Downtown recordings z novo kompilacijo!

Downtown recordings z novo kompilacijo!

SPRP, 23. marec 2020 ― Pred nami je pravkar izdana 15. kompilacija založbe Downtown recordings, ki nosi naslov NAFS, kar je po Sufijskem nauku tudi sveta vojna proti egu. V tej maniri se je na kupu znašlo več bendov, katere bi lahko uvrstili v različne struje glasbenega podtalja; hardcore, crust, grind, blackmetal, djent pa tudi etno, dub in ambiental,... Produkcija je surova in hkrati našpičena, bolj kot običajno. Glasbeni posnetki so nastali v studiu med leti 2018 in 2020 ter so plod dela in zanosa akterjev pri prej omenjeni d.i.y. založbi. Prisluhnimo! NAFS by oziris Sodelujoči:  D.D.A: Dislocated Downtown Artists vključuje različne glasbenike glede na naravo projekta in pesmi. Kot stalnica nastopa Zoran, idejni vodja Downtown recordings. Otonin: to je trenutni psevdonim, uporabljen za pesmi, katerih forma je precej različna. Lahko je eletkronika, lahko je "band" projekt, brezkompromisno izražanje. Stepa: je dolenjski duo, ki ustvarja v Ljubljani, Lucijan Okleščen (ex-Ledene Pizde, ex-Hlače, Hillbillywithachainsaw) na kitari in Jože Cesar (session glasbenik dostikrat v popu, jazzu in hiphopu) na bobnih. Igrata hitri in ritmični hardcore z matemačnimi formami in jazz prijemi. Za foro pravijo, da igrajo mongolski grind. Anal Sexecution: impro grind duo, ki trga gate, tepe riti in vse ostalo kar si lahko predstavljate pod imenom benda... Jakomin na kitari in vokalu, Ivan Provokativan na bobnih in vokalih. Ivan vodi tudi oddajo Atentat na sluh na Radiu Marš, kjer rad vse pošilja v 3pm. S.O.S.: ali po domače Smeče od Smeča, ampak ni čisto tako. Grind trio z raznih koncev Slovenije, ki ustvarja scumcore buko in mentalno neuravnovešena besedila. So eden izmed najbolj nenavadnih bendov, kar jih hodi po zemlji.  Dead Corcoras: grindcore mašina iz NM, ki vadi v Metliki. Sicer gradijo na zapuščini Corcorasa, ki je bila osnova in hrbtenica punk scene vse od konca 90-ih, a Tonč je s tem bendom šel v ekstremnejše vode grinda. Sicer niso preveč aktivni, a tu pa tam naredijo k
TROSI KUMULUŠTA

TROSI KUMULUŠTA

Radio Študent, 23. marec 2020 ― Po telefonu sta se nam javila Ana Kravanja in Samo Kutin, ki sta prešnji petek množicam na svojem profilu na Bandcampu ponudila novo ploščo Trosi Kumulusa ...
Riddim Operator #460 !!!

Riddim Operator #460 !!!

Radio Študent, 23. marec 2020 ― Nadajujemo serijo iz domače baze... Ponovno bomo poslušal cel kup novih reči. Taki bodo na primer Open Season, TriXstar in United Flavour ... poleg tega bodo na sporedu še SumeRR, Jah9 in Etana ... domači Klemen Klemen, Who See in Haris Pilton... nekaj novih reči pa imamo tudi iz sveta dancehalla: Chi Ching Ching in O'Sisters.  

Neskončne poti zvoka

Naši zbori, 23. marec 2020 ― V dneh, ko je lestvica naših prioritet postavljena na preizkušnjo in smo v veliki meri omejeni na bivanje, delovanje v… The post Neskončne poti zvoka appeared first on Naši zbori.
Karantenski Afterparty

Karantenski Afterparty

Radio Študent, 23. marec 2020 ― Spoštovano občestvo Radia Študent! Ekipa Afterpartyja se je znašla v zagati. Zaradi očitnih razlogov si v svoj relativno majhen studijski prostor ne upamo zgnesti toliko ljudi, kot jih terja izvedba naše oddaje. Zato so živi Afterpartyji do nadaljnjega odpovedani, pomoč pa iščemo pri vas, da z nami priredite dislocirani Afterparty direktno iz samoizolacijskih dnevnih sob!
DOOL – Summerland

DOOL – Summerland

RockOnNet, 23. marec 2020 ― Krasna plošča Summerland je vnovič dokaz temu, da se dobre stvari, za katere smo menili, da so dosegle svoj vrh, lahko naredi še bolje. Album je kakovostna nadgradnja prvenca.
DOOL – Summerland

DOOL – Summerland

RockOnNet, 23. marec 2020 ― Krasna plošča Summerland je vnovič dokaz temu, da se dobre stvari, za katere smo menili, da so dosegle svoj vrh, lahko naredi še bolje. Album je kakovostna nadgradnja prvenca. The post DOOL – Summerland first appeared on RockOnNet - spletni časopis o glasbi.

Škisova tržnica 2020 je odpovedana

Rocker.si, 23. marec 2020 ― Medtem ko se je narava pričela počasi prebujati, se je vsakodnevno življenje po svetu skoraj ustavilo. Hitro širjenje virusa COVID-19 je večini prekrižalo načrte, umirilo vsakdanji ritem in nas zaklenilo v zavetje doma. Zato je [...] The post Škisova tržnica 2020 je odpovedana appeared first on Rocker.si.
Idealna godba, suka TC Lejla bin Nur, 22. 3. 2020

Idealna godba, suka TC Lejla bin Nur, 22. 3. 2020

Radio Študent, 22. marec 2020 ― V nedeljo, 22. 3. 2020 ali 26. 7. 1441, godba ideala krmari med čermi od Osame do osame. Od 21.30 do 24.00. We ila liqa, ya hub! Ideal of music by TC Lejla Bin Nur. Sunday, 22nd March 2020 or 26th Rajab 1441, from 21.30 to 24.00 CET. Sound of ideal. We wish you clear sound and sharp picture! We ila liqa, ya hub!   I. IDEALNI INTRO  0. rač               AVIZZO IG
… in svet je zopet mlad

… in svet je zopet mlad

Odzven, 22. marec 2020 ― Ne spomnim se povsem natančno, kje je že obstajala rubrika saj ni res, pa je, vendar vanjo zagotovo sodi dejstvo, da je skupina Carina izdala dolgo pričakovani drugi album, Nš člouk.

MYRKUR: ‘Folkesange’ (2020)

Rocker.si, 22. marec 2020 ― Danska izvajalka Myrkur, ki bi jo žanrsko lahko označili za nekakšen hibrid različnih odtenkov ljudske in metal glasbe, je 20. marca izdala svoj tretji polnokrvni studijski album Folkesange, ki je nasledil ploščo Mareridt (2017) oziroma EP Juniper [...] The post MYRKUR: ‘Folkesange’ (2020) appeared first on Rocker.si.
TONY & HUGH

TONY & HUGH

Radio Študent, 22. marec 2020 ― Današnjo oddajo začenjamo z izborom komadov z albuma Rejoice, ki sta ga skupaj posneli dve legendi afriške glasbe, nigerijski bobnar Tony Allen in leta 2018 preminuli južnoafriški trobentač Hugh Masekela.
še novic