Prijave na ZGNUD sprejemamo še do 19. JANUARJA!

Ana Monro, 13. januar ― V torek, 21. januarja, bosta Sara Šabec in Tea Vidmar v Ljubljani spet izvedli praktično delavnico o uporabnosti gledaliških tehnik in iger pri oblikovanju inovativnih pedagoško-vzgojnih metod ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake. Prisrčno vabljeni k udeležbi! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA       The post Prijave na ZGNUD sprejemamo še do 19. JANUARJA! appeared first on Ana Monro.

Ana Mraz ostaja v mestu do 23. JANUARJA!

Ana Monro, 7. januar ― Karavana umetnikov, ki so ustvarili program 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča se je poslovila že pred dobrim tednom dni, toda Ana Mraz ostaja z nami do 23. januarja! Do takrat si lahko namreč v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani vsak dan od 8.00 do 22.00 brezplačno ogledate razstavo fotografij Mateja Štalcerja, z naslovom ANA MRAZ JE V ... The post Ana Mraz ostaja v mestu do 23. JANUARJA! appeared first on Ana Monro.

V Studio GAM na obisk prihajata SOSEDI!

Ana Monro, 3. januar ― V petek, 10. januarja ob 19.00, se bo z lutkovno predstavo za male in velike Sosedi (35 min) v izvedbi Teatra PolPet nadaljeval program v Studiu GAM.  Prisrčno vabljeni! VSTOPNINE NI, vas bomo pa nagovorili za ”IZSTOPNINO” oziroma prostovoljni prispevek. Sprejmemo lahko omejeno število gledalcev, zato prosimo, da se za ogled predstave prijavite na gledalisceanemonro@gmail.com.  O PREDSTAVI Roberta živi mirno, samotno ... The post V Studio GAM na obisk prihajata SOSEDI! appeared first on Ana Monro.

Hvala in SREČNO 2020!

Ana Monro, 31. december 2019 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, HVALA, ker ste se tudi v letu 2019 družili z nami in soustvarili naše dogodke, ki so prav zaradi vas več kot to – so doživetja, ki vsakič znova poplačajo ves trud in nam pustijo čudovite spomine! SREČNO 2020, VSE DOBRO IN SE VIDIMO NA ULICI!       The post Hvala in SREČNO 2020! appeared first on Ana Monro.

Jubilejna ANA MRAZ se je poslovila!

Ana Monro, 31. december 2019 ― Peti festivalski večer Ane Mraz 2019, ki je bil tudi zadnji ste se lahko udeležili nove Špica (avan)ture, uzrli svoj zlati mir, prispevali podpis za prepoved vojne v Sloveniji, spoznali uporabnost kosovnih odpadkov, zaplesali, zapeli in zažurali z onimi in/ali se zazrli v ognjene zublje! Po koncu jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča lahko ... The post Jubilejna ANA MRAZ se je poslovila! appeared first on Ana Monro.

20. ANA MRAZ – četrti festivalski večer v Ljubljani!

Ana Monro, 30. december 2019 ― Četrti večer jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz 2019 so soustvarili Špica (avan)tura, zrcalo zlatega miru, pankrti šolskega sistema, uživaški kavboj, Živa slika, pevski zbor izven okvirjev in ognjeni Harlekin. Prednovoletni ulični program na ljubljanski Špici si lahko še zadnjič letos ogledate 30.12. od 16.30 do 19.00. Vabljeni! PROGRAM   FOTOGALERIJA   ... The post 20. ANA MRAZ – četrti festivalski večer v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

20. ANA MRAZ – tretji festivalski večer v Ljubljani!

Ana Monro, 29. december 2019 ― Tretji festivalski večer je jubilejna Ana Mraz 2019 gostila gdč. Baziliko z miniaturnim gledališčem za enega gledalca, super talentiranega mladeniča, ki rad obišče zbirališče kosovnih odpadkov, kavboja Texa, ki ga življenje brez zadržkov privedlo na pokopališče, fanta in dekle, ki sta obiskovalce pospremila v poetično apokalipso, Čarovnika na meji blaznosti, ki je dobesedno zažigal, ter ... The post 20. ANA MRAZ – tretji festivalski večer v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

20. ANA MRAZ – drugi festivalski večer v Ljubljani!

Ana Monro, 28. december 2019 ― Drugi festivalski večer je Ana Mraz 2019 obiskovalce povabila na potopljeni parnik, v onostranstvo, na konec sveta, v večerno šolo ter v sanjski svet. Bil je to čas, ki prehitro mine, a ustvari večne spomine. Zagotovite si jih tudi vi! Vabljeni na ljubljansko Špico na jubilejni 20. zimski mednarodni festival uličnega gledališča vsak dan do ... The post 20. ANA MRAZ – drugi festivalski večer v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

20. ANA MRAZ – prvi festivalski večer v Ljubljani!

Ana Monro, 27. december 2019 ― Že prvi festivalski večer jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz 2019, ki v zadnjih dneh leta gostuje na ljubljanski Špici, je bilo pestro in veselo, saj se je plesalo in pelo, malo pa je tudi (za)gorelo. Skratka bila je zabava, po kateri ne boli glava! Privoščite si jo tudi vi! Vabljeni na ljubljansko Špico ... The post 20. ANA MRAZ – prvi festivalski večer v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

V Ljubljano je prišla ANA MRAZ 2019!

Ana Monro, 26. december 2019 ― V četrtek, 26. decembra ob 16.00, je s kratko intervencijo Gledališkega pevskega zbora pred Mestno hišo svoj prihod v Ljubljano naznanila Ana Mraz 2019. Program jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča si lahko brezplačno ogledate na Špici vsak dan do 30.12. od 16.30 do 19.00. Vabljeni! FESTIVALSKI PROGRAM       The post V Ljubljano je prišla ANA MRAZ 2019! appeared first on Ana Monro.

Čas je za jubilejno 20. ANO MRAZ!

Ana Monro, 23. december 2019 ― Naj se sliši, naj se ve, da niso samo trije ”dobri možje” tisti, ki nas v decembru obiskujejo, presenečajo in razveseljujejo, saj že 20 let prihaja med nas tudi prav posebna dama – ANA MRAZ! Ki polepša praznični čas, in nas v zimskih večerih ogreje, očara in nasmeje z umetnostjo, ki je dostopna vsem. Nikoli ... The post Čas je za jubilejno 20. ANO MRAZ! appeared first on Ana Monro.

Vse najboljše ANA MONRO!

Ana Monro, 17. december 2019 17. decembra 1981 sta Andrej Rozman Roza in Marko Kovačič ustanovila Gledališče Ane Monro. Poleg njiju so bili najpomembnejši obrazi te majhne, a izrazno in umetniško močne gledališke skupine, ki je aktivno ustvarjala za ulico in nastopala na ulicah okroglih 30 let še: Borut Cajnko, Mojca Dimec, Primož Ekart, Janez Habič, Breda Krumpak, Drago Milinović, Matjaž Ocvirk, Goro ... The post Vse najboljše ANA MONRO! appeared first on Ana Monro.

Objavljamo zadnji NOVIČNIK v letu 2019!

Ana Monro, 16. december 2019 ― Decembrski NOVIČNIK prinaša težko pričakovan program jubilejnega 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz 2019, pa tudi informacije o drugih aktivnostih, s katerimi smo bili v Gledališču Ane Monro zaposleni v preteklih tednih, in projektih, ki jih načrtujemo v prihodnje. Vabljeni k branju in se kmalu vidimo na ulici!             The post Objavljamo zadnji NOVIČNIK v letu 2019! appeared first on Ana Monro.

S prvim snegom je v mesto prišla tudi ANA MRAZ!

Ana Monro, 14. december 2019 ― V petek, 13. decembra ob 18.00, je v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani potekala otvoritev razstave fotografij Mateja Štalcerja Ana Mraz je v mestu!, s katero obeležujemo 20-letnico zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča. Razstavo si lahko (brezplačno) ogledate do 7. januarja 2020. Prisrčno vabljeni!       The post S prvim snegom je v mesto prišla tudi ANA MRAZ! appeared first on Ana Monro.

Ljubitelji uličnega gledališča, ANA MRAZ JE V MESTU!

Ana Monro, 3. december 2019 ― Ana Mraz je zimski mednarodni festival uličnega gledališča, ki ga v Gledališču Ane Monro od preloma tisočletja prirejamo v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana. V letu 2019 bo že 20. leto zapored popestril(a) praznično vzdušje v prestolnici z atraktivnim umetniškim programom, ob tej priložnosti pa pripravljamo razstavo fotografij dolgoletnega obiskovalca festivala, ljubitelja uličnega gledališča in ... The post Ljubitelji uličnega gledališča, ANA MRAZ JE V MESTU! appeared first on Ana Monro.
še novic