Bowrain – 2020 sekund v živo

Kino Šiška, 22. januar ― Pianist Tine Grgurevič - Bowrain se po elektronski fazi vrača k jazzovski kompoziciji in ustvarjanju z drugimi. V Kinu Šiška bo v petek predstavil nove skladbe, ki jih je zaznamovalo tudi gostovanje v Johannesburgu.

Hologramski ples amaterskih teles

Kino Šiška, 21. januar ― Pia Brezavšček v refleksiji predstave Sedaj sem … neskončnost Darka Dragičevića in Jasmine Založnik ples v distopični postapokaliptični odrski projekciji vidi kot medvrstni potencial, ki prehiti človeški jezik in “postane temelj virtualne demokratične izgradnje nove skupnosti in tisti, ki lahko iz neskončnosti in brezprostorja dolbe nove temelje za (medvrstne) odnose. Ples, ki je virtualnost soobstoja, se v tej projekciji aktualizira”, s tem pa predstava , meni avtorica zapisa, ples postavi v svoj ontološki center.

AKA Neomi: Beautiful Disasters

Kino Šiška, 17. januar ― “Album »Beautiful Disasters« išče zelo uspešno priključek k svetovni (novi) pop soul in indie rock estetiki, pri čemer diktira njen izpovedni »konglomerat samoniklosti«, jasno in neobremenjeno noto stroge art premise.”

NOČNI OBISK: Saša Vipotnik – MEDICINA IN GLASBA

Kino Šiška, 16. januar ― Specializantka nevrologije in glasbena ustvarjalka s čudovitim glasom. Medicina zahteva dolge ure predanega študija in dela. A tudi ljubezni in strasti. Tako kot njena glasba, ki objema mehko, sanjavo, iskreno, a tudi zareže z angažiranostjo besedil. Osem let po izidu prvega albuma je tu nova zasedba AKA NEOMI in nov album Beautiful Disasters. Sašo Vipotnik je na nočni pogovor povabila Nada Vodušek
še novic