUNK METAL KONCERT 💥 🚀 ZIP Baza Trzin, 15.2.2020, ob 21.00 🚀 Direktno iz Krškega! Odštekana funk metal zasedba z dolgometražnim koncertom Ali ste pripravljeni? Oni so se rodili pripravljeni! Na dveh koncih lovišča [...] The post Barking Jacqueline iz Krškega v okolico Ljubljane! appeared first on Rocker.si.
Zadnji dobri možje

Zadnji dobri možje

ARS Filmska glasba, 25. januar 2020 ― Vrhunsko igralsko zasedbo sestavljajo Tom Cruise, Demi Moore, Jack Nicholson, Kevin Bacon, Kevin Pollak, J. T. Walsh, Kiefer Sutherland in drugi. Vojaško dramo Zadnji dobri možje sta ustvarila režiser Rob Reiner in scenarist Aaron Sorkin – ta je pozneje oblikoval uspešno TV-serijo Zahodno krilo. Avtorsko glasbo je napisal Marc Shaiman, orkestrirala pa Mark McKenzie in Hummie Mann.
Urban Koder V.

Urban Koder V.

ARS Skladatelj tedna, 25. januar 2020 ― Šansoni Urbana Kodra V tednu pred slovenskim kulturnim praznikom oddaje Skladatelj tedna posvečamo glasbi enega najpomembnejših slovenskih skladateljev – Urbana Kodra. Pêta in zadnja v nizu bo namenjena njegovim šansonom, ki jih je ustvaril več kot 50. Izjemno dobro je znal združiti glasbo in poezijo in tako velja za enega najpomembnejših slovenskih skladateljev šansona. Sodeloval je s številnimi slovenskimi pesniki, omenimo Ervina Fritza, Janeza Menarta in Milana Jesiha. Uglasbil je tudi poezijo številnih tujih pesnikov v slovenskih prevodih, na primer Bertolta Brechta, Heinricha Heineja in Franka Wedekinda.
še novic