Prelomi, preboji in prihodnost

Prelomi, preboji in prihodnost

Radio Študent, 8. januar ― V zadnjih izdihljajih lanskoletnega praznovanja množičnih božično-novoletnih prelomnih dogodkov je za zaključek leta neodvisna gledališka scena nazdravila na dolgo pričakovano dvojno dvajsetletnico v polju sodobnih uprizoritvenih umetnosti - ustanovitev zavoda Bunker ter s tem tudi mednarodnega festivala Mladi Levi.

Vzem si ga lagano

Kriterij.si, 6. januar ― Vzem si ga lagano Kitch: PopParty Urednik Sat, 01/06/2018 - 20:27 Vzem si ga lagano Kitch nas ima na kratki vrvici. Srečni smo, tjarampadadi, nobenih skrbi. Kitch nas vodi na Bahame, tjaramdadam, prek Sant Tropeza. Želimo ruke preko dekoltea. Sve dok sunce sija, sve je mamma mia! Sreča, zaboga, samo da smo srečni! Party people, prepustimo se! Živimo za danes! Ujemimo trenutek! Uživajmo, za božjo voljo, eno samo je življenje. Postavimo se v vlakce, pihajmo kot lokomotiva, vpijmo čihu, čihu, čihu, hu, hu. Migajmo z ritko, gibajmo se, džuskajmo, skačimo, ne stojmo, ne zastajajmo, nikakor ne stagnirajmo, premikajmo se naprej, progresivno, naj dogaja! Premikajmo ramena gor-dol, levo-desno, pokaži, kaj znaš! Ujemi ritem! Ujemi me! Rada se igram, rada se lepo imam. Rada se zdivjam! Ujemi me, če nočeš ostati sam! Noč je mlada, tek je dvanajst sati. Come on, come on! Spali bomo, ko bomo mrtvi. Naj se lesketa meso! Mlado, moško, žensko. Naj se bleščijo izklesane mišice in bleščice. Naredi si koktajl, kupi si ga in videl boš, kako se mlade ritke bleščijo, in potipal boš bronasti torzo, ki poka od moči, slikaj se, naj poka bliskavica, naj se blešči tvoj obraz ob njeni ritki, ob njegovih trebušnjakih, daj se na Facebook, na Instagram, na Twitter, naj se vidi, naj se blešči, naj pusti vtis, stari – mogoče bo jutri tudi tebe kdo kupil. Ker si srečen in uživaš, stari, uživaš v življenju! Poliži liziko, oblizni se, pokaži jezik, stisni ustnice, pomežikni, znori se in se prepoti, naslednjih sto let bo še lažje živeti! Kri, kot vino je pil, mesec bil je kriv. Osvobodi se! Delamo vse, kar se ne sme, v sobi sto dve. Migaj, spogleduj se, mežikaj z očmi, migljaj z jezikom. Samo da ne bude dosadno. Osvoji me da bude nam opasno. Vzem si ga lagano, bejbe. Now put your hands up! Uh huh, uh huh! Good girl gonne bad! Ko pogleda me, v meni vse vre. Jebi se, stari. Smej se, stari. Džuskaj, stari. Kdaj boš, če ne boš zdaj? Kaj je življenje, kaj je ves svet?! Mmm mhm mhm mmm. V diskoteki se n
NEPOZABNA KAVA V GLEDALIŠČU- odprto srečanje za gledalce SSG

NEPOZABNA KAVA V GLEDALIŠČU- odprto srečanje za gledalce SSG

SSG Trst, 5. januar ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE NEPOZABNA KAVA V GLEDALIŠČU Zgodbe, vtisi, misli, koncepti, pristopi, anekdote… …v pogovoru z režiserji, igralci, scenografi, kostumografi, glasbeniki. v foajeju parterja Kulturnega doma v Trstu (ulica Petronio 4) v nedeljo, 7. januarja 2018, ob 11.00 Peter Handke, LEPI DNEVI V ARANJUEZU z vami bodo režiser Igor Pison in igralca Nataša Barbara Gračner ter […]

Hanna Slak bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 5. januar ― Filmska režiserka in scenaristka Hanna Slak je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Daše Doberšek. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Slovensko narodno gledališče Janeza Janše.

Nadina Štefančič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 5. januar ― Nadina Štefančič je sodelavka filmskih festivalov ter drugih kulturnih dogodkov in piska člankov na temo popkulture. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Katje Perat. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 1001 noč Katje Perat.

Žiga Brdnik bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 5. januar ― Novinar in filmski kritik Žiga Brdnik je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Nike Bezeljak. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 24ur Simone Semenič.
Realizem s ciljem in namenom

Realizem s ciljem in namenom

Dnevnik, 5. januar ― Okrepljena medijska kampanja pred nedavno premiero predstave Cigan, ampak najlepši v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu je prepričala občinstvo, da gre za še eno produkcijo te gledališke hiše, ki jo morajo preprosto videti prav vsi.
še novic