SAN DI EGO: ‘Ojačevalci na ful in publika’

Rocker.si, 29. september 2020 ― Domači rockerji San Di Ego so marca izdali svoj tretji studijski album Zdaj je čas, čigar izid bi moral sovpasti z njihovim nastopom v ljubljanski Cvetličarni. A ker je svet isti čas zajela tudi aktualna [...] The post SAN DI EGO: ‘Ojačevalci na ful in publika’ appeared first on Rocker.si.
METAL DETEKTOR

METAL DETEKTOR

Radio Študent, 29. september 2020 ― V času [študentskih] poletnih počitnic, ko je Učitelj na zasluženem dopustu, bo vsak torek ob 22. uri na sporedu poletna edicija Metal detektorja ali kadar mačka ni doma, miši plešejo. V trinajstem počitniškem Detektorju miks mlajših in starejših novosti.  
Jazz Poetry Month: Kaja Draksler & Irena Tomažin

Jazz Poetry Month: Kaja Draksler & Irena Tomažin

SIGIC - Novice, 29. september 2020 ― Festival Jazz Poetry Month se v Pittsburghu, ki se odvija že šestnajsto leto zapored, programsko zajema poezijo in glasbo ter analizira dediščino jazza in poezije. V njegovem bistvu tli ideja svobode izražanja in svobode govora, saj se v programu izraziteje posvečajo pesniškim govoricam in ustvarjanju izgnancev, ki jih politično preganjano v matičnih državah in jim prek organizacije City of Asylum nudijo kreativni azil.
B to the W

B to the W

Radio Študent, 29. september 2020 ― Superproducentski trojec Quakers se je vrnil z obsežnim beattejpom, a se vrača še bolj, s čisto pravim albumom in to novembra. Spisek gostujočih emsijev je nadvse obetaven. Mlačno plato je izdal Action Bronson, na naši strani Alp pa je mladi producent YNGfirefly navrgel EP MOŠPIT SAMBA.

V četrtek digitalni finale Šourock’20

Rocker.si, 29. september 2020 ― LIVESTREAM prenos iz legendarne dvorane ŠTUK, Maribor. 30. SEPTEMBER, FINALE sezone ŠOUROCK 2020. ŠOUM je tudi letos, kljub drugačnim in težkim časom za kulturo pripravila ŠOUROCK, namenjen dijaškim in študentskim skupinam, ki se želijo predstaviti [...] The post V četrtek digitalni finale Šourock’20 appeared first on Rocker.si.

Koronavirus nad glasbo

Dnevnik, 29. september 2020 ― Po poročanju Guardiana več kot tretjina glasbenikov z Otoka zaradi koronavirusa razmišlja o odhodu iz glasbene industrije, tretjina izvajalcev pa prav tako ne more dostopati do krizne podpore, čeprav je vlada kulturni sektor podprla z 1,7 milijarde....

Bruce Springsteen z drugim singlom ‘Ghosts’

Rocker.si, 28. september 2020 ― Bruce Springsteen in E Street Band najavljajo album z naslovom ‘Letter to You’. Prvi singel ‘Letter to You’ je presenetil in navdušil hkrati, sedaj pa je “The Boss” že postregel z drugo skladbo albuma – [...] The post Bruce Springsteen z drugim singlom ‘Ghosts’ appeared first on Rocker.si.

Rudijeva nova skladba ‘Kambjale so čase’ napoveduje istoimenski album

Muzikobala, 28. september 2020 ― Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ‘Kambjale so čase’. S skladbo najavlja tudi izid istoimenskega albuma, ki bo luč sveta ugledal v petek, 9. oktobra letošnjega leta. Rudi Bučar je v zadnjem letu in pol svetu predstavil tri nove skladbe – ‘Kakšni so takšni’, ‘Plešem’ in ‘Otroci tistega časa’. Tri skladbe, ki odražajo duh današnjega časa; v prvi Rudi zapisuje razlike med nami [&hellip The post Rudijeva nova skladba ‘Kambjale so čase’ napoveduje istoimenski album appeared first on Muzikobala.
Riddim Operator #487 !!!

Riddim Operator #487 !!!

Radio Študent, 28. september 2020 ― Spet smo pripravili celo mešanico, mineštro, tuti fruti... ali kakorkoli temu rečete, v glavnem, pestro bo. Med drugim bomo danes vrteli nov komad Tadimana, poslušali bomo kako se sliši Wayne Marshall v predelani klasiki...

AC/DC nadaljujejo z draženjem

Rocker.si, 28. september 2020 ― Kot smo poročali pred kratkim, je spletni klub oboževalcev AC/DC Brasil objavil slike, ki so jih AC/DC za kratek čas objavili na svoji spletni strani in ki nakazujejo na to, da naj bi nova reinkarnacija zasedbe [...] The post AC/DC nadaljujejo z draženjem appeared first on Rocker.si.

Ali si želite lastne Steel Panther skladbe?

Rocker.si, 28. september 2020 ― Ali si želite lastne Steel Panther skladbe? Zdaj lahko naročite personalizirano različico obstoječe Steel Panther skladbe. Primer skladbe je na voljo TUKAJ. Ponudba traja do bandove vrnitve na koncertne odre. O ponudbi Za ceno 7.500 [...] The post Ali si želite lastne Steel Panther skladbe? appeared first on Rocker.si.

Blue Öyster Cult z novo ‘Tainted Blood’

Rocker.si, 28. september 2020 ― Blue Öyster Cult so objavili promocijski video za skladbo ‘Tainted Blood’ s prihajajočega albuma The Symbol Remains, ki bo izšel 9. oktobra. Album bo nasledil ploščo Curse of the Hidden Mirror iz leta 2001, izšel pa bo pod okriljem založbe Frontiers [...] The post Blue Öyster Cult z novo ‘Tainted Blood’ appeared first on Rocker.si.

Blue Öyster Cult z novo ‘Tainted Blood’

Rocker.si, 28. september 2020 ― Blue Öyster Cult so objavili promocijski video za skladbo ‘Tainted Blood’ s prihajajočega albuma The Symbol Remains, ki bo izšel 9. oktobra. Album bo nasledil ploščo Curse of the Hidden Mirror iz leta 2001, izšel pa bo pod okriljem založbe Frontiers [...] The post Blue Öyster Cult z novo ‘Tainted Blood’ appeared first on Rocker.si.

V Orto Baru nadaljujejo s koncerti; naslednji Drevored

Rocker.si, 28. september 2020 ― Legendarna dolenjska skupina Drevored prihaja v Ljubljano! Korona jim je že nekajkrat nesramno prekrižala načrte, ampak še vztrajajo! Če bodo zvezde v pravilnem položaju, tokrat pridejo v dvorano Orto Bara, kjer bomo zaplesali ob skladbah [...] The post V Orto Baru nadaljujejo s koncerti; naslednji Drevored appeared first on Rocker.si.
Kamplovi navadi: bas in igra

Kamplovi navadi: bas in igra

Odzven, 28. september 2020 ― Basist Tadej Kampl je lani izdal drugi avtorski album. Habits prinaša tehtne glasbene misli, h katerim so svoje izkušnje prispevali vsi sodelujoči, tako v Sloveniji kot v svetu cenjeni jazzovski glasbeniki.
TRESK #11 | STENNY (Ilian Tape)

TRESK #11 | STENNY (Ilian Tape)

Radio Študent, 28. september 2020 ― Novo sezono DJ Afterpartyjev začenjamo z ekskluzivnim jutranjim miksem mednarodno čislanega italijanskega didžeja in producenta Stennyja, ki bi moral v sklopu festivala Tresk Aprila nastopiti v klubu Channel Zero.

Umrl je prvotni basist skupine Van Halen

Rocker.si, 28. september 2020 ― Umrl je Mark Stone, prvotni basist v skupini Van Halen, potem ko je izgubil bitko z rakom. Pred kratkim je bil sprejet v bolnišnično oskrbo, novico o smrti pa je sporočil njegov brat David preko [...] The post Umrl je prvotni basist skupine Van Halen appeared first on Rocker.si.

Umrl nekdanji kitarist in basist zasedbe Trivium

Rocker.si, 28. september 2020 ― V 38. letu starosti je umrl glasbenik Brent Young, ki je svoj pečat med drugim pustil tudi na prvem albumu ‘Ember To Inferno‘ zasedbe Trivium. Vzrok smrti ni znan Brent Young je bil kitarist in [...] The post Umrl nekdanji kitarist in basist zasedbe Trivium appeared first on Rocker.si.

Judas Priest o novem albumu

Rocker.si, 28. september 2020 ― Člana zasedbe Judas Priest Rob Halford in Richie Faulkner sta v sklopu dveh ločenih intervjujev potrdila, da zasedba počasi vstopa v naslednjo fazo priprave naslednika plošče Firepower (2018). Plošča Firepower je ob svojem izidu na Billboard 200 [...] The post Judas Priest o novem albumu appeared first on Rocker.si.

Warning s prvim avtorskim singlom

Rocker.si, 28. september 2020 ― Hrastniški punk rockerji Warning so v svet poslali svoj prvi singel. Skladbo “Dan za noret,” za katero so posneli tudi promocijski video. Besedilo za skladbo je prispeval Simon Žlak, glasba pa je delo celotnega banda. [...] The post Warning s prvim avtorskim singlom appeared first on Rocker.si.
še novic