Ljubitelji uličnega gledališča, ANA MRAZ JE V MESTU!

Ana Monro, 3. december ― Ana Mraz je zimski mednarodni festival uličnega gledališča, ki ga v Gledališču Ane Monro od preloma tisočletja prirejamo v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana. V letu 2019 bo že 20. leto zapored popestril(a) praznično vzdušje v prestolnici z atraktivnim umetniškim programom, ob tej priložnosti pa pripravljamo razstavo fotografij dolgoletnega obiskovalca festivala, ljubitelja uličnega gledališča in ... The post Ljubitelji uličnega gledališča, ANA MRAZ JE V MESTU! appeared first on Ana Monro.

ŠUGLA vabi na akrobatski modul z MIMBRAMI!

Ana Monro, 30. november ― Mimbre (VB) so mednarodno (pri)znana ženska akrobatska skupina, ki jo je poleti gostila Ana Desetnica, decembra pa prihaja(jo) na ŠUGLO, Šolo sodobnih perfirmativnih in uličnih umetnosti! Vabljeni na njihovo intenzivno delavnico ekskluzivnih akrobatskih in t. i. acrobalance tehnik. VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post ŠUGLA vabi na akrobatski modul z MIMBRAMI! appeared first on Ana Monro.

Tudi to jesen aktivno PRENAŠAMO ZNANJE!

Ana Monro, 25. november ― Poleg organizacije festivalov je v zadnjem času najpomembnejši segment našega delovanja prenos znanja in izkušenj. V okviru tega to jesen aktivno izvajamo različne programe neformalnega izobraževanja in usposabljanja, ki so namenjeni umetnikom (ŠUGLA), šolarjem (KPM) in učiteljem (ZGNUD). Na ŠUGLI, naši Šoli sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, se je za udeležence 8. generacije zaključila I. ... The post Tudi to jesen aktivno PRENAŠAMO ZNANJE! appeared first on Ana Monro.

6. decembra v Studio GAM prihaja GLEDALIŠKI PEVSKI ZBOR!

Ana Monro, 22. november ― Prvi petek v decembru (6.12. ob 20.00) se bo nadaljeval redni program v naši gledališki dvorani Studio GAM. Gostili bomo Gledališki pevski zbor z ulično uspešnico tega poletja UPS!, s katero nas bodo zagotovo ogreli tudi v hladnem zimskem večeru. Prisrčno vabljeni!   O PREDSTAVI: Pod taktirko “virtuozne” dirigentke bodo pevke in pevci izvedli atraktiven ... The post 6. decembra v Studio GAM prihaja GLEDALIŠKI PEVSKI ZBOR! appeared first on Ana Monro.

Novembrski NOVIČNIK!

Ana Monro, 18. november ― V novembrskem NOVIČNIK-u v besedi in sliki poročamo o Ani Plameniti 2019, prinaša pa tudi prve informacije o programu 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz 2019, ter povabilo na razstavo, s katero bomo obeležili ta jubilej. Preberite še, kaj to jesen počnemo na področju prenosa znanja in mednarodnega sodelovanja oziroma povezovanja, ter kdo prihaja v ... The post Novembrski NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

ZAHVALA po Ani Plameniti 2019 in Taboru Ane Plamenite!

Ana Monro, 17. november ― Po predčasnem slovesu Ane Plamenite 2019 v petek, 15.11., se je v nedeljo, 17.11., zaključila še mednarodna mladinska izmenjava Tabor Ane Plamenite.  HVALA vsem, ki ste se družili z nami na festivalu, in HVALA ZA RAZUMEVANJE vsem, ki vam je odpoved drugega festivalskega dneva morebiti povzročila neprijetnosti. HVALA udeležencem izmenjave, njihovim mentorjem ter partnerskim organizacijam, ... The post ZAHVALA po Ani Plameniti 2019 in Taboru Ane Plamenite! appeared first on Ana Monro.

Ana Plamenita V SOBOTO (16.11.) ODPADE!

Ana Monro, 16. november ― Tudi ogenj v srcu ne more kljubovati naravnim silam, in čeprav ta ni ugasnil, je v petek zvečer dokončno ugasnila ANA PLAMENITA 2019. Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi današnji dogodek (v soboto, 16. 11.) namreč ODPADE! Hvala za razumevanje in seveda hvala vsem, ki ste se nam včeraj pridružili! Fotografije letošnjega festivala noči in ognjenih ambientov ... The post Ana Plamenita V SOBOTO (16.11.) ODPADE! appeared first on Ana Monro.

FOTOGALERIJA Ane Plamenite 2019!

Ana Monro, 15. november ― V petek, 15. novembra, je v Severnem mestnem parku v Ljubljani zažarela ANA PLAMENITA 2019. Z veliko volje in truda smo kljub manj prijaznemu vremenu ustvarili prijeten ambient, v katerem so lahko obiskovalci vrgli v ogenj svoje skrbi, pluli na ladji, srečali skrivnostna svetlobna bitja in knjižnega škrata, si ogledali žonglerske točke, ali pa se ... The post FOTOGALERIJA Ane Plamenite 2019! appeared first on Ana Monro.

Utrinki s TABORA ANE PLAMENITE!

Ana Monro, 14. november ― Ta teden (11.-17.11.) v Ljubljani gostimo mednarodno mladinsko izmenjavo Tabor Ane Plamenite, v okviru katere udeleženci iz Slovenije, Avstrije, Italije in Belgije med drugim ustvarjajo rekvizite in umetniške inštalacije za festival Ana Plamenita 2019 (15. & 16.11.). Za vas smo zbrali nekaj fotografij, vse informacije o projektu pa najdete tudi TUKAJ.       The post Utrinki s TABORA ANE PLAMENITE! appeared first on Ana Monro.

Prihaja ognjevita ANA PLAMENITA 2019!

Ana Monro, 10. november ― Če vreme bo na naši strani in vse bo šlo po plani, bo 15. in 16. novembra ob 17.00 v Severnem mestnem parku v Ljubljani zažarel festival noči in ognjenih ambientov ANA PLAMENITA 2019. Prisrčno vabljeni na večerni sprehod in prijetno jesensko druženje v soju stotine plamenov. Več informacij najdete TUKAJ, o morebitnih spremembah pa vas bomo pravočasno obvestili na ... The post Prihaja ognjevita ANA PLAMENITA 2019! appeared first on Ana Monro.

Mladinski TABOR ANE PLAMENITE!

Ana Monro, 8. november ― Med 11. in 17. novembrom bomo v Ljubljani izvedli mednarodno mladinsko izmenjavo Tabor Ane Plamenite, v okviru katere smo se povezali z umetniškimi in mladinskimi organizacijami iz Slovenije, Italije, Avstrije in Belgije. In sicer z namenom, da prek skupnega orodja dela, ki je umetnost (gledališče, ulično gledališče in umetniška inštalacija v javnem prostoru), mlade z različnimi sposobnostmi, potrebami ... The post Mladinski TABOR ANE PLAMENITE! appeared first on Ana Monro.

Pred začetkom programa v STUDIU GAM!

Ana Monro, 4. november ― V ponedeljek, 4. novembra, smo v naših prostorih na Trgu prekomorskih brigad 1 v Ljubljani s slavnostnim prerezom traku uradno odprli novo gledališko dvorano v mestu, Studio GAM.  V njem smo nato gostili krajšo novinarsko konferenco, na kateri smo prisotnim novinarjem in fotografom predstavili predviden redni mesečni umetniški program, ki ga začenjamo v petek, 8. novembra ... The post Pred začetkom programa v STUDIU GAM! appeared first on Ana Monro.

Z gledališčem nad učence in dijake tokrat v MARIBORU!

Ana Monro, 30. oktober ― Z jesenjo se je začela nova serija praktične delavnice Z gledališčem nad učence in dijake, udeleženci katere spoznajo in preizkusijo uporabnost gledaliških tehnik in iger za oblikovanje inovativnih pedagoških metod, gradnjo skupinske dinamike in krepitev motivacije ter koncentracije šolarjev. 19. novembra od 15.00 do 19.00 bo delavnica potekala v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Vabljeni k ... The post Z gledališčem nad učence in dijake tokrat v MARIBORU! appeared first on Ana Monro.

Čas je za nov odmerek TABELTOL-a!

Ana Monro, 27. oktober ― GAMmedica, farmacevtska sekcija Gledališča Ane Monro, je izdelala Tabletol, (namišljeno) zdravilo, ki preprečuje ali odpravlja muhavost, nejevoljo in slabo razpoloženje, ki se vas lahko poloti v kratkih in hladnih jesenskih dneh. O njegovi učinkovitosti se lahko prepričate v petek, 8. novembra ob 19.00 v Studiu GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana). V izogib čakalnim vrstam vas ... The post Čas je za nov odmerek TABELTOL-a! appeared first on Ana Monro.

Vrata odpira STUDIO GAM, nova gledališka dvorana v mestu!

Ana Monro, 24. oktober ― To jesen vrata odpira Studio GAM, gledališka dvorana, ki smo jo člani ekipe Gledališča Ane Monro uredili v svojih prostorih na Trgu prekomorskih brigad 1 v Ljubljani. Namenjena je manjšim predstavam in za manjše število gledalcev, takšnih dvoran pa v mestu primanjkuje. V Studiu GAM bomo vsaj enkrat mesečno gostili avtorske predstave odličnih slovenskih uličnih ... The post Vrata odpira STUDIO GAM, nova gledališka dvorana v mestu! appeared first on Ana Monro.
še novic