Iz arhivov Gledališkega muzeja Slogi: Od najstarejše gledališke fotografije do video predstav (reportaža)

SiGledal Novice, 19. april 2019 ― V Slovenskem gledališkem inštitutu (Slogi) - Gledališkem muzeju hranijo bogate zbirke raznovrstnega gradiva iz gledališke zgodovine, od rokopisov in fotografij iz druge polovice 19. stoletja do sodobnejših video zapisov. Ob robu velike razstave, posvečene slovenski scenografiji v Narodni galeriji, so STA predstavili nekaj zanimivejših eksponatov.

Nina Cijan bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 19. april 2019 ― Nina Cijan je diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije kulture. Dela kot scenaristka in novinarka Kulturnega in umetniškega programa TV SLO ter je avtorica in soavtorica nekaj dokumentarnih filmov. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in v štafeti branja, ki jo je prejela od kolegice Nuše Ekar, v branje priporoča besedilo Roka Vilčnika Naše gledališče.

V LGL Pravica biti človek skozi razumevanje mladih

SiGledal Novice, 17. april 2019 ― Na Šentjakobskem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL) bo drevi ob 19. uri premiera predstave mladih avtorjev Pravica biti človek v režiji Mareta Bulca. Nastopajoči v predstavi so se prizemljeno spoprijeli z vprašanjema, kaj danes pomeni biti človek ter kaj pomeni biti mlad in ob tem razmišljali, kaj je v današnjem svetu vloga gledališča.
še novic