Tretji ponedeljek v mesecu je čas za NOVIČNIK!

Ana Monro, 21. oktober 2019 ― Kje in kdaj bo zažarela Ana Plamenita 2019 in zakaj bo srečanje z Ano Mraz letos še posebej praznično? S kom to jesen delimo svoje znanje in izkušnje? Zakaj morate obiskati novo gledališko dvorano v mestu in zakaj se kljub toplemu vremenu že veselimo prihoda pomladi? Odgovore na ta vprašanja in informacije o naših aktivnostih na področju ... The post Tretji ponedeljek v mesecu je čas za NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

Na ŠUGLI je potekal prvi tedenski modul!

Ana Monro, 17. oktober 2019 ― V prvi polovici oktobra je na ŠUGLI, Šoli sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, potekal prvi modul v ”šolskem letu” 2019/20, na katerem sta mentorici Sara Šabec in Polona Prosen udeležence poučili o osnovah skupinskega dela in razvoja igralske prezence. Več o začetku prve stopnje izobraževanja in usposabljanja za 8. generacijo Šuglarjev preberite v Novičniku, ki bo objavljen ... The post Na ŠUGLI je potekal prvi tedenski modul! appeared first on Ana Monro.

Prihaja ANA PLAMENITA 2019!

Ana Monro, 15. oktober 2019 ― Ko bo 15. in 16. novembra nad Ljubljano legla tema, bo v Severnem mestnem parku zažarela Ana Plamenita 2019, jesenski festival noči in ognjenih ambientov! Vabljeni na sprehod skozi svetlobo mnogoterih plamenov in lučk ter na prijetno druženje, ki ga bodo popestrile iskrive umetniške intervencije. Zanje bodo poskrbeli udeleženci mladinske izmenjave Tabor Ane Plamenite iz Slovenije, ... The post Prihaja ANA PLAMENITA 2019! appeared first on Ana Monro.

Prijave za ZGNUD sprejemamo do 14.10.!

Ana Monro, 10. oktober 2019 ― Časa za prijavo je še dovolj, toda prostih mest je vse manj, zato ne odlašajte in se čimprej prijavite na prvo delavnico Z gledališčem nad učence in dijake v novi sezoni, na kateri boste spoznali in (pre)izkusili uporabnost gledaliških tehnik in iger za oblikovanje inovativnih pedagoških metod! Potekala bo 15. oktobra od 15.00 do 19.00 v dvorani Dijaškega doma Tabor ... The post Prijave za ZGNUD sprejemamo do 14.10.! appeared first on Ana Monro.

Zaključila se je sezona LJUBLJANSKIH ZGODB!

Ana Monro, 7. oktober 2019 ― Prvi petek v oktobru (4.10.) se je zaključila sezona Ljubljanskih zgodb, ki smo jih po daljšem premoru uspešno (p)oživili aprila letos. Hvala vsem, ki ste se nam v teh mesecih pridružili na dogodivščini na Gornjem trgu. Se vidimo spet spomladi 2020!           The post Zaključila se je sezona LJUBLJANSKIH ZGODB! appeared first on Ana Monro.

15. oktobra spet Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE!

Ana Monro, 3. oktober 2019 ― V torek, 15. oktobra, bo v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani od 15.00 do 19.00 spet potekala praktična delavnica za strokovne pedagoške delavce Z gledališčem nad učence in dijake. Vabljeni, da se je udeležite, in spoznate ter (pre)izkusite, kako lahko gledališke igre in tehnike uporabite za oblikovanje zanimivih in interaktivnih načinov podajanja učnih vsebin, krepitev koncentracije ... The post 15. oktobra spet Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE! appeared first on Ana Monro.

ANKETA za ulične umetnike!

Ana Monro, 2. oktober 2019 ― Dragi ulični umetniki! Do Gledališča Ane Monro, ki je najbolj prepoznavno po organizaciji dogodkov v javnem prostoru (festivali uličnega gledališča), so v zadnjem času dospele novice z različnih vetrov o stanju na ulični umetniški sceni v Ljubljani. Govorimo o  zaostrenem odnosu prebivalcev do umetnikov, sporov med umetniki, naveličanosti prebivalcev oziroma uslužbencev, agresivnih nastopajočih, pojavljanja inšpekcij ... The post ANKETA za ulične umetnike! appeared first on Ana Monro.

3. oktobra bo spet na voljo TABLETOL!

Ana Monro, 1. oktober 2019 ― Vam prehod poletja v jesen povzroča nihanje razpoloženja, muhavost in druge neprijetnosti? Zoperstavite se jim s TABLETOL-om, edinim zdravilom, ki zagotavlja rožnat pogled na svet! Dobite ga lahko v četrtek, 3. oktobra ob 19.00 v Studio GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana). Opozorilo: Ogled predstave Tabletol lahko povzroči neželene stranske učinke, kot so zardevanje ter neprijetni ... The post 3. oktobra bo spet na voljo TABLETOL! appeared first on Ana Monro.

Ana Monro na NEDELJSKEM OBISKU!

Ana Monro, 30. september 2019 ― Zadnjo septembrsko nedeljo (29.9.) smo sprejeli prijazno povabilo podjetja Rutar za sodelovanje pri promociji ob odprtju njihovega prenovljenega trgovskega centra v Ljubljani. Obiskovalce tega so zabavali Silvia Viviani, Luka Korenčič, Silvia Viviani, Camilo Acosta Mendoza, Tea Vidmar in Goro Osojnik. Ti in drugi odlični ulični umetniki sodelujejo pri našem projektu PPM – Proslava po meri, v okviru katerega ... The post Ana Monro na NEDELJSKEM OBISKU! appeared first on Ana Monro.

Popestrite si začetek OKTOBRA z druženjem z ANO MONRO!

Ana Monro, 26. september 2019 ― Prisrčno vabljeni, da se nam v četrtek, 3.10. ob 19.00, pridružite v Studiu GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana) na prvi uprizoritvi predstave Tabletol to jesen, in/ali v petek, 4.10., na zadnji dogodivščini na Gornjem trgu letos, ki jo lahko doživite ob 17.00 (Ljubljanske zgodbe) ali ob 19.00 (Ljubljana Stories). Prijave za ogled obeh predstav ... The post Popestrite si začetek OKTOBRA z druženjem z ANO MONRO! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni v STUDIO GAM na nov odmerek TABLETOLA!

Ana Monro, 20. september 2019 ― V četrtek, 3. oktobra ob 19.00, vrata spet odpira naša mini gledališka dvorana Studio GAM na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani. V okviru spremljevalnega programa 19. Festivala za 3. življenjsko obdobje bomo prvič v novi sezoni uprizorili našo najnovejšo predstavo Tabletol, ki je javno premiero doživela spomladi. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite! O PREDSTAVI ... The post Vabljeni v STUDIO GAM na nov odmerek TABLETOLA! appeared first on Ana Monro.

Z novo sezono se vrača tudi NOVIČNIK!

Ana Monro, 16. september 2019 ― Po poletnem oddihu je čas za polet v novo sezono, v kateri boste na ulicah Ljubljane spet lahko srečali tri naše Ane, kdaj, pa preverite v septembrskem Novičniku. V njem med drugim preberite še, zakaj je s septembrom šolski prag prestopila tudi Ana Monro in kam je v zadnjih tednih pot vodila direktorja društva Gora ... The post Z novo sezono se vrača tudi NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 4. OKTOBRA!

Ana Monro, 14. september 2019 ― V petek, 13. septembra, se je nadaljevala sezona interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe, ki se bo sklenila 4. oktobra. Vabljeni, da se pridružite uličnim umetnikom ob 17.00 (predstava bo v slovenskem jeziku) ali ob 19.00 (predstava bo v angleškem jeziku)! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA    Foto: Drago Videmšek     The post LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 4. OKTOBRA! appeared first on Ana Monro.

KULTURNI DAN PO MERI kranjskih gimnazijcev!

Ana Monro, 10. september 2019 ― V četrtek, 5. septembra, smo na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju izvedli Kulturni dan po meri. Obsegal je praktične delavnice, na katerih so dijaki 2., 3. in 4. letnika pod mentorstvom Sare Šabec, Tee Vidmar, Polone Prosen, Mojce Sovdat in Luke Piletiča spoznavali gledališke vsebine, ter uprizoritev ulične predstave Pot v Tadam umetniške skupine Globus Hystericus. ... The post KULTURNI DAN PO MERI kranjskih gimnazijcev! appeared first on Ana Monro.

UPS! na SLOVAŠKEM!

Ana Monro, 7. september 2019 ― Dober glas seže v deveto vas in tako je zadnji dan avgusta na festivalu Amplion v Banski Štiavnici na Slovaškem gostoval Gledališki pevski zbor z atraktivno predstavo Ups!, ki je premiero doživela na Ani Desetnici 2019 v Ljubljani. Za več informacij ne spreglejte Novičnika,  ki bo objavljen 16. septembra. Če želite Novičnik prejeti v svoj elektronski nabiralnik, kliknite TUKAJ in vnesite ... The post UPS! na SLOVAŠKEM! appeared first on Ana Monro.
še novic