SONS OF APOLLO: ‘MMXX’ (2020)

Rocker.si, 24. marec ― Izdaja izdelkov zasedb, ki jih sestavljajo sama odmevna imena, vedno predstavljajo tvegano početje. Veliko kuharskih mojstrov lahko kaj hitro uniči jed. Nastopaštvo in boj za studijsko minute sta zgolj dva elementa iz zgornje kategorije. Poleg [...] The post SONS OF APOLLO: ‘MMXX’ (2020) appeared first on Rocker.si.

Kaj pravzaprav so spletni piškotki?

Agencija GIG, 24. marec ― Da bi razumeli, kaj piškotki počnejo in kaj pravzaprav so, poglejmo v same začetke brskanja po spletu. Internet je računalniško omrežje (povezan sistem računalnikov), na katerem gostuje veliko število dokumentov. Da lahko te dokumente pregledujemo, potrebujemo brskalnik – te poznamo vsi: Chrome, Opera, Safari, Brave, Mozilla, Edge. Omeniti moramo brskalnik, ki je utiral pot brskanju, kot […] The post Kaj pravzaprav so spletni piškotki? appeared first on Agencija GIG.
Štuk-3 z novim singlom in spotom o strupenih razmerjih

Štuk-3 z novim singlom in spotom o strupenih razmerjih

SPRP, 24. marec ― Idrijski punk rock duo je izdal novi spot za pesem »Glue Sniffer«. Kaj se zgodi, ko mine začetna zaljubljenost? Kakor si lahko predstavljate, se ne konča vedno »…in živela sta srečno do konca svojih dni«. Nekateri se lahko končajo v pat položaju, ki udeležence sili v samouničevalno odrešitev objema opojnih substanc. Mar Štuk-3 s povedanim misli smrtno resno, ali se le zafrkantsko sprehodi skozi namišljeno nesrečno razmerje? Kako si boste odgovorili na to vprašanje, bo več povedalo o vas kot o avtorju. Zasedba je letos pristala tudi na kompilaciji »Punk Rock Val 19«, video pa si lahko ogledate spodaj. Še nekaj besed o skupini Štuk-3. Kaj se zgodi, ko glasbenik pusti svoje ideje neposnete? Ali te po dovolj časa odmrejo, ali pa se morda umaknejo v podzavest, kjer čakajo na nove in nove zaveznike, dokler ne postanejo dovolj močne, da spremenijo tistega, ki si jih je zamisli? Nekaj takega se je leta 2017 zgodilo dvema članoma znane slovenske skupine. Ideje ki niso primerne za ime, ki ga ustvarjalci nosijo, so ustvarile nov alter-ego. Prva pesem Smartphones (Stupid people) je bila posneta v dveh urah, med naključnim srečanjem v delovnem studiu matične skupine. Ideja je bila osvobojena in ni je bilo mogoče več ponovno zapreti. Glasbi se je kmalu pridružila še video podlaga. Zadovoljna nad doseženim, sta člana sklenila, da bo to način na katerega želita delovati: posneti idejo s čim manj kompliciranja ter vsako podpreti z videopodlago. Vse v lastni produkciji, z lastnim znanjem. Obraze sta si prekrila z maskami, ki sta jih tisti trenutek imela pri roki. Ime benda pa sta si nadela po 3. nadstropju psihiatrične bolnišnice v domačem mestu, kjer naj bi nekoč prebivali najtežji primeri. Nastal je Štuk-3 in z njim I Stoopid in Eye Dummass. Vir: Štuk-3
Something In The Sadness

Something In The Sadness

Radio Študent, 24. marec ― “Who does not remember that, at such a time as this, the eye, like a shattered mirror, multiplies the images of its sorrow, and sees in innumerable far-off places, the wo which is close at hand?"

SoulGreg Artist predstavlja ‘O, Bog, povej’

Rocker.si, 24. marec ― Naključje je hotelo, da je SoulGreg Artist (Gregor Bezenšek ml.) pred dobrim mesecem in pol posnel nastop s svojo zasedbo BigLights Band 7. februarja letos v Centru kulture Španski borci z namenom reizdaje singla »O, bog, povej (A [...] The post SoulGreg Artist predstavlja ‘O, Bog, povej’ appeared first on Rocker.si.

Frontman zasedbe Testament pozitiven na virus Covid-19

Rocker.si, 24. marec ― Frontman zasedbe Testament Chuck Billy in njegova žena Tiffany sta bila pozitivna na testu za virus Covid-19. Testament prosijo, da ostanete doma Poleg Chucka Billyja in njegove žene so bili na testu za virus Covid-19 [...] The post Frontman zasedbe Testament pozitiven na virus Covid-19 appeared first on Rocker.si.

Whitesnake odpovedali vse letošnje koncerte

Rocker.si, 24. marec ― David Coverdale, gonilna sila priljubljene angleške hard rock zasedbe Whitesnake je sporočil, da bo kmalu imel obojestransko operacijo hernije, zaradi česar,je bila skupina primorana odpovedati vse napovedane koncerte za letošnje leto.     Coverdale upa, [...] The post Whitesnake odpovedali vse letošnje koncerte appeared first on Rocker.si.

Nova skladba “Pot” skupine Paul grem

Muzikobala, 24. marec ― Veter zlahka podre drevesa brez korenin. Tudi pri ljudeh je tako. Zato avtor skladbe, Dušan Sagadin Duco, frontman zasedbe v skladbi »Pot« prepeva: »Kjerkoli že boš…jaz bom za tabo stal…,« Skupina PAUL GREM je nastala v minulem letu, ko so glasbena znanja in ideje združili v novo zgodbo brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac. Kmalu za tem je na radijske postaje prispel [&hellip The post Nova skladba “Pot” skupine Paul grem appeared first on Muzikobala.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 24. marec ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
Razkužilo za ušesa

Razkužilo za ušesa

Odzven, 24. marec ― Drugi del studijske trilogije, ki jo podpisuje Črt Trkman aka Terranigma, ne le nadgrajuje lani poviti mini album Booster Pack, temveč zvočno in vsebinsko globoko zarezuje nostalgične brazde v sodobno elektronsko glasbo širšega spektra talnih in ožjega spektra podtalnih žanrov.
še novic