Fronta, festival sodobnega plesa v Murski Soboti

Fronta, festival sodobnega plesa v Murski Soboti

ARS Oder, 5. avgust 2019 ― Konec avgusta bo potekal že štirinajstič, tokrat pod naslovom Odprto mesto. Fronta, festival sodobnega plesa, bo konec avgusta v Murski Soboti potekal že štirinajstič. O tem, kako je od središča tovrstne produkcije odmaknjeno urbano okolje zaživelo s festivalom, ki v mesto vsako leto pripelje izbor visoko-kakovostnih sodobnoplesnih predstav iz vse Evrope, pa ne zgolj v gledališče Park, temveč zasede tudi druga notranja in zunanja prizorišča, ulice in trge, smo se pogovarjali s Stankom Polajnerjem, zvestim gledalcem in aktivnim udeležencem v pogovorih z umetniki, ki festival spremlja od vsega začetka ter z Matjažem Faričem, plesalcem in koreografom ter umetniškim vodjem in direktorjem festivala.

Darja Dominkuš in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 5. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je dramaturginja Darja Dominkuš, letošnja prejemnica Grün-Filipičevega priznanja za izjemne dosežke v slovenski dramaturgiji. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Darji Dominkuš.

Asami Nakashima in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 4. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solistka Baleta SNG Maribor Asami Nakashima, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojila prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Asami Nakashima.

Yuya Omaki in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 4. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solist Baleta SNG Maribor Yuya Omaki, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojil prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Yuyi Omakiju.

Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI!

Ana Monro, 3. avgust 2019 ― V petek, 2. avgusta, je umetniška ekipa Ljubljanskih zgodb na dogodivščino po Gornjem trgu popeljala novo skupino ljubiteljev uličnega gledališča.  Če si naše zabavne interaktivne pohodne predstave še niste ogledali, boste imeli priložnost za to še prvi petek v septembru, oktobru in – če bo vreme ”prijazno” – tudi v novembru! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA ... The post Vabljeni na potovanje skozi čas tudi JESENI! appeared first on Ana Monro.

V Mariboru se začenja 30. Poletni lutkovni pristan

SiGledal Novice, 3. avgust 2019 ― Z današnjima predstavama kranjskih in ljubljanskih lutkarjev se v zunanjem avditoriju mariborskega lutkovnega gledališča začenja letošnji 30. jubilejni Poletni lutkovni pristan, ki v mestu ob Dravi tradicionalno poteka avgusta. Festival bo do 1. septembra ponudil 20 domačih in tujih predstav ter bogat spremljevalni program.

Marija Vidau in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 1. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je kostumografinja Marija Vidau, letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Mariji Vidau.

Mirjam Korbar in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 1. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralka Mirjam Korbar, letošnja prejemnica nagrade Duša Počkaj, ki ji jo je ZDUS podelilo za vlogo Sofíe Cuevas v uprizoritvi Vrh ledene gore v režiji Mojce Madon in za vlogo Katarine v uprizoritvi Tih vdih v režiji Nejca Gazvode. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Mirjam Korbar.

V Piranu do konca tedna slovenski baletniki

SiGledal Novice, 31. julij 2019 ― Z baletom za otroke La Fontainove basni in celovečerno baletno predstavo Dama s kamelijami se bo drevi začel šesti Poletni festival Piran. Na osrednjem Tartinijevem trgu se bodo tako vse do konca tedna s predstavami klasičnega baleta predstavili Solisti slovenskega baleta in Mladi slovenski balet.
še novic