Novogoriško gledališče ponovno odpira vrata

SiGledal Novice, 3. junij ― Slovensko narodno gledališče (SNG) Nova Gorica po 80 dneh ponovno odpira vrata v tej sezoni. V ponedeljek bodo na malem odru uprizorili plesno predstavo z naslovom Ponedeljek ob osmih. Do konca sezone pripravljajo še premiero predstave Jakiš in Pupče izraelskega avtorja Hanoha Levia. Na sporedu bo 18. junija.

SNG Maribor ponovno vabi na predstave

SiGledal Novice, 2. junij ― Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor po dve in pol mesečni prekinitvi vseh delovnih procesov zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa ponovno odpira vrata ter vabi na predstave Drame, Opere in Baleta. Prva na sporedu 9. junija bo dramska uprizoritev Pošta Roka Gregorja Vilčnika, ki se podpisuje tudi kot rokgre.

Koreografska parafraza Dvojina - Javna površina z izgubljenima popotnikoma o nenavadnostih časa

SiGledal Novice, 28. maj ― Na Trgu republike bo danes ob 12. in 13. uri stekla koreografska parafraza, poimenovana Dvojina - Javna površina, ki v okviru serije Dancers Without Answers poskuša slediti nenavadnostim časa, v katerem so se znašli ljudje, in v njem ujeti pogled na dva izgubljena popotnika z rdečimi potovalkami. Dogodek se bo ponovil na različnih lokacijah.
še novic