Riddim Operator #468 !!!

Riddim Operator #468 !!!

Radio Študent, 18. maj 2020 ― Ponovno nazaj, ponovno V ŽIVO! Tokrat oddaja spet v pretežno roots reggae stilu... saj bo vmes tudi kakšen dancehall, recimo z General Levyjem, ali pa malo bolj hiphopersko naštiman Afu-Ra... ampak večina pa bo bolj na izi.

Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Miha Zore

Rocker.si, 18. maj 2020 ― Miha Zore je kitarist pri Big Band Bled, učitelj kitare pri glasbeni šoli Piano forte in pevec oziroma kitarist pri zasedbah Spoonfool, Pop Deluxe ter Like The Rolling Stones. Sodeloval je tudi pri zadnjem studijskem albumu [...] The post Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Miha Zore appeared first on Rocker.si.

Waters v karanteni zaigral ‘Mother’

Rocker.si, 18. maj 2020 ― Roger Waters je iz karantene zaigral skladbo ‘Mother’.  To obdobje izolacije je bilo plodno za oboževalce skupine Pink Floyd. Poleg YouTube koncertov sta oba David Gilmour in Roger Waters objavila posnetke v živo s solo [...] The post Waters v karanteni zaigral ‘Mother’ appeared first on Rocker.si.
Idealna godba; suka Peter Kuntarič

Idealna godba; suka Peter Kuntarič

Radio Študent, 17. maj 2020 ― Nocoj poslušamo sledeče reči: Cindy Blackman:      Code Red (Muze, 1992)              Something for Art      Music for the New Milluenium (Sacred Sound Records, 2004)              Seven      A New Lifetime ( Four Quarters Entertainment, 1997)              Vashkar
ČEZ MEJE – GORI IN DOLI

ČEZ MEJE – GORI IN DOLI

Radio Študent, 17. maj 2020 ― V nocojšnji oddaji sprehod po novostih glasbenikov iz nekdanje skupne domovine, kajpak vštevši Slovenijo … Začenjamo s frišnim albumom hrvaške kantavtorice Dunje Knebl z naslovom Tamo gori, na katerem je z bendom odigrala mešanico predelav hrvaških kot tudi ruskih,
Uka Brizani skozi oči in analizo sina

Uka Brizani skozi oči in analizo sina

Odzven, 17. maj 2020 ― Monografija temelji na diplomski nalogi Imerja T. Brizanija, opravljeni na ljubljanski muzikologiji. Zato da zgodovina knjige in obeh Brizanijev, očeta in sina, ki je v 20. stoletju potekala v kosovski Prištini, ne bi padla v pozabo, se je odločil kot umetnik in muzikolog v biografskem zborniku prikazati življenje in delo svojega očeta Uke Brizanija.
še novic