POZDRAVIMO SE!

Ana Monro, 7. april ― Piše: Goro Osojnik V času, ko se je svet ustavil, in vsi čakamo, da se bo spet zavrtel, verjetno nisem edini, ki ima občutek, kot da je v nekakšnem čudnem slow motion filmu – minute in ure se vlečejo, obenem pa dnevi kar letijo mimo. Še dobro, da nam vsaj izhodov niso povsem omejili, in ... The post POZDRAVIMO SE! appeared first on Ana Monro.

Novičnik – MAREC 2020!

Ana Monro, 16. marec ― Tudi v tokratnem NOVIČNIK-u poročamo o naših raznolikih aktivnostih – tistih, ki smo jih že izvedli, in tistih, za katere si želimo, da jih bomo lahko! Korona je namreč tik pred koncem zaustavila program ŠUGLE, predčasno pa se je zaključila sezona ZGNUD-a. Upamo, da se ne bo podobno zgodilo s programom v Studiu GAM, da trenutne razmere ... The post Novičnik – MAREC 2020! appeared first on Ana Monro.

Delavnica ZGNUD 19.3. ODPADE!

Ana Monro, 12. marec ― Spoštovani! Zaradi epidemije in v skladu z uredbo Vlade RS, da se prepove zbiranje v vzgojno-izobraževanih zavodih, delavnica Z gledališčem nad učence in dijake 19.3. ODPADE. O morebitnem novem terminu izvedbe vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje! Vse dobro,  ekipa Ane Monro.     The post Delavnica ZGNUD 19.3. ODPADE! appeared first on Ana Monro.

Prijave za ZGNUD zbiramo samo še ta teden!

Ana Monro, 9. marec ― V četrtek, 19. marca, bo v Ljubljani od 15.00 do 19.00 potekala zadnja delavnica ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake v tem šolskem letu. Prosta mesta se hitro polnijo, zato ne odlašajte s prijavo. Zbiramo jih do 15. marca. Prisrčno vabljeni k udeležbi! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA     The post Prijave za ZGNUD zbiramo samo še ta teden! appeared first on Ana Monro.

TABLETOL v Zagorju!

Ana Monro, 4. marec ― V ponedeljek, 2. marca, smo predstavo Tabletol prvič uprizorili na odru večje dvorane, tj. v Delavskem domu Zagorje, in sicer za 250 dijakov tamkajšnje srednje šole, na kateri potekajo štirje različni programi poklicnega in strokovnega izobraževanja. Dijaki so se izkazali za zelo dobro občinstvo in so aktivno sodelovali v zadnjem prizoru predstave, ki je zasnovan ... The post TABLETOL v Zagorju! appeared first on Ana Monro.

Kako pa vi FUTRATE SVOJ EGO?

Ana Monro, 1. marec ― Prisrčno vabljeni v petek, 6. marca ob 19.00 v Studio GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana), v katerem bomo gostili Anjo Bezlovo z gledališkim multipersonažem Futraj moj ego. Vstopnine ni, se pa priporočamo za ”izstopnino” (prostovoljni prispevek). Sprejmemo lahko  omejeno število gledalcev, zato prosimo, da se za ogled predstave prijavite na gledalisceanemonro@gmail.com.   Foto: Nada Žgank, Sindikat ... The post Kako pa vi FUTRATE SVOJ EGO? appeared first on Ana Monro.

KULTURNI DAN PO MERI učencev OŠ Borovnica!

Ana Monro, 26. februar ― V torek, 25. februarja, se je Sara Šabec družila z učenci 4. razreda OŠ Borovnica na Kulturnem dnevu po meri, v okviru katerega so se pogovarjali o ulični umetnosti in se preizkusili v gledaliških tehnikah! Več informacij o projektu KPM – Kultura po meri, ki šolarjem ponuja neposredno in nepozabno izkušnjo gledališke umetnosti, najdete TUKAJ.   ... The post KULTURNI DAN PO MERI učencev OŠ Borovnica! appeared first on Ana Monro.

FUTRAJ MOJ EGO v Studiu GAM!

Ana Monro, 20. februar ― V petek, 6. marca ob 19.00, vas vabimo v Studio GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana) na gledališki multipersonaž, performans šestih likov v eni igralki. Spoznajte naborniško angažirano Alfo, skrivnostno Seidi, agresivno mirovnico Majdo iz Mengša, brezposelnega klovna Rose, ta malo Sugarbejbi in slačibejbo Sekspolice, ter seveda odlično umetnico Anjo Bezlovo, ki vam bo vse ... The post FUTRAJ MOJ EGO v Studiu GAM! appeared first on Ana Monro.

Čas je za FEBRUARSKI NOVIČNIK!

Ana Monro, 17. februar ― Februarski NOVIČNIK prinaša prve informacije o programu Ane Desetnice 2020, razkrivamo pa tudi, kje vse jo boste lahko srečali to poletje, ter festivalska prizorišča v Ljubljani. Kot vedno, v njem poročamo o naših aktivnostih na področju prenosa znanja, prinaša pa še povabilo k ogledu nove predstave v Studiu GAM, in kratko poročilo o mednarodnem srečanju ... The post Čas je za FEBRUARSKI NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

TABLETOL v Studiu GAM ODPADE!

Ana Monro, 13. februar ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča! Običajno ne podlegamo trendom, a žal moramo zaradi bolezni v igralski zasedbi uprizoritev naše predstave iz zdravstvenega okolja Tabletol, ki je bila predvidena v petek, 14. 2. ob 19.00 v Studiu GAM, odpovedati! Ogledali si jo boste lahko v marcu, točen termin pa vam še sporočimo, zato vabljeni, da nam sledite še naprej. ... The post TABLETOL v Studiu GAM ODPADE! appeared first on Ana Monro.

ZGNUD v ljubljanskem vrtcu!

Ana Monro, 30. januar ― Sara Šabec in Tea Vidmar sta 28. in 29. januarja uspešno izvedli dvodnevno delavnico Z gledališčem nad učence in dijake za strokovni pedagoški kolektiv vrtca Vodmat v Ljubljani. Tamkajšnji vzgojitelji so v okviru 8-urnega programa preizkusili različne gledališke igre in tehnike in spoznavali njihovo uporabnost pri delu z otroki. Delavnico izvajamo po naročilu in ”po ... The post ZGNUD v ljubljanskem vrtcu! appeared first on Ana Monro.

Čas je za nov odmerek TABLETOL-a!

Ana Monro, 29. januar ― Redni mesečni program v naši gledališki dvorani Studio GAM se bo nadaljeval v petek, 14. februarja ob 19.00, ko si boste lahko spet ogledali našo najnovejšo produkcijo – predstavo iz zdravstvenega okolja s komunikacijsko delavnico, Tabletol. Prisrčno vabljeni! O PREDSTAVI Vstopnine ni, se pa priporočamo za ”izstopnino” (prostovoljni prispevek). Sprejmemo lahko omejeno število obiskovalcev, zato je za ogled predstave ... The post Čas je za nov odmerek TABLETOL-a! appeared first on Ana Monro.

Glasujte za ANO DESETNICO!

Ana Monro, 23. januar ― V Ljubljani se poletje že več kot dve desetletji začenja z Ano Desetnico, ki je tudi v letu 2020 v izboru Best of Culture nominirana za naziv najboljši vsakoletni dogodek (BEST ANNUAL EVENT). Če menite, da si ga zasluži, vabljeni, da glasujete zanjo! Že vnaprej HVALA za vašo podporo in vam VRNEMO NA ULICI. Glasovanje ... The post Glasujte za ANO DESETNICO! appeared first on Ana Monro.

Ne spreglejte JANUARSKEGA NOVIČNIKA!

Ana Monro, 20. januar ― V prvem letošnjem NOVIČNIK-u med drugim preberite, kako bomo v Gledališču Ane Monro v prihodnjih letih s kulturo prispevali za naturo, kdaj boste v letu 2020 na ljubljanskih ulicah lahko srečali tri naše Ane, kaj počnejo Šuglarke, in kako poskušamo gledališče približati šolarjem. Sprejmite pa tudi naše povabilo na delavnico ZGNUD, v Studio GAM in h glasovanju ... The post Ne spreglejte JANUARSKEGA NOVIČNIKA! appeared first on Ana Monro.

VSE NAJBOLJŠE Goro Osojnik!

Ana Monro, 20. januar ― Danes (20. januarja) 60. rojstni dan praznuje Goro Osojnik, eden od pionirjev in veteran uličnega gledališča v Sloveniji, soavtor (performer, režiser in/ali producent) skoraj 50 ulično-gledaliških, filmskih in televizijskih produkcij, dolgoletni vodja Gledališča Ane Monro, ”oče” festivalov Ana Desetnica, Ana Mraz in Ana Plamenita, ”ravnatelj” ŠUGLE, Šole sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, ter (soustanovitelj in/ali) ... The post VSE NAJBOLJŠE Goro Osojnik! appeared first on Ana Monro.
še novic