Hamlet, ki ni na strani Hamleta

Hamlet, ki ni na strani Hamleta

Dnevnik, 8. avgust ― Dubrovniške poletne igre so stalnica hrvaške poletne kulturne ponudbe, kjer se križajo kakovostna umetnost, glamur in množični turizem, ne vedno ravno posrečeno. Letos jih je zaznamovala predvsem uprizoritev Shakespearovega Hamleta. Na...
Žiga Lebar, lutkovni tehnolog

Žiga Lebar, lutkovni tehnolog

ARS Oder, 7. avgust ― Iz take smo snovi kot… lutke! Pred mikrofon oddaje Oder je Petra Tanko povabila lutkovnega tehnologa Žiga Lebarja. Lebar se z izdelovanjem lutk ukvarja od 90-ih let preteklega stoletja, v zadnjem času pa sodeluje tudi z ustvarjalci animiranih filmov. Med drugim je sodeloval z likovnim umetnikom Silvanom Omerzujem pri izdelavi lutk in lesenih teh mehaničnih objektov za veliko razstavo v Cankarjevem domu, lani, ob Cankarjevem letu. Vabimo vas k poslušanju ponovitve oddaje, posnete lansko pomlad.    

Nejc Gazvoda in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 7. avgust ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Nejc Gazvoda, ki je na 49. Tednu slovenske drame za dramsko besedilo Tih vdih prejel nagrado Slavka Gruma za najboljše novo dramsko besedilo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Nejcu Gazvodi.

Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI!

Ana Monro, 6. avgust ― Po uspešnem gostovanju v celovškem Minimundusu v okviru programa Fantastična zima, je Ana Monro prejela povabilo, da ulični umetniki park obiščejo tudi poleti. V ponedeljek, 5. avgusta, sta tamkajšnje obiskovalce zabavala Camilo Acosta Mendoza in Silvia Viviani.             The post Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI! appeared first on Ana Monro.
Medprostori identitet

Medprostori identitet

Radio Študent, 6. avgust ― "Stuart Hall v eseju Kulturna identiteta in diaspora trdi, da moderne identitete niso več fiksirane, temveč vzniknejo kot nestabilne točke identifikacije ali sešivanja, ustvarjene znotraj diskurzov zgodovine in kulture.
Fronta, festival sodobnega plesa v Murski Soboti

Fronta, festival sodobnega plesa v Murski Soboti

ARS Oder, 5. avgust ― Konec avgusta bo potekal že štirinajstič, tokrat pod naslovom Odprto mesto. Fronta, festival sodobnega plesa, bo konec avgusta v Murski Soboti potekal že štirinajstič. O tem, kako je od središča tovrstne produkcije odmaknjeno urbano okolje zaživelo s festivalom, ki v mesto vsako leto pripelje izbor visoko-kakovostnih sodobnoplesnih predstav iz vse Evrope, pa ne zgolj v gledališče Park, temveč zasede tudi druga notranja in zunanja prizorišča, ulice in trge, smo se pogovarjali s Stankom Polajnerjem, zvestim gledalcem in aktivnim udeležencem v pogovorih z umetniki, ki festival spremlja od vsega začetka ter z Matjažem Faričem, plesalcem in koreografom ter umetniškim vodjem in direktorjem festivala.

Darja Dominkuš in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 5. avgust ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je dramaturginja Darja Dominkuš, letošnja prejemnica Grün-Filipičevega priznanja za izjemne dosežke v slovenski dramaturgiji. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Darji Dominkuš.

Asami Nakashima in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 4. avgust ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solistka Baleta SNG Maribor Asami Nakashima, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojila prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Asami Nakashima.

Yuya Omaki in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 4. avgust ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solist Baleta SNG Maribor Yuya Omaki, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojil prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Yuyi Omakiju.

Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI!

Ana Monro, 3. avgust ― V petek, 2. avgusta, je umetniška ekipa Ljubljanskih zgodb na dogodivščino po Gornjem trgu popeljala novo skupino ljubiteljev uličnega gledališča.  Če si naše zabavne interaktivne pohodne predstave še niste ogledali, boste imeli priložnost za to še prvi petek v septembru, oktobru in – če bo vreme ”prijazno” – tudi v novembru! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA ... The post Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI! appeared first on Ana Monro.
še novic