O predstavi Odilo. Zatemnitev. Oratorij. Pogovor z režiserjem Draganom Živadinovom

O predstavi Odilo. Zatemnitev. Oratorij. Pogovor z režiserjem Draganom Živadinovom

ARS Oder, 12. junij ― »Zelo pomemben korak k postopnemu dvigu zavesti je nova gledališka predstava Odilo.« »Zelo pomemben korak k postopnemu dvigu zavesti je nova gledališka predstava Odilo. Zatemnitev. Oratorij. avtorjev Petra Mlakarja in Dragana Živadinova«, je v časniku Večer pred nedavnim zapisal Mihael Toš. Sporočilnost in učinek predstave sta usmerjena tako na globalno kot lokalno raven, pri čemer pa mora lokalno delovati tudi katarzično, še posebej ob Odilovi repliki: »Slovenci smo najboljši Nemci« in ob načinu uprizoritve, ki Odilu izreka odločen ne. O temah in vsebinah ter o uprizoritvenih postopkih, ki so pripeljali do uprizoritve, katere ponovitve si bomo ta teden lahko ogledali v Kinu Šiška, se bomo v tokratnem Odru, oddaji o sočasnem gledališču, pogovarjali z režiserjem Draganom Živadinovom. Vabimo vas k poslušanju!
Absolutno - komorni cikel koncertov Carpe artem 2018/19

Absolutno - komorni cikel koncertov Carpe artem 2018/19

SNG Maribor, 12. junij ― Koncertni cikel komorne glasbe Carpe artem je zakorakal že v sedmo sezono. Tudi v novi sezoni cikla se bo na odru Kazinske dvorane Slovenskega narodnega gledališča Maribor zvrstilo šest koncertov v izvedbi odličnih glasbenikov, katerih krog se z vsakim novim letom širi in bogati. Trenutno poteka vpis abonmajev na blagajni SNG Maribor.

100 let ZDUS

SiGledal Novice, 11. junij ― V torek, 19. junija, bo ob 19. uri v Švicariji (Tivoli) potekala obeležitev stoletnice društva ZDUS in razglasitev letošnjih prejemnikov prvih štipendij Sklada Jerneja Šugmana.

Podpora Italijanski Drami na Reki

SSG Trst, 11. junij ― Reka bo leta 2020 prestolnica kulture in je nepojmljivo, da bi se s tako pomembnim izzivom soočila brez italijanskega gledališča “Dramma italiano”. Italijanska Drama je bila ustanovljena na Reki leta 1946 in deluje v prostorih reškega narodnega gledališča “Ivana Zajca”, pri čemer velja za enega od njegovih soustanoviteljev, trenutno pa doživlja paradoksalen in kritičen trenutek. Najhujše, […]
še novic