Predstava o rožnatih trikotnikih v času nacizma

SiGledal Novice, 8. december 2018 ― V Kosovelovi dvorani Cankarjeva doma bo drevi ob 20. uri premiera predstave Rožnati trikotnik v režiji Alena Jelena. Dramatik Martin Sherman v Rožnatem trikotniki sledi ljubezenski zgodbi v središču predvojne Nemčije, ko so oblast prevzeli nacionalsocialisti. Na tisoče LGBT oseb je bilo označenih z rožnatim trikotnikom in deportiranih v taborišča.
Zgodovina skozi družino

Zgodovina skozi družino

Dnevnik, 7. december 2018 ― Na velikem odru ljubljanske Drame bodo jutri pripravili krstno uprizoritev drame Iva Svetine V imenu matere, ki jo režira Ivica Buljan. Družinska saga se izrisuje skozi zgodovinske prelomnice preteklega stoletja – od časov Avstro-Ogrske do

Saša Krhen bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 7. december 2018 ― Saša Krhen je študent scenografije in kostumografije na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz. V sodelovanju z Universität für Musik und darstellende Kunst Wien je oblikoval kostumografijo za operi Giulio Cesare in Egitto (Georg Friedrich Händel) in Die Weisse Rose (Udo Zimmermann), sodeloval je tudi z ameriško mezzosopranistko Taro Venditti. Štafetno palico je prejel od Nine Čehovin in si s pomočjo SiGledalovega iskalnika izbral dramo ABC oder KRIEG Iva Svetine.

Nastja Miheljak bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 7. december 2018 ― Nastja Miheljak je študentka magistrskega študija scenografije na AGRFT, kamor se je vpisala po zaključeni diplomi na ALUO. Štafetno palico je prejela iz rok drage prijateljice in mlade kostumografke Nine Čehovin. Med mnogimi dramskimi teksti v SiGledalovi bazi je izbrskala zgodnejše delo Matjaža Zupančiča Slastni mrlič.
LET'S DANCE

LET'S DANCE

Radio Študent, 6. december 2018 ― V preobilici festivalskega utripa, za katerega se zdi, kot da se skoraj v kosu vleče že od konca poletja, smo si tokrat ogledali nekaj predstav sedme edicije CoFestivala.
Cankar, naš sodobnik

Cankar, naš sodobnik

Dnevnik, 6. december 2018 ― Dogodkom ob stoletnici smrti Ivana Cankarja se pridružuje tudi Prešernovo gledališče Kranj, kjer bodo prihodnji teden krstno uprizorili predstavo Ob zori. Ta je nastala na podlagi njegovih krajših proznih besedil, režira pa jo Žiga Divjak, eden...
še novic