Umrl je pisatelj Ladislav Črnologar

SiGledal Novice, 10. avgust ― V 86. letu starosti je umrl pisatelj Ladislav Črnologar, so sporočili iz družinskega kroga. Črnologar, ki se je podpisal pod več kot ducat romanov in nekaj radijskih iger, je eden redkih, ki se je v Sloveniji sistematično ukvarjal z miniaturkami - majhnimi knjižicami, ki jih je sam tudi izdelal.

Konec tedna Koper v znamenju ulične umetnosti

SiGledal Novice, 7. avgust ― S predstavo predstavo Kako je nastal svet? v izvedbi Kulturno-umetniškega društva Ljud se bo drevi v Taverni začel festival uličnih umetnikov Frivolus. Festival bo v peti izdaji potekal vse do nedelje, ko bodo gostili skupino, ki ustvarja na področju cirkusa, Čupakabr z dvema predstavama - Kufrband in Lučka v temni deželi.

Nominirane uprizoritve za nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije

SiGledal Novice, 6. avgust ― Članice in člani Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije vsako leto izglasujejo najboljšo predstavo minule sezone – nagrado slavnostno podelijo na sklepni slovesnosti Festivala Borštnikovo srečanje. Za nominacije so prišle v poštev vse uprizoritve, ki so bile premierno uprizorjene v slovenskem kulturnem prostoru, tj. v Sloveniji ali slovenskem zamejstvu, in sicer v obdobju od 1. junija 2019 do 30. junija 2020.

Začenja se poletni festival Klovnbuf

SiGledal Novice, 3. avgust ― S predstavo Ane Lekše Pozabljeni spomini se bo 3. 8. v Stari mestni elektrarni začel mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf. V 13. izdaji bo do 9. avgusta ponudil zmes "različnih jezikov" sodobnega cirkusa, letošnji poudarek je na umetnosti žongliranja.
še novic