OBVESTILO – PREDSTAVA KAZIMIR IN KAROLINA (22. 6., ob 19.30) BO NADOMESTILA PREDSTAVO TISTI OBČUTEK PADANJA (21. 6., ob 19.30) V OKVIRU SPOMLADANSKEGA GLEDALIŠKEGA TROJČKA

SLG Celje, 10. junij 2018 ― Ödön von HorváthKAZIMIR IN KAROLINA(Kasimir und Karoline)Režiser Eduard Miler   Predstava KAZIMIR IN KAROLINA bo nadomestila predstavo TISTI OBČUTEK PADANJA v okviru Spomladanskega gledališkega trojčka, prvotno na sporedu v četrtek 21. 6. 2018, ob 19.30.   Zaradi spremembe se Vam iskreno opravičujemo.   "Razpad zveze je metafora za jalovost in degradacijo medčloveških odnosov nasploh. Nezmožnost komunikacije ni značilna zgolj za Kazimirja in Karolino, ampak je osrednji motiv celotne vsebine teksta. Tako kot raste pijanost in norost v času Oktoberfesta, tako raste tudi temperatura dramskega zapleta, ki privede like v vsesplošni pretep brez jasnega razloga. Ozračje je kot sod smodnika. Zadostuje samo iskrica, da se kriza razplamti in rezultira v eno samo pogorišče. Slučajnost in naključje sprožita nekaj, česar se ne da ustaviti vse do končnega poloma," je zapisala prirejevalka besedila in dramaturginja Žanina Mirčevska.

Sezona 2018/2019

Lutkovno gledališče Maribor, 8. junij 2018 ―  V sezoni 2018/2019 gledalcem ponujamo prenovljene abonmaje: abonma Žogica (3+), abonma Zverinica (5+) in abonma za odrasle Jozefina (15+). Abonmaje vpisujemo pri blagajni gledališča, do 30. junija in od 1. avgusta naprej. Vsezoni 2018/2019 napovedujemo šest premier. Peter Svetina KAKO ZORIJO JEŽEVCI 5+ Režiser Bojan Labovič Premiera september 2018 Boštjan Gorenc Pižama MOJ LAJF 9+ Režiser Sebastijan Horvat Premiera oktober 2018 Arnold Lobel ČAROVNIK BARV 3+ Koproducent LOFT Zagreb Režiserka Morana Dolenc Premiera december 2018 Svetlana Makarovič NETOPIR KAZIMIR 3+ Režiser Matjaž Latin Premiera januar 2019 Dragotin Kette ŠIVILJA IN ŠKARJICE 3+ Režiserka Tatjana Peršuh Premiera marec 2019 Lojze Kovačič MOŽIČEK ŽEBLJIČEK 4+ Koproducent Hiša otrok in umetnosti Režiserka Jelena Sitar Cvetko Premiera april 2019 Iz vseh zgodb, ki nas čakajo, in tistih, ki ostajajo v repertoarju, se izvije sporočilo o sobivanju in sodelovanju, o neizogibni povezanosti ljudi, živali, okolja, preteklosti in prihodnosti. Ne samo na odru, tudi sicer si v Lutkovnem gledališču Maribor prizadevamo za sobivanje in sodelovanje z gledalci, z vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, z javnimi zavodi s področja kulture, z nevladnimi organizacijami. Odpiramo vrata v čudovite prostore prenovljenega samostana in jih naseljujemo tudi z drugimi vsebinami: od gledaliških, glasbenih, plesnih, filmskih, likovnih, ki v mestu nimajo domicilnih prizorišč za predstavitev občinstvu. Letošnja sezona prinaša tudi dve novi zgodbi povezovanja: abonma Brez drame in izobraževalni ciklus Kreativni potni list za mlade.  V sezoni 2018/2019 v Lutkovnem gledališču ohranjamo bogat nabor kulturno-vzgojnih programov, gledalcem pa ponujamo prenovljene abonmaje: abonma Žogica (3+), abonma Zverinica (5+) in abonma za odrasle Jozefina (15+).  

KULTURNI DVOM-predstavitev nove sezone SSG

SSG Trst, 8. junij 2018 ― KULTURNI DVOM NOVA SEZONA SLOVENSKEGA STALNEGA GLEDALIŠČA vabljeni na predstavitev repertoarja 2018/ 2019 V PETEK, 15. JUNIJA 2018, OB 10.00 V KULTURNEM DOMU V TRSTU (ulica Petronio 4) ne zamudite!   Kulturni dvom je tema nove sezone Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Besedna igra namiguje na sedež gledališča, ki bo v letu 2019 doživel temeljito […]

Na Kongresnem trgu deseti festival Junij v Ljubljani

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Na Kongresnem trgu bo od danes do 21. junija potekal festival Junij v Ljubljani, ki bo deseto leto po vrsti ponudil plesne, gledališke in glasbene dogodke. Dopoldanski in popoldanski del bo namenjen otrokom, večeri pa večjim umetniškim prireditvam. Nocoj ob 21. uri ga bo odprla baletna predstava Labodje jezero v izvedbi mariborskega gledališča.

Anja Štuhec bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Anja Štuhec končuje magistrski študij francistike in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Štafeto branja je prejela iz rok Anje Grmovšek. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 1001 noč Katje Perat.

Anka Eržen bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Anka Eržen je neodvisna ustvarjalka, ki deluje na gledališkem in filmskem področju. Štafeto branja je prejela iz rok Iztoka Jereba. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Dvigalo Petra Semoliča.

Jure Rajšp bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Jure Rajšp je neodvisni ustvarjalec na področju gledališča in filma, ki se navdušuje nad kulturo v polnem pomenu besede. Štafeto branja je prejel iz rok Iztoka Jereba. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Hodnik Matjaža Zupančiča.
še novic