Nov Termin Za Jazz Cerkno, Svašta

Nov Termin Za Jazz Cerkno, Svašta

Radio Študent, 20. maj ― Znan je nov termin za festival Jazz Cerkno. Če bo seveda vse v redu in prav, se bo 25. izvedba festivala odvijala 17.–19. septembra na standardnem prizorišču, torej na tako imenovanem »starem placu«, pokritem trgu sredi Cerknega. Danes, ob 21.

Up N’ Downs vabijo na studijski koncert v živo

Rocker.si, 20. maj ― UP N’ DOWNS, ali krajše UND, je zgornjesavinjski kvartet ne več nujno tako mladih rokerjev, ki hodijo skupno glasbeno pot že več kot desetletje. Zasedba je v tem obdobju izdala dva studijska albuma (‘Vse, kar [...] The post Up N’ Downs vabijo na studijski koncert v živo appeared first on Rocker.si.

Jure Lesar z novim singlom “Parfum”

Muzikobala, 20. maj ― ‘Pisalo se je poletje 2012. Pozitiven trenutek romance ob zvokih rokenrola se mi je močno vtisnil v spomin in mi spremenil življenje.‘ (Jure Lesar). Konec januarja 2020 je Jure Lesar izdal prvo skladbo s prihajajočega novega albuma, ki bo izšel v letošnjih jesenskih dneh, predvidoma oktobra 2020. Drugi singel z novega albuma se imenuje ‘Parfum’, skladba, [&hellip The post Jure Lesar z novim singlom “Parfum” appeared first on Muzikobala.

Divje jezero z novim albumom ‘Korak iz okvirjev’

Rocker.si, 20. maj ― Izšel je novi album idrijske zasedbe Divje jezero z naslovom ‘Korak iz okvirjev‘. Divje jezero je kraško-sifonsko jezero, ki se nahaja približno 2 km južno od Idrije. Ni pa to edini naravni biser okoliša. Ime [...] The post Divje jezero z novim albumom ‘Korak iz okvirjev’ appeared first on Rocker.si.

Umrla žena Brucea Dickinsona (Iron Maiden)

Rocker.si, 20. maj ― Paddy Bowden, soprogo pevca legendarne angleške heavy metal zasedbe Iron Maiden Brucea Dickinsona, so našli mrtvo na njenem domu v Londonu. Paddy in Bruce sta se lani sicer razšla. Vzroka smrti niso razkrili Žalostno novico [...] The post Umrla žena Brucea Dickinsona (Iron Maiden) appeared first on Rocker.si.

Rammstein na evropsko stadionsko turnejo prihodnje leto

Rocker.si, 20. maj ― Pred dnevi so bili nemški industrial metal velikani Rammstein prisiljeni odpovedati letošnjo evropsko stadionsko turnejo, a so fantje poskrbeli, da oboževalci ne bodo pretirano žalostni.   Turnejo so rešili skoraj v celoti Z evropsko stadionsko [...] The post Rammstein na evropsko stadionsko turnejo prihodnje leto appeared first on Rocker.si.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 20. maj ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
Orkester v času epidemije

Orkester v času epidemije

Odzven, 20. maj ― Prvi v nizu filharmoničnih spletnih koncertov je bil spored z naslovom Orkester v času epidemije, kjer je orkestrsko zasedbo nadomestil sekstet godalcev, članov Orkestra Slovenske filharmonije.
še novic