Postani(te) ŠUGLAR!

Ana Monro, 18. avgust ― V petek, 23. avgusta, se bo iztekel rok za prijavo na ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti! Za 8. generacijo udeležencev se bo neformalni program izobraževanja in usposabljanja pričel s 4-dnevnim modulom (24.-27. september), ki bo potekal na festivalu CirkoBalkana 7 v Beogradu. VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA         The post Postani(te) ŠUGLAR! appeared first on Ana Monro.

O TERITORIJU uličnega gledališča!

Ana Monro, 14. avgust ― Gledališki kritik in dramaturg Samo Oleami, ki je tudi zvest sopotnik in sodelavec Ane Monro in Ane Desetnice, pripravlja radijsko oddajo Teritorij teatra, v okviru katere je nastal daljši prispevek o razsežnostih (globinah in vsebinah) uličnega gledališča.  Vabljeni, da ga preberete, ali poslušate oddajo! PREBERI/POSLUŠAJ PRISPEVEK           The post O TERITORIJU uličnega gledališča! appeared first on Ana Monro.

ŠUGLA vpisuje – rok za prijavo je 23.8.!

Ana Monro, 10. avgust ― Bi se radi naučili osnov nastopanja v javnem prostoru, nadgradili svoja performativna znanja in veščine, ali uporabili elemente gledališča v vzgojno-izobraževalne namene? Vpišite se na ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti! Prijave sprejemamo do 23. avgusta. VEČ INFORMACIJ         The post ŠUGLA vpisuje – rok za prijavo je 23.8.! appeared first on Ana Monro.

Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI!

Ana Monro, 6. avgust ― Po uspešnem gostovanju v celovškem Minimundusu v okviru programa Fantastična zima, je Ana Monro prejela povabilo, da ulični umetniki park obiščejo tudi poleti. V ponedeljek, 5. avgusta, sta tamkajšnje obiskovalce zabavala Camilo Acosta Mendoza in Silvia Viviani.             The post Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI!

Ana Monro, 3. avgust ― V petek, 2. avgusta, je umetniška ekipa Ljubljanskih zgodb na dogodivščino po Gornjem trgu popeljala novo skupino ljubiteljev uličnega gledališča.  Če si naše zabavne interaktivne pohodne predstave še niste ogledali, boste imeli priložnost za to še prvi petek v septembru, oktobru in – če bo vreme ”prijazno” – tudi v novembru! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA ... The post Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI! appeared first on Ana Monro.

Prisluhnite POGOVORU o uličnem gledališču!

Ana Monro, 26. julij ― Gledališki kritik in dramaturg Samo Oleami je letos že 5. leto zapored v okviru festivala Ana Desetnica v Ljubljani organiziral in vodil pogovore z nastopajočimi umetniki. Že pred začetkom festivala pa se je na Radiu Študent o uličnem gledališču pogovarjal s ”starosto” tega, Gorom Osojnikom, in avtorico monografije o gledališkem ustvarjanju v javnem prostoru ter članico umetniške ... The post Prisluhnite POGOVORU o uličnem gledališču! appeared first on Ana Monro.

2. avgusta se nadaljujejo LJUBLJANSKE ZGODBE!

Ana Monro, 22. julij ― Za male in velike, za turiste in avanturiste, Ljubljanske zgodbe bodo navdušile vse! Vabljeni spet na sprehod z uličnimi umetniki skozi pestro zgodovino Gornjega trga v Ljubljani v petek, 2. avgusta ob 18.00 (predstava bo v slovenskem jeziku) in 20.00 (predstava bo v angleškem jeziku).   VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA           The post 2. avgusta se nadaljujejo LJUBLJANSKE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni k vpisu na ŠUGLO!

Ana Monro, 18. julij ― Jeseni bomo na Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti (ŠUGLO) sprejeli že 8. generacijo udeležencev! Ti bodo pod vodstvom priznanih slovenskih in tujih mentorjev z različnih področij umetniškega ustvarjanja odkrivali gledališče kot živ organizem v sodobni družbi, razvijali svoje performativne sposobnosti in/ali veščine ter spoznavali zakonitosti ustvarjanja in nastopanja v javnem prostoru. Prijave sprejemamo do ... The post Vabljeni k vpisu na ŠUGLO! appeared first on Ana Monro.

Objavljamo zadnji NOVIČNIK v tej sezoni!

Ana Monro, 15. julij ― Vrhunec sezone je za nami, in počasi prihaja čas za oddih! Preden pa se dokončno poslovimo od sezone 2018/19, objavljamo še julijski NOVIČNIK. Ta med drugim prinaša poročilo o Ani Desetnici 2019 v besedi in sliki ter povabila k vpisu na ŠUGLO, ogledu Ljubljanskih zgodb in udeležbi na ZGNUD. Naslednji Novičnik bo objavljen 16. septembra. Želimo vam prijetno branje ... The post Objavljamo zadnji NOVIČNIK v tej sezoni! appeared first on Ana Monro.

Ulično-gledališki ribolov v NEMČIJI!

Ana Monro, 13. julij ― V okviru Ane Desetnice 2019 smo že tretje leto zapored krepili partnersko sodelovanje z nemškim festivalom Von Nord Nach West, ki je naši Ani soroden v tem, da gostuje v različnih nemških mestih. Z njim se povezujemo od leta 2017, in sicer predvsem na nivoju izmenjave umetnikov. Letos smo tako na Ani Desetnici gostili nemško ... The post Ulično-gledališki ribolov v NEMČIJI! appeared first on Ana Monro.

Prvi petek v avgustu vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE!

Ana Monro, 11. julij ― Če še vedno ne veste, kam bi jo letos mahnili na dopust, vabljeni na edinstveno potovanje skozi zgodovino z uličnimi umetniki! Vabljeni na Ljubljanske zgodbe! Časovni stroj bomo spet zagnali 2. avgusta ob 18.00 (predstava bo v slovenskem jeziku) in 20.00 (predstava bo v angleškem jeziku). Sprejmemo lahko omejeno število gledalcev, zato je potrebna predhodna prijava. Sprejemamo ... The post Prvi petek v avgustu vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica 2019 se je poslovila in čas je za ZAHVALO!

Ana Monro, 8. julij ― 5 dni, 10 mest, 25 različnih predstav, skoraj 100 nastopajočih umetnikov, vsaj 25.000 obiskovalcev in nešteto lepih spominov! To je festival Ana Desetnica 2019 v številkah, a vsega tega ne bi bilo brez izjemne organizacijske in izvedbene/tehnične ekipe ter vas, dragi obiskovalci, ki ste skupaj z nami ustvarili še eno nepozabno ulično-gledališko zgodbo! Pomembno poglavje ... The post Ana Desetnica 2019 se je poslovila in čas je za ZAHVALO! appeared first on Ana Monro.

Prejemniki nagrade urbANA ljubljANA 2019 so TURAS THEATRE COLLECTIVE!

Ana Monro, 7. julij ― V okviru programa Ane Desetnice 2019 v Ljubljani je potekal izbor na mednarodno nagrado odličnosti urbANA ljubljANA 2019, za katero so se potegovale predstave Sobna strežba (O Quel Dommage, BEL), W.C (Fanni Raghman Anni, TUN) in Preostali (Turas Theatre Collective, IRL). Strokovna žirija, ki so jo sestavljali (predsednica te) Alenka Marinič (akademsko izobražena ulična umetnica in pedagoginja, SLO), Goro Osojnik (direktor festivala Ana Desetnica, SLO), Lucy ... The post Prejemniki nagrade urbANA ljubljANA 2019 so TURAS THEATRE COLLECTIVE! appeared first on Ana Monro.

Slovo, kot se za KRALJICO ULIC spodobi!

Ana Monro, 7. julij ― V soboto, 6.7., se je v Ljubljani odvil še zadnji del programa 22. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2019, ki je pritegnil številne obiskovalce. Proti koncu ga je sicer rahlo ”krojil” dež, a smo kljub temu dočakali spektakularen zaključek z Ikar-jevim poletom proti nebu. Fotografije četrtega festivalskega dne si lahko ogledate TUKAJ. Ana Desetnica 2019 v nedeljo (7.7.) ... The post Slovo, kot se za KRALJICO ULIC spodobi! appeared first on Ana Monro.

Še zadnje povabilo na oddih in druženje v DNEVNO SOBO!

Ana Monro, 6. julij ― Vabljeni, da se nam tudi danes pridružite v Dnevni sobi na Slovenski cesti v Ljubljani (od 17.30 do 21.00), ki bo spet gostila Majdino večerno šolo, spominski kotiček, razstavo umetniških del, pianino in še koga in kaj! Objavljamo nekaj utrinkov včerajšnjega dogajanja, ki jih je v svoj objektiv ujel Luka Dakskobler.         The post Še zadnje povabilo na oddih in druženje v DNEVNO SOBO! appeared first on Ana Monro.

Končuje se mednarodna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2!

Ana Monro, 6. julij ― Danes (6.7.) se v Ljubljani zaključuje 12-dnevni program mladinske izmenjave izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2.  Vse informacije o njem najdete TUKAJ, na tem mestu pa objavljamo nekaj fotografij končne produkcije udeležencev, ki so se občinstvu predstavili v okviru festivala Ana Desetnica 2019 na Slovenski cesti. Foto: Luka Dakskobler         The post Končuje se mednarodna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2! appeared first on Ana Monro.

Podelitev mednarodne nagrade odličnosti urbANA ljubljANA 2019!

Ana Monro, 6. julij ― Vabljeni, da se nam danes (6.7.) ob 21.45 pridružite pred Pošto na Slovenski cesti v Ljubljani na razglasitvi prejemnika mednarodne nagrade odličnosti urbANA ljubljANA 2019 in podelitvi te. Katere skupine so se potegovale zanjo, kdo so člani žirije in vse ostale informacije o natečaju za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev preberite TUKAJ.         The post Podelitev mednarodne nagrade odličnosti urbANA ljubljANA 2019! appeared first on Ana Monro.

Tretji dan gostovanja ANE DESETNICE 2019 v Ljubljani!

Ana Monro, 6. julij ― Tretji festivalski večer (5.7.) v Ljubljani je Ana Desetnica segla do srca in do neba! V Dnevni sobi na Slovenski ni manjkalo niti smeha niti solza, iz občinstva pa so se slišali tako vzdihi kot vzkliki. Veliko čudovitih trenutkov je tudi tokrat v fotografski objektiv ujel Luka Dakskobler. FOTOGALERIJA Festivalski program se danes v prestolnici zaključuje s ponovitvami ... The post Tretji dan gostovanja ANE DESETNICE 2019 v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.
še novic