A propos: Bitje z rogom, ki morda prinaša okrevanje; Samorog končno v Operi.

Radio Kaos, A propos, 2. junij ― S prislovično mero (novinarske) nejevere ali če hočete, skepse, sem se lotil Samoroga; Iz različnih srečevanj z ustvarjalci, sporočil in tudi novinarskega gradiva je razumeti, da so se na prvo odrsko uprizoritev te Šivičeve mojstrovine v glavnem slovenskem glasbenem gledališču pripravljali že dlje časa. Bila je že nekajkrat napovedovana, odpovedi in prestavitve pa je nepopustljivo […] The post A propos: Bitje z rogom, ki morda prinaša okrevanje; Samorog končno v Operi. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Umetnost za popolno okrevanje; Fabre in Mandić v Drami: Vsa resnična lepota je okorna

Radio Kaos, A propos, 31. maj ― Gledališča se (končno) polnijo; Počasi a vendarle; medtem ko so ansambli ustvarjali kakor se je v stisnjenih covid okvirih pač dalo, minulo soboto pa je bil zame in gotovo za večino, ki smo si v SNG Drama Ljubljana ogledali Fabrovega Nočnega pisca, praznik; V tem pogledu je ta oddaja zagotovo prispevek k trditvi, ki smo […] The post A propos: Umetnost za popolno okrevanje; Fabre in Mandić v Drami: Vsa resnična lepota je okorna first appeared on Radio KAOS.

A propos: Več kot vakcina – za popolno okrevanje. Komunizem zalit s Cementom; iskali so politiko čutnosti.

Radio Kaos, A propos, 8. april ― To je oddaja A propos: »Več kot vakcina; za popolno okrevanje« s podnaslovom »Kultura, umetnost, znanost in raziskovanje v novem, postpandemičnem svetu«. Drama Heinerja Müllerja Cement, katere premiera je bila na Velikem odru ljubljanske Drame šestindvajsetega marca in potem se je s ponovitvijo dan kasneje, živo neposredno uprizarjanje in internetno posredovanje (predvajanje) vsaj za zdaj […] The post A propos: Več kot vakcina – za popolno okrevanje. Komunizem zalit s Cementom; iskali so politiko čutnosti. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Sax GO, Klopotec, Radol’ca, Okarina in Štala

Radio Kaos, A propos, 30. december 2020 ― To je letošnja zadnja oddaja iz kroga devetih, kolikor smo jih načrtovali pred več kot letom dni, to je v času, ko je bil nek virus s čudnim kraljevskim imenom še tam daleč za devetimi gorami, devetimi vodami in onkraj – Kitajskega zidu. Kronskemu virusu je skoraj uspelo, da razje tudi naš načrt a smo […] The post A propos: Kultura in turizem; Sax GO, Klopotec, Radol’ca, Okarina in Štala first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Raznolikosti in izjemnosti Prekmurja in Bleda

Radio Kaos, A propos, 28. december 2020 ― S predzadnjo oddajo A propos: Kultura in turizem smo se podali v Lendavske gorice, od tam pa mimo Vinaruima, skozi razstavišča Galerije muzeja Lendava, prek bližnje s kulturnimi dogodki bogate Murske Sobote in razstave Lojzeta Logarja v tamkajšnji galeriji do turističnega in tradicionalno s kulturo (in turisti) napolnjenega Bleda. No, do letošnjega marca je bilo […] The post A propos: Kultura in turizem; Raznolikosti in izjemnosti Prekmurja in Bleda first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Tudi na Ptuju je poezija vino in vino poezija

Radio Kaos, A propos, 14. november 2020 ― Spoštovane in cenjeni, to je Radio KAOS in oddaja A propos: Kultura in turizem, sedma od skupaj devetih, kolikor jih obsega celoletni istoimenski projekt, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS. Tokrat smo se odpravili na Ptuj z namenom, da ugotovimo, koliko tamkajšnje pestro kulturno dogajanje v širšem pomenu besede in umetnost v ožjem odzvenu […] The post A propos: Kultura in turizem; Tudi na Ptuju je poezija vino in vino poezija first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem na Obali. Izjemni dogodki, najpogosteje neusklajeni s turistično operativo

Radio Kaos, A propos, 23. oktober 2020 ― To je prva oddaja A propos: Kultura in turizem v jesenskem delu tako z virusi zapahnjenega leta kot je tole z letnico 2020; Načrt je bi seveda drugačen, saj smo upali, da bomo vsa gradiva posneli, pregledali in »sprešali« v oddajo še pred letošnjo trgatvijo a se je vse skupaj razvleklo na debele tri mesece; […] The post A propos: Kultura in turizem na Obali. Izjemni dogodki, najpogosteje neusklajeni s turistično operativo first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Gledališče kot turistični prevrat na Mljetu in v Kostanjevici na Krki.

Radio Kaos, A propos, 23. junij 2020 ― To je peta oddaja iz letošnjega niza devetih, s skupnim naslovom A propos: Kultura in turizem; Pripravili smo jo tudi v upanju, da jo bomo uspeli realizirati s pomočjo javnih sredstev, ki jih zagotavlja ministrstvo za kulturo Republike Slovenije prek tako imenovanega javnega medijskega razpisa; Končno se nam je uspelo »prebiti« do programskega termina v […] The post A propos: Kultura in turizem; Gledališče kot turistični prevrat na Mljetu in v Kostanjevici na Krki. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Težko pričakovani mednarodni dogodki, tudi koncerti brez zaukazane socialne distance.

Radio Kaos, A propos, 12. junij 2020 ― To je oddaja A propos: Kultura in turizem, četrta iz niza osmih v tem letu – vse v sodelovanju in s pomočjo – no, vsaj upamo, da bo temu tako – javnih sredstev, ki jih pričakujemo iz obsega, kot je določen z javnim medijskim razpisom Ministrstva za kulturo Republike Slovenije; V odpovedi prejšnje, tretje oddaje, […] The post A propos: Kultura in turizem; Težko pričakovani mednarodni dogodki, tudi koncerti brez zaukazane socialne distance. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Situle kot magnet za obisk Novega mesta in Dolenjske? Rdeče barve ni, je pa jantar…

Radio Kaos, A propos, 4. junij 2020 ― Ko smo se še precej pred izbruhom korona-virusne karantene razgledovali po sogovornikih za to oddajo v Novem mestu, sta nam v sinopsis sama od sebe ven in ven vstopala dva kolektiva ali če hočete dve ustvarjalni, nenehno kreativni skupini; Prva in brez slehernega dvoma je izjemna skupina raziskovalcev združenih v in okrog imena Dolenjski muzej, […] The post A propos: Kultura in turizem; Situle kot magnet za obisk Novega mesta in Dolenjske? Rdeče barve ni, je pa jantar… first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem na Ljubljanskem gradu; od lanskih 1,3 mio obiskovalcev do letošnjih…. koliko že?

Radio Kaos, A propos, 30. maj 2020 ― V uredništvu Radia KAOS smo pripravili drugo v nizu oddaj A propos: Kultura in turizem, katerega zasnove so nastale v času, ko tam na Kitajskem, še ni bilo javnih znamenj, da je na pohodu korona-virus; Že v naši prvi oddaji, ki je nastala v povsem pandemičnih razmerah, ko smo bili še globoko znotraj ultimativnih prepovedi […] The post A propos: Kultura in turizem na Ljubljanskem gradu; od lanskih 1,3 mio obiskovalcev do letošnjih…. koliko že? first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Slovenija 2020 – varna destinacija kulturnega turizma?

Radio Kaos, A propos, 18. maj 2020 ― Spoštovane in cenjeni! Letošnji niz oddaj A propos: Kultura in turizem smo koncipirali že lansko jesen, to je v času, ko še v kitajskem Vuhanu ni bilo javno prepoznanih znakov pandemijskega korona-virusa; V minulih dveh mesecih smo ob vseh protikoronavirusnih omejitvah vsemu navkljub uspeli pripraviti prvo oddajo iz tega niza, ki nastaja s pomočjo javnih […] The post A propos: Kultura in turizem; Slovenija 2020 – varna destinacija kulturnega turizma? first appeared on Radio KAOS.

A propos: Slovenska umetnost prek meja; Mednarodna likovna kolonija v Monoštru – tudi za gospodarski razvoj manjšine v Porabju.

Radio Kaos, A propos, 30. december 2019 ― To je Radio KAOS in sklepna oddaja A propos iz letošnjega niza Slovenska umetnost prek meja, ki smo jo pripravili tudi s pomočjo denarja, ki ga je zagotovilo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije prek tako imenovanega medijskega razpisa. Nastajala je kar dobre štiri mesece, tudi zato, ker smo z njeno vsebino ciljali na tradicionalno druženje […] The post A propos: Slovenska umetnost prek meja; Mednarodna likovna kolonija v Monoštru – tudi za gospodarski razvoj manjšine v Porabju. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Slovenska umetnost prek meja; Galerija Šikoronja. Rožek, takoj za mejo.

Radio Kaos, A propos, 22. december 2019 ― To je oddaja A propos: Slovenska umetnost prek meja; V uredništvu in produkcijskih enotah Radia KAOS je nastajala vse od julija pa do danes, ko smo jo s pomočjo javnega denarja, ki ga prek javnega medijskega razpisa zagotavlja Ministrstvo za kuturo RS, obiskali slovensko vasico na avstrijskem Koroškem Rožek, nedaleč za mejo, blizu Karavanškega predora, […]

A propos: Slovenska umetnost prek meja; Ob koncu namočeni Beneški bienale z odmevno slovensko udeležbo.

Radio Kaos, A propos, 14. december 2019 ― S tokratno oddajo A propos: Slovenska umetnost prek meja smo se odpravili (samo) do Benetk; Že julija in potem – na različne načine in ne povsem dobesedno – še nekajkrat; Obiskali smo likovni, umetniški, vizualni, večmedijski bienale, skoraj pol leta trajajočo svetovno razstavo sodobne umetnosti, ki je zadnjo novembrsko nedeljo zaprla mnoga – z morjem, […]
še novic