Domet herojstva

Domet herojstva

Radio Študent, 27. februar ― Vito Weis in Uroš Kaurin sta v svojem prejšnjem skupnem projektu Heroj 2.0 - Predstava vseh predstav preigrala, pregovorila in preperformirala vse registre ter kontekste gledališča - dokler pod gledališče razumemo dramsko igro, kot jo vzgaja AGRFT.
Kje je moj jaz?

Kje je moj jaz?

Radio Študent, 21. februar ― Pred belim projekcijskim platnom, na belem plesnem podu, ki pokriva tla od bele stene do bele stene Stare mestne elektrarne - Elektra Ljubljana na stojalih za mikrofone stojijo štirje pametni telefoni. Vsak pošilja sliko na svoj del platna. Ko pade plesni beat, na oder prikoraka četvorica performerjev s pretiranimi nasmehi. It’s showtime!
Pet korakov kako oblikovati plesalca

Pet korakov kako oblikovati plesalca

Radio Študent, 10. februar ― Pozdravljeni v februarski ediciji Teritorija teatra. Nocoj vstopamo v prvi del diptiha oddaj, ki bosta razpirala in problematizirala umetniško izobrazbo na področju uprizoritvenih umetnosti. Nocoj se bomo osredotočili na izobraževanje na področju sodobnega plesa, in sicer skozi pogovor in primerjavo študijskega programa Akademije za ples ter primera izobrazbe v tujini.
O (sodobnem) rasizmu skozi oči opice

O (sodobnem) rasizmu skozi oči opice

Radio Študent, 16. december 2019 ― Če Kafkovo kanonsko Preobrazbo beremo kot prispodobo o avtorjevem ultimativnem nelagodju in alienaciji znotraj družinskega in službenega, torej mikro okolja, pa z novelo Poročilo akademiji znova prek metafore preseže domačijski, zasebni prostor in vprašanje o drugačnosti vnese v širši družbeni diskurz; svoje judovstvo uvidi kot temeljno virusno lastnost, ki re
Film v glavi

Film v glavi

Radio Študent, 5. december 2019 ― Najbolje, da se udobno namestiš. Naj se ti v glavi iz mojih besed razrasejo smisli in povezave, slike in podobe. Skozi temo in decembrski mraz prikorakaš do vrat Nove pošte. Zunaj le dve osebi, kadita, znotraj se ljudje drenjajo v toploti.
še novic