Ivana Djilas

Ivana Djilas

ARS Oder, 22. april 2019 ― Ivana Djilas v različnih gledaliških formah in medijih jezika, velikokrat najde točke družbene samoumevnosti in indiferentnosti, diskriminacije in ignorance Ivana Djilas v različnih gledaliških formah in medijih jezika, velikokrat najde točke družbene samoumevnosti in indiferentnosti, diskriminacije in ignorance, ki jih potem prenaša v polje gledališča, v katerem jih kritično obravnava ter pokaže na posledice utrjevanja predsodkov, stereotipov in na ležerno brezbrižnost ter škodljivo neodločnost pri reševanju težkih problemov. Ker kot režiserka velikokrat vstopa v svet najmlajših, se teh predstav loteva še z večjim premislekom in skrbnostjo.

Delavnica za novo predstavo Jana Rozmana

SiGledal Novice, 20. april 2019 ― Za novo odrsko predstavo avtorja Jana Rozmana v produkciji zavoda EMANAT, ki je načrtovana v sredini novembra 2019, bo izvedena krajša enodnevna delavnica oz. srečanje odprtega tipa. Iščejo formirane ustvarjalke in ustvarjalce z odrskimi izkušnjami (performerje, plesalce, igralce, vokaliste …), z željo oblikovati ustvarjalno izvajalsko ekipo.

Prešernovo gledališče gre na gostovanje v Sankt Peterburg

SiGledal Novice, 20. april 2019 ― Prešernovega gledališča Kranj se prihodnji teden odpravlja na gostovanje v Sankt Peterburg, v Rusijo, na mednarodni gledališki festival LOFT. Nastopili bodo z dvema predstavama, 24. aprila ob 19. uri na odru Dramskega gledališča na Vasiljevskem s predstavo Tadeusza Słobodzianka Naš razred, dan za tem, 25. aprila ob 19. uri, pa na odru Gatchina GDK še z avtorskim projektom Stenica.

Iz arhivov Gledališkega muzeja Slogi: Od najstarejše gledališke fotografije do video predstav (reportaža)

SiGledal Novice, 19. april 2019 ― V Slovenskem gledališkem inštitutu (Slogi) - Gledališkem muzeju hranijo bogate zbirke raznovrstnega gradiva iz gledališke zgodovine, od rokopisov in fotografij iz druge polovice 19. stoletja do sodobnejših video zapisov. Ob robu velike razstave, posvečene slovenski scenografiji v Narodni galeriji, so STA predstavili nekaj zanimivejših eksponatov.

Nina Cijan bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 19. april 2019 ― Nina Cijan je diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije kulture. Dela kot scenaristka in novinarka Kulturnega in umetniškega programa TV SLO ter je avtorica in soavtorica nekaj dokumentarnih filmov. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in v štafeti branja, ki jo je prejela od kolegice Nuše Ekar, v branje priporoča besedilo Roka Vilčnika Naše gledališče.
še novic