Jubilejna 10. ANA PLAMENITA bo zažarela NOVEMBRA 2021!

Ana Monro, 13. november ― V petek, 13. novembra 2009, je v Ljubljani prvič zažarela Ana Plamenita! Goreče smo si prizadevali, da bi konec novembra jubilejni 10. festival noči in ognjenih ambientov razsvetlil nabrežje Ljubljanice, a novi ukrepi so ugasnili še zadnji žarek upanja. Niso pa zadušili ognja v naših srcih, zato smo okroglo obletnico simbolično proslavili takole na daljavo ... The post Jubilejna 10. ANA PLAMENITA bo zažarela NOVEMBRA 2021! appeared first on Ana Monro.

Ulična umetnost ima pomemben DRUŽBEN UČINEK!

Ana Monro, 11. november ― Ulice so več kot le ulice! 12. junija smo se pridružili manifestni akciji mednarodne iniciative uličnih umetnikov Ulična umetnost za preobrazbo družbe.  V okviru te je nastal tale VIDEO, v katerem je zabeležen tudi prizor naše akcije (2:14).   VEČ INFORMACIJ         The post Ulična umetnost ima pomemben DRUŽBEN UČINEK! appeared first on Ana Monro.

30 LET Društva GAM!

Ana Monro, 10. november 10. novembra 2012 je po 30 letih aktivnega ustvarjanja za ulico in na ulici svojo bogato ustvarjalno pot sklenila umetniška skupina Gledališče Ane Monro (GAM). Letos mineva 30 let, odkar so člani te svoje sodelovanje tudi formalizirali in se združili v Društvo GAM, in sicer z namenom profesionalizacije gledališkega ustvarjanja, mednarodnega uveljavljanja k občinstvu odprtega ... The post 30 LET Društva GAM! appeared first on Ana Monro.

Vse najboljše ŠUGLA!

Ana Monro, 7. november ― Če je nekoč veljalo, da se v obvladovanju uličnega gledališča lahko izmojstriš zgolj in samo z nastopanjem na ulici, je danes zelo drugače. V Gledališču Ane Monro smo že pred leti začutili potrebo po bolj sistematičnem in predvsem kontinuiranem izobraževanju mladih uličnih ustvarjalcev. Leta 2007 smo zato ustanovili ŠUGLO, šolo uličnega gledališča, ki se je ... The post Vse najboljše ŠUGLA! appeared first on Ana Monro.

ANA POD OKNOM navdihuje!

Ana Monro, 5. november ― Že spomladi je med trnovskimi bloki “zaplesala” Ana pod oknom in tako utrla pot balerini. Show must go on! To isto smo pred skoraj 7 meseci, v času prvih omejitev javnega življenja, rekli tudi mi v Ani Monro in zasnovali serijo nenapovedanih umetniških intervencij Ana pod oknom, v okviru katere smo živo gledališče izvedli na ... The post ANA POD OKNOM navdihuje! appeared first on Ana Monro.

Pred enim letom je vrata odprl STUDIO GAM!

Ana Monro, 4. november ― V sredo, 4. novembra, je minilo natanko leto dni, odkar smo s slavnostnim prerezom traku otvorili našo gledališko dvorano Studio GAM, ki je namenjena izvedbi manjših in tehnično manj zahtevnih predstav, ki prenesejo bližino publike in intimnost izvedbe. Do spomladanskih ukrepov zaradi epidemije virusa COVID-19 smo v njem gostili predstave Tabletol (Gledališče Ane Monro), Sosedi ... The post Pred enim letom je vrata odprl STUDIO GAM! appeared first on Ana Monro.

Je sodobna ULIČNA performativna UMETNOST samostojen ŽANR in DISCIPLINA?

Ana Monro, 30. oktober ― Od 2. do 5. novembra bo potekalo mednarodno strokovno srečanje za razvoj uličnih umetnosti Fresh Street #4, tokrat prvič prek spleta. Organizatorji evropska mreža za cirkuške in ulične umetnosti Circostrada, Artcena in italijanska nacionalna zveza uličnih umetnosti FNAS – Federazione Nazionale delle Arti in Strada, so k sodelovanju pri dogodku poleg več kot 80 drugih profesionalnih umetniških ... The post Je sodobna ULIČNA performativna UMETNOST samostojen ŽANR in DISCIPLINA? appeared first on Ana Monro.

ANA PLAMENITA 2020 je prestavljena na 27. NOVEMBER!

Ana Monro, 25. oktober ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, sporočamo vam, da smo zaradi aktualne epidemiološke situacije in z njo povezanih ukrepov jubilejno 10. izvedbo festivala noči in ognjenih ambientov v Ljubljani, Ana Plamenita 2020, prestavili na 27. november. Če ta tudi takrat ne bo mogoča, vam obljubljamo, da bomo našli drug(ačen) način, da vas povabimo na tradicionalno jesensko iskanje ... The post ANA PLAMENITA 2020 je prestavljena na 27. NOVEMBER! appeared first on Ana Monro.

Izrekamo PODPORO nevladnim organizacijam na METELKOVI 6!

Ana Monro, 24. oktober ― Kljub pozitivni naravnanosti, ki jo poskušamo ohranjati tudi v aktualni situaciji, zelo težko razumemo, da trenutna oblast izkorišča to, da smo ljudje prestrašeni in zaskrbljeni za to, da poskuša utišati in uničevati kulturo in kulturnike. Zadnji primer, ko na ulico mečejo nevladnike, ki gostujejo v stavbi na Metelkovi 6 v Ljubljani, je še posebej morbiden, ... The post Izrekamo PODPORO nevladnim organizacijam na METELKOVI 6! appeared first on Ana Monro.

Spet je čas za NOVIČNIK!

Ana Monro, 20. oktober ― V tokratni izdaji NOVIČNIK-a je v Uvodniku svoje misli o aktualni epidemiološki situaciji strnil predsednik društva Gledališče Ane Monro, Goro Osojnik, prinaša pa tudi nove informacije o jubilejnem 10. festivalu noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita 2020 in naših drugih aktivnostih. Vabljeni k branju!   NOVIČNIK (oktober 2020)           The post Spet je čas za NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

KULTURA PO MERI – varen format dogodkov za šolarje!

Ana Monro, 15. oktober ― Ob zagotavljanju vseh preventivnih ukrepov smo na OŠ Cerknica (13.10.) in OŠ Mozirje (15.10.) izvedli program kulturno-umetnostne vzgoje KPM – Kultura po meri in tako omogočili šolarjem stik z gledališčem, za katerega so v teh časih zelo prikrajšani. Učenci so uživali v praktičnih delavnicah (mentorji Sara Šabec, Tea Vidmar, Goro Osojnik in Silvia Viviani) in ... The post KULTURA PO MERI – varen format dogodkov za šolarje! appeared first on Ana Monro.

Prejeli smo PRVO DONACIJO iz gospodarstva!

Ana Monro, 10. oktober ― Z veseljem in ponosom sporočamo, da smo od podjetja Kostak iz Krškega dobili donacijo 2000 EUR! Donator podpira namen ustanovitve in delovanje društva Gledališče Ane Monro, in sicer v okviru umetniškega uprizarjanja mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica. Za donacijo so nas izbrali na predlog MOL Županstva in Oddelka kulture. HVALA vsem “strankam”! To je ... The post Prejeli smo PRVO DONACIJO iz gospodarstva! appeared first on Ana Monro.

ODZIV gledališkega KRITIKA na Ano Desetnico 2020!

Ana Monro, 8. oktober ― Gledališki kritik Samo Oleami je ”nastavil ogledalo” festivalu Ana Desetnica 2020 in nastal je odličen zapis, v katerem se zrcali bistvo uličnega gledališča. Vabljeni, da ga preberete!   RITEM, KI IZZOVE ODZIV       The post ODZIV gledališkega KRITIKA na Ano Desetnico 2020! appeared first on Ana Monro.

Ana Monro na KULTURNEM BAZARJU 2020!

Ana Monro, 6. oktober ― Tudi letos smo na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu v Ljubljani (6.10.) predstavljali svoje programe neformalnega izobraževanja! Dopoldan je v Štihovi dvorani potekala okrogla miza, v okviru katere smo skupaj s partnerji predstavili konzorcijski projekt vseživljenjskega učenja z gledališčem Umetnost – način življenja, ves dan pa smo v promocijskem kotičku v avli predstavljali tudi praktično ... The post Ana Monro na KULTURNEM BAZARJU 2020! appeared first on Ana Monro.

Sezona LJUBLJANSKIH ZGODB je končana!

Ana Monro, 3. oktober ― V petek, 2. oktobra, se je končala sezona interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe.  Hvala vsem, ki ste se nam pridružili na zadnji uprizoritvi, in vsem, ki ste to poletje potovali z nami skozi čas – bili ste odlični “sopotniki”in čudovito občinstvo! Hvala pa seveda tudi ekipi izjemnih umetnikov in čudovitih ljudi, ki ustvarjajo dogodivščino na ... The post Sezona LJUBLJANSKIH ZGODB je končana! appeared first on Ana Monro.
še novic