Ana Koronika

Ana Koronika

Radio Študent, 14. julij ― Prva faza 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica je zaključila junijski niz hitro organiziranih in izvedenih gledaliških festivalov, na katerih je bilo dovoljenih do 500 obiskovalcev.
Toaletni papir je zlato in zlato je toaletni papir

Toaletni papir je zlato in zlato je toaletni papir

Radio Študent, 6. julij ― Prvi produkt, ki je ob slutnji karantene v trgovinah skoraj pošel, je bil: sekret papir. No, higienski papir, da bomo spodobni. Ljudje smo ga v trenutku krize prepoznali kot za preživetje najnujnejšo dobrino. A strah, da bi nam higienskega papirja zmanjkalo, je bil odveč, saj ga na vzhodu države v Sladkem Vrhu že skoraj 150 let izdeluje tovarna Paloma.
FESTIVAL SPIDER, 1. DEL: OLD SCHOOL

FESTIVAL SPIDER, 1. DEL: OLD SCHOOL

Radio Študent, 29. junij ― Danes se bomo posvetili dvema predstavama s Festivala radikalnih teles Spider 2020, ki je potekal med 17. in 20. junijem na lokaciji bivšega Plečnikovega letnega gledališča - travnik levo od gradu Tivoli. Obe predstavi s prvega dne festivala sta bili namesto na odprtem odru izvedeni na travi - ena podnevi, druga ponoči.
Gejm over

Gejm over

Radio Študent, 22. junij ― Nobene predstave v režiji Žige Divjaka nisem pogledala, ne da bi imela na neki točki vsaj orošenih oči, če nisem ravno jokala kot dež. Ob ogledu njegovega najnovejšega projekta Gejm ni bilo nič drugače.
Minimalizem s človeškim obrazom

Minimalizem s človeškim obrazom

Radio Študent, 17. junij ― Ko stopimo v dvorano Španskih borcev skoraj ne opazimo performerja, kako skuša balansirati stol na dveh nogah v sprednjem kotu odra. Na bež odru je manjši kvadraten bež oder. 21 preostalih konferenčnih stolov s črnim kovinskim ogrodjem in bež penastimi sedali je zadaj nekako zloženih v navpično spiralo kot nautilus školjka.
Kdo bi to razumel?

Kdo bi to razumel?

Radio Študent, 12. junij ― Ko je Zavod Bunker 10. junija po skoraj treh mesecih zopet odprl vrata Stare mestne elektrarne - Elektro Ljubljana, smo posumili, da bo v recenzijski blokec spet treba zatlačiti Rancierjev tekst Paradoks politične umetnosti.
UPRIZORITVENE UMETNOSTI V ČASU KRIZE 3

UPRIZORITVENE UMETNOSTI V ČASU KRIZE 3

Radio Študent, 8. junij ― Kljub vztrajni želji po nadaljevanju zastavljenega repertoarja letošnje sezone Teritorija teatra se je absurdnemu razpletanju razmer in trenutnemu tako lokalnemu kot globalnemu političnemu in družbenemu dogajanju nemogoče izogniti, zato se junijska edicija oddaje zopet vrača k umetnosti v času krize. 
Domet herojstva

Domet herojstva

Radio Študent, 27. februar ― Vito Weis in Uroš Kaurin sta v svojem prejšnjem skupnem projektu Heroj 2.0 - Predstava vseh predstav preigrala, pregovorila in preperformirala vse registre ter kontekste gledališča - dokler pod gledališče razumemo dramsko igro, kot jo vzgaja AGRFT.
Kje je moj jaz?

Kje je moj jaz?

Radio Študent, 21. februar ― Pred belim projekcijskim platnom, na belem plesnem podu, ki pokriva tla od bele stene do bele stene Stare mestne elektrarne - Elektra Ljubljana na stojalih za mikrofone stojijo štirje pametni telefoni. Vsak pošilja sliko na svoj del platna. Ko pade plesni beat, na oder prikoraka četvorica performerjev s pretiranimi nasmehi. It’s showtime!
še novic