Marija Vidau in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 1. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je kostumografinja Marija Vidau, letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Mariji Vidau.

Mirjam Korbar in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 1. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralka Mirjam Korbar, letošnja prejemnica nagrade Duša Počkaj, ki ji jo je ZDUS podelilo za vlogo Sofíe Cuevas v uprizoritvi Vrh ledene gore v režiji Mojce Madon in za vlogo Katarine v uprizoritvi Tih vdih v režiji Nejca Gazvode. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Mirjam Korbar.

V Piranu do konca tedna slovenski baletniki

SiGledal Novice, 31. julij 2019 ― Z baletom za otroke La Fontainove basni in celovečerno baletno predstavo Dama s kamelijami se bo drevi začel šesti Poletni festival Piran. Na osrednjem Tartinijevem trgu se bodo tako vse do konca tedna s predstavami klasičnega baleta predstavili Solisti slovenskega baleta in Mladi slovenski balet.

Vladimir Jurc in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 30. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralec Vladimir Jurc, letošnji prejemnik igralske nagrade Marija Vera za življenjsko delo, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Vladimirju Jurcu.

Tatjana Stanič in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 30. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je lektorica Tatjana Stanič, letošnja prejemnica nagrade Marko Slodnjak, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Tatjani Stanič.
še novic