Eva Stražar bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 13. julij ― Eva Stražar, študentka četrtega letnika dramske igre na AGRFT, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Jake Smerkolja. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči teksta Neke noči neke deklice nekje umirajo in Trpljenje mlade Hane avtorice Katje Gorečan ter besedilo Poišči me Aleša Jelenka.

Prešernovo gledališče na gostovanje z Zrnom soli v Jajce

SiGledal Novice, 6. julij ― Iz Prešernovega gledališča Kranj so sporočili, da so se odzvali povabilu na 37. festival Pozorištnih/Kazalištnih igara BIH, ki te dni že poteka v Jajcu. Predstava Nede R. Bric, Zrno soli, ali vse najboljše, Marina!, ki so jo v pretekli sezoni na oder postavili v koprodukciji z Narodnim pozorištem Tuzla, se bo na festivalskem odru predstavila v soboto, 7. julija, ob 20. uri.

Veronika Šoster bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 6. julij ― Veronika Šoster je doktorska študentka literarnih ved na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s pisanjem literarnih in filmskih kritik, ki jih objavlja v nekaterih večjih slovenskih medijih, ter s pisanjem poezije in prevajanjem slovaškega leposlovja. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je prejela iz rok Alexa Devetaka. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Zarja in Svit Tjaše Mislej.

V Galeriji Kresija lutke, maske in plakati Eke Vogelnik

SiGledal Novice, 5. julij ― V Galeriji Kresija bodo drevi odprli razstavo Lutke v maskah. Razstavni projekt zaobjema 35 let delovanja Eke Vogelnik na področju gledališke likovnosti. Ob lutkah in maskah bodo na ogled gledališki plakati ter scenski elementi z lutkami iz TV serij Bisergora in Pozabljene knjige naših babic, pa tudi scenska postavitev za predstave Kinetikon KUD.

Lutkarji spet zbrani v Kopru

SiGledal Novice, 5. julij ― S predstavo Šivilja in škarjice se je danes v Kopru začel 16. mednarodni festival uličnega in lutkovnega gledališča, PUF festival. Do konca avgusta bodo lutkarji, klovni in ulični umetniki vnašali igrivost, presenečenja in čudenja za otroke in odrasle. Program je zasnovan na uveljavljenih mojstrih in novi generaciji domačih in tujih ustvarjalcev.
še novic