FUTRAJ MOJ EGO v Studiu GAM!

Ana Monro, 20. februar ― V petek, 6. marca ob 19.00, vas vabimo v Studio GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana) na gledališki multipersonaž, performans šestih likov v eni igralki. Spoznajte naborniško angažirano Alfo, skrivnostno Seidi, agresivno mirovnico Majdo iz Mengša, brezposelnega klovna Rose, ta malo Sugarbejbi in slačibejbo Sekspolice, ter seveda odlično umetnico Anjo Bezlovo, ki vam bo vse ... The post FUTRAJ MOJ EGO v Studiu GAM! appeared first on Ana Monro.

Čas je za FEBRUARSKI NOVIČNIK!

Ana Monro, 17. februar ― Februarski NOVIČNIK prinaša prve informacije o programu Ane Desetnice 2020, razkrivamo pa tudi, kje vse jo boste lahko srečali to poletje, ter festivalska prizorišča v Ljubljani. Kot vedno, v njem poročamo o naših aktivnostih na področju prenosa znanja, prinaša pa še povabilo k ogledu nove predstave v Studiu GAM, in kratko poročilo o mednarodnem srečanju ... The post Čas je za FEBRUARSKI NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

TABLETOL v Studiu GAM ODPADE!

Ana Monro, 13. februar ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča! Običajno ne podlegamo trendom, a žal moramo zaradi bolezni v igralski zasedbi uprizoritev naše predstave iz zdravstvenega okolja Tabletol, ki je bila predvidena v petek, 14. 2. ob 19.00 v Studiu GAM, odpovedati! Ogledali si jo boste lahko v marcu, točen termin pa vam še sporočimo, zato vabljeni, da nam sledite še naprej. ... The post TABLETOL v Studiu GAM ODPADE! appeared first on Ana Monro.

ZGNUD v ljubljanskem vrtcu!

Ana Monro, 30. januar ― Sara Šabec in Tea Vidmar sta 28. in 29. januarja uspešno izvedli dvodnevno delavnico Z gledališčem nad učence in dijake za strokovni pedagoški kolektiv vrtca Vodmat v Ljubljani. Tamkajšnji vzgojitelji so v okviru 8-urnega programa preizkusili različne gledališke igre in tehnike in spoznavali njihovo uporabnost pri delu z otroki. Delavnico izvajamo po naročilu in ”po ... The post ZGNUD v ljubljanskem vrtcu! appeared first on Ana Monro.

Čas je za nov odmerek TABLETOL-a!

Ana Monro, 29. januar ― Redni mesečni program v naši gledališki dvorani Studio GAM se bo nadaljeval v petek, 14. februarja ob 19.00, ko si boste lahko spet ogledali našo najnovejšo produkcijo – predstavo iz zdravstvenega okolja s komunikacijsko delavnico, Tabletol. Prisrčno vabljeni! O PREDSTAVI Vstopnine ni, se pa priporočamo za ”izstopnino” (prostovoljni prispevek). Sprejmemo lahko omejeno število obiskovalcev, zato je za ogled predstave ... The post Čas je za nov odmerek TABLETOL-a! appeared first on Ana Monro.

Glasujte za ANO DESETNICO!

Ana Monro, 23. januar ― V Ljubljani se poletje že več kot dve desetletji začenja z Ano Desetnico, ki je tudi v letu 2020 v izboru Best of Culture nominirana za naziv najboljši vsakoletni dogodek (BEST ANNUAL EVENT). Če menite, da si ga zasluži, vabljeni, da glasujete zanjo! Že vnaprej HVALA za vašo podporo in vam VRNEMO NA ULICI. Glasovanje ... The post Glasujte za ANO DESETNICO! appeared first on Ana Monro.

Ne spreglejte JANUARSKEGA NOVIČNIKA!

Ana Monro, 20. januar ― V prvem letošnjem NOVIČNIK-u med drugim preberite, kako bomo v Gledališču Ane Monro v prihodnjih letih s kulturo prispevali za naturo, kdaj boste v letu 2020 na ljubljanskih ulicah lahko srečali tri naše Ane, kaj počnejo Šuglarke, in kako poskušamo gledališče približati šolarjem. Sprejmite pa tudi naše povabilo na delavnico ZGNUD, v Studio GAM in h glasovanju ... The post Ne spreglejte JANUARSKEGA NOVIČNIKA! appeared first on Ana Monro.

VSE NAJBOLJŠE Goro Osojnik!

Ana Monro, 20. januar ― Danes (20. januarja) 60. rojstni dan praznuje Goro Osojnik, eden od pionirjev in veteran uličnega gledališča v Sloveniji, soavtor (performer, režiser in/ali producent) skoraj 50 ulično-gledaliških, filmskih in televizijskih produkcij, dolgoletni vodja Gledališča Ane Monro, ”oče” festivalov Ana Desetnica, Ana Mraz in Ana Plamenita, ”ravnatelj” ŠUGLE, Šole sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, ter (soustanovitelj in/ali) ... The post VSE NAJBOLJŠE Goro Osojnik! appeared first on Ana Monro.

Prijave na ZGNUD sprejemamo še do 19. JANUARJA!

Ana Monro, 13. januar ― V torek, 21. januarja, bosta Sara Šabec in Tea Vidmar v Ljubljani spet izvedli praktično delavnico o uporabnosti gledaliških tehnik in iger pri oblikovanju inovativnih pedagoško-vzgojnih metod ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake. Prisrčno vabljeni k udeležbi! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA       The post Prijave na ZGNUD sprejemamo še do 19. JANUARJA! appeared first on Ana Monro.

Ana Mraz ostaja v mestu do 23. JANUARJA!

Ana Monro, 7. januar ― Karavana umetnikov, ki so ustvarili program 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča se je poslovila že pred dobrim tednom dni, toda Ana Mraz ostaja z nami do 23. januarja! Do takrat si lahko namreč v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani vsak dan od 8.00 do 22.00 brezplačno ogledate razstavo fotografij Mateja Štalcerja, z naslovom ANA MRAZ JE V ... The post Ana Mraz ostaja v mestu do 23. JANUARJA! appeared first on Ana Monro.

V Studio GAM na obisk prihajata SOSEDI!

Ana Monro, 3. januar ― V petek, 10. januarja ob 19.00, se bo z lutkovno predstavo za male in velike Sosedi (35 min) v izvedbi Teatra PolPet nadaljeval program v Studiu GAM.  Prisrčno vabljeni! VSTOPNINE NI, vas bomo pa nagovorili za ”IZSTOPNINO” oziroma prostovoljni prispevek. Sprejmemo lahko omejeno število gledalcev, zato prosimo, da se za ogled predstave prijavite na gledalisceanemonro@gmail.com.  O PREDSTAVI Roberta živi mirno, samotno ... The post V Studio GAM na obisk prihajata SOSEDI! appeared first on Ana Monro.

Hvala in SREČNO 2020!

Ana Monro, 31. december 2019 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, HVALA, ker ste se tudi v letu 2019 družili z nami in soustvarili naše dogodke, ki so prav zaradi vas več kot to – so doživetja, ki vsakič znova poplačajo ves trud in nam pustijo čudovite spomine! SREČNO 2020, VSE DOBRO IN SE VIDIMO NA ULICI!       The post Hvala in SREČNO 2020! appeared first on Ana Monro.

Jubilejna ANA MRAZ se je poslovila!

Ana Monro, 31. december 2019 ― Peti festivalski večer Ane Mraz 2019, ki je bil tudi zadnji ste se lahko udeležili nove Špica (avan)ture, uzrli svoj zlati mir, prispevali podpis za prepoved vojne v Sloveniji, spoznali uporabnost kosovnih odpadkov, zaplesali, zapeli in zažurali z onimi in/ali se zazrli v ognjene zublje! Po koncu jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča lahko ... The post Jubilejna ANA MRAZ se je poslovila! appeared first on Ana Monro.

20. ANA MRAZ – četrti festivalski večer v Ljubljani!

Ana Monro, 30. december 2019 ― Četrti večer jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz 2019 so soustvarili Špica (avan)tura, zrcalo zlatega miru, pankrti šolskega sistema, uživaški kavboj, Živa slika, pevski zbor izven okvirjev in ognjeni Harlekin. Prednovoletni ulični program na ljubljanski Špici si lahko še zadnjič letos ogledate 30.12. od 16.30 do 19.00. Vabljeni! PROGRAM   FOTOGALERIJA   ... The post 20. ANA MRAZ – četrti festivalski večer v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

20. ANA MRAZ – tretji festivalski večer v Ljubljani!

Ana Monro, 29. december 2019 ― Tretji festivalski večer je jubilejna Ana Mraz 2019 gostila gdč. Baziliko z miniaturnim gledališčem za enega gledalca, super talentiranega mladeniča, ki rad obišče zbirališče kosovnih odpadkov, kavboja Texa, ki ga življenje brez zadržkov privedlo na pokopališče, fanta in dekle, ki sta obiskovalce pospremila v poetično apokalipso, Čarovnika na meji blaznosti, ki je dobesedno zažigal, ter ... The post 20. ANA MRAZ – tretji festivalski večer v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.
še novic