Maša Pelko in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 12. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Maša Pelko, režiserka radijske igre Žrtve radia bum bum, ki je na festivalu UK International Radio Drama Festival v Canterburyju osvojila drugo mesto. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Maši Pelko.

Samo M. Strelec in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 12. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Samo M. Strelec, ki je na 29. festivalu hrvaške drame Marulićevi dnevi v Splitu prejel nagrado marul za režijo predstave Emet avtorice Ivane Šojat v produkciji Hrvaškega narodnega gledališča v Osijeku. Predstava je prejela tudi nagrado za najboljšo uprizoritev v celoti. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o režiserju Samu M. Strelcu.

ŠUGLA vpisuje – rok za prijavo je 23.8.!

Ana Monro, 10. avgust 2019 ― Bi se radi naučili osnov nastopanja v javnem prostoru, nadgradili svoja performativna znanja in veščine, ali uporabili elemente gledališča v vzgojno-izobraževalne namene? Vpišite se na ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti! Prijave sprejemamo do 23. avgusta. VEČ INFORMACIJ         The post ŠUGLA vpisuje – rok za prijavo je 23.8.! appeared first on Ana Monro.
Sedmi festival kamišibaja

Sedmi festival kamišibaja

Dnevnik, 10. avgust 2019 ― V Štanjelu se je včeraj začel 7. slovenski festival kamišibaj gledališča, na katerem se bodo v treh dneh predstavili različni domači izvajalci te pripovedno-gledališke zvrsti, ki so bili izbrani na regionalnih festivalih, ter predstavili najboljše...

Ana Obreza in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 9. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Ana Obreza, letošnja dobitnica nagrade za mladega dramatika, ki jo podeljujejo v okviru Tedna slovenske drame. Nagrado je prejela za dramsko besedilo Iskalci zlata. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Ani Obreza.
Hamlet, ki ni na strani Hamleta

Hamlet, ki ni na strani Hamleta

Dnevnik, 8. avgust 2019 ― Dubrovniške poletne igre so stalnica hrvaške poletne kulturne ponudbe, kjer se križajo kakovostna umetnost, glamur in množični turizem, ne vedno ravno posrečeno. Letos jih je zaznamovala predvsem uprizoritev Shakespearovega Hamleta. Na...
Žiga Lebar, lutkovni tehnolog

Žiga Lebar, lutkovni tehnolog

ARS Oder, 7. avgust 2019 ― Iz take smo snovi kot… lutke! Pred mikrofon oddaje Oder je Petra Tanko povabila lutkovnega tehnologa Žiga Lebarja. Lebar se z izdelovanjem lutk ukvarja od 90-ih let preteklega stoletja, v zadnjem času pa sodeluje tudi z ustvarjalci animiranih filmov. Med drugim je sodeloval z likovnim umetnikom Silvanom Omerzujem pri izdelavi lutk in lesenih teh mehaničnih objektov za veliko razstavo v Cankarjevem domu, lani, ob Cankarjevem letu. Vabimo vas k poslušanju ponovitve oddaje, posnete lansko pomlad.    

Nejc Gazvoda in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 7. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Nejc Gazvoda, ki je na 49. Tednu slovenske drame za dramsko besedilo Tih vdih prejel nagrado Slavka Gruma za najboljše novo dramsko besedilo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Nejcu Gazvodi.

Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI!

Ana Monro, 6. avgust 2019 ― Po uspešnem gostovanju v celovškem Minimundusu v okviru programa Fantastična zima, je Ana Monro prejela povabilo, da ulični umetniki park obiščejo tudi poleti. V ponedeljek, 5. avgusta, sta tamkajšnje obiskovalce zabavala Camilo Acosta Mendoza in Silvia Viviani.             The post Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI! appeared first on Ana Monro.
Medprostori identitet

Medprostori identitet

Radio Študent, 6. avgust 2019 ― "Stuart Hall v eseju Kulturna identiteta in diaspora trdi, da moderne identitete niso več fiksirane, temveč vzniknejo kot nestabilne točke identifikacije ali sešivanja, ustvarjene znotraj diskurzov zgodovine in kulture.
še novic