Tina in medvedja moč v Gorici, IT

Gledališče Velenje, 20. oktober ― Tina in medvedja moč v Gorici, IT: V nedeljo gostujemo v Gorici, IT: Kulturni center Lojze Bratuž - nedelja, 27. oktobra 2019 ob 16.30 Primož Suhodolčan - TINA IN MEDVEDJA MOČ Resnična pravljica o Tini MazePremierna uprizoritev za goriško Na premieri bosta prisotna avtor knjige Primož Suhodolčan in protagonistka pravljice Tina Maze Vljudno vabljeni!

Gledališki družabni večer

Gledališče Velenje, 6. oktober ― Gledališki družabni večer: Sreda, 16. oktober 2019 | 19.30Vila Rožle, Sončni park V sredo zvečer bomo v Sončnem parku končno predstavili nedeljski abonma in druge gledališke načrte za sezono 2019/20. Večerno druženje na ekskluzivni lokaciji bomo popestrili s kratkim kulturnim programom. Abonma boste lahko vpisali/obnovili v živo na sončnem gledališkem večeru, lahko pa to še vedno opravite preko e-pošte (gledalisce.velenje@gmail.com), po telefonu (040 414 969) ali pa za rokav pocukate svojo najljubšo gledališčnico. Se vidimo, če ne prej, na prvi abonmajski predstavi, 17. 11. 2019. Vse dobro,vaši gledališčniki!
Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Gledališče Velenje, 1. oktober ― Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika dvorana Tina in medvedja moč //Igrana predstava – PREMIERAGledališče Velenje in Festival Velenje Avtor: Primož SuhodolčanRežija: Romeo Grebenšek Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam. V produkciji sodelujejo: Peter Harl – glasba, Lucija Boruta – koreografija, Astrid Bastianelli – kostumi, Romeo Grebenšek – scena, Christian Šiškovič – rekviziti, Marko Janeš – izdelava scene.

ODPOVED DOGODKA

Gledališče Velenje, 27. september ― Pozdravljeni, jutrišnji kulturni večer (sobota, 28. 9. 2019, ob 19h) na velenjskem gradu moramo, žal, odpovedati, saj se je med nastopajočimi razpasla bolezen. Iščemo nov datum za prav tak (ali celo boljši) večer, in ko bomo imeli naštudirano logistiko pa zdrave kosti, vas spet povabimo v svojo družbo. Hvala, da ste z nami in nas razumete. Vse dobro (predvsem pa zdravja) vam voščimo,velenjski gledališčniki P. S. Mimogrede, z Nedeljskim abonmajem začnemo pa 17. novembra 2019.
Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Gledališče Velenje, 26. september ― Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika dvorana Tina in medvedja moč //Igrana predstava – premieraGledališče Velenje in Festival Velenje Avtor: Primož SuhodolčanRežija: Romeo Grebenšek Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam. V produkciji sodelujejo: Peter Harl – glasba, Lucija Boruta – koreografija, Astrid Bastianelli – kostumi, Romeo Grebenšek – scena, Christian Šiškovič – rekviziti, Marko Janeš – izdelava scene.

Z Gledališčem Velenje v novo sezono

Gledališče Velenje, 21. september ― Z Gledališčem Velenje v novo sezono: KULTURNI VEČERZ GLEDALIŠČEM VELENJE V NOVO SEZONO Sobota, 28. september 2019 | 19.00Atrij Velenjskega gradu Pokazali vam bomo, kaj zmoremo in znamo ustvariti za vas.Skozi večer bomo nadrobili malo poezije in zaigrali dva skeča, s katerima smo se poleti predstavili v Makedoniji.Najbolj pa se veselimo predstavitve programa lastne produkcije, saj sta pred vrati kar dve premieri. Spomnili se bomo tudi na nedeljski abonma, ki tudi letos obeta pester nabor predstav. Ob koncu prijetnega druženja bo potekal še vpis abonmaja dosedanjih in novih abonentov. In nemara vas presenetimo še s čim.Nasvidenje v soboto zvečer!
Nedelja, 22. september 2019 | 18.00Kulturni dom Šmartno ob...

Nedelja, 22. september 2019 | 18.00Kulturni dom Šmartno ob...

Gledališče Velenje, 8. september ― Nedelja, 22. september 2019 | 18.00Kulturni dom Šmartno ob Paki Divjad //DramaKD Gledališče Velenje KAJ: gledališka predstava Divjad (Gledališče Velenje)KDAJ: 22. september 2019 ob 18. uriKJE: Kulturni dom Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 72)VSTOPNICE: 8 € v predprodaji / 10 € na dan predstaveREZERVACIJA: pisarna.mc@gmail.com ali 064 167 940 Vljudno vabljeni!
Kokoška Emilija na 30. Pikinem festivalu

Kokoška Emilija na 30. Pikinem festivalu

Gledališče Velenje, 27. avgust ― Kokoška Emilija na 30. Pikinem festivalu: V Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski bo na Tomaževem odru na ogled aktualna velenjska polprofesionalna produkcija. Žanrsko različne predstave so plod ljubiteljske predanosti in ustvarjalne energije, ki se zrcali v odlični produkciji. Četrtek, 12. september 2019 | 9.30 in 11.30Glasbena šola Velenje – Tomažev oder Kokoška EmilijaKUD Dudovo drevo in KD Gledališče Velenje Režija: Boštjan OderIgrajo: Jana Flego, Meri Verbnjak Justin/Zoja Lešnik, Petra Hribernik, Nejc Škorjanc, Vanja Blagus, Miha Šilc, Borut Justin V duhu zgodbe, ki poudarja slogo in hvaležnost, je oživelo besedilo Svetlane Makarovič »Kokoška Emilija«. To je zgodba o kokoški, ki nese najdebelejša jajčka in jo ima petelin najrajši. A to še zdaleč ni vse, Emilija misli s svojo glavo, se ne pusti izkoriščati in svojo gospodinjo nauči lepih manir. Emilija je nesnica, Emilija je pesnica, Emilija je upornica z razlogom. Gledališka predstava / 30 min / I. in II. triada OŠ Vljudno vabljeni!
še novic