ANA DESETNICA 2020 v Šoštanju ODPADE!

Ana Monro, 30. junij 2020 ― Zaradi težav s pridobitvijo vseh potrebnih dovoljenj za izvedbo programa 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2020 le-ta v Šoštanju jutri, 1. julija, odpade! Upamo in si želimo, da se srečamo ob koncu poletja, v okviru 2. dela festivala.               The post ANA DESETNICA 2020 v Šoštanju ODPADE! appeared first on Ana Monro.

ANA POD OKNOM v Novi Gorici!

Ana Monro, 30. junij 2020 ― V okviru festivala Ana Desetnica 2020 smo v ponedeljek, 29. junija, naš protikorona ukrep Ana pod oknom izvedli med bloki v Novi Gorici. Tamkajšnje stanovalce in druge obiskovalce je navdušila celotna ekipa srčnih umetnikov, ki sodeluje pri projektu. V akciji bodo spet v sredo, 1. julija ob 18.00 na Poljanah v Ljubljani.   FESTIVALSKI PROGRAM       ... The post ANA POD OKNOM v Novi Gorici! appeared first on Ana Monro.

Festivali in večji kulturni dogodki pred novim izzivom

SiGledal Novice, 30. junij 2020 ― Organizatorji poletnih festivalov in večjih kulturnih dogodkov, ki doslej še niso bili odpovedani, so se z vladno uredbo z omejitvijo zbiranja s 500 na 50 ljudi znašli pred izzivom. Ljubljana festival bo dogodke izpeljal ob upoštevanju varnostnih ukrepov, tudi organizatorji Lenta načrtujejo izvedbo festivala, začenja se Primorski poletni festival.

Stoletje mjuzikla za uvod v Primorski poletni festival

SiGledal Novice, 30. junij 2020 ― V petek bodo na Martinčevem trgu v Kopru kot uvod v Primorski poletni festival uprizorili glasbeno-plesno predstavo Stoletje mjuzikla. Kot je pojasnil dirigent Patrik Greblo, gre za potovanje skozi zgodovino te zvrsti od začetkov do danes. Predstavo bodo za manjše število gledalcev kot običajno izpeljali ob upoštevanju omejitev zaradi covida-19.

STOLETJE MJUZIKLA predstavili danes v Kopru novo koprodukcijo primorskih gledališč!

SSG Trst, 30. junij 2020 ― GLEDALIŠČE KOPER – SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE – SNG NOVA GORICA STOLETJE MJUZIKLA predstavili danes v Kopru novo koprodukcijo primorskih gledališč!     Nov začetek z novim elanom: po obveznem premoru si primorska gledališča podajajo roko in skupaj predstavljajo sijajno koprodukcijo z igranjem, plesom in petjem. Stoletje mjuzikla je namreč bleščeči sprehod skozi zgodovino glasbenega gledališča, od West […]

Nam je k(o)rona padla z glave?

Kriterij.si, 30. junij 2020 ― Nam je k(o)rona padla z glave? Triptih::: Urednik Tue, 06/30/2020 - 13:21 Nam je k(o)rona padla z glave? Po nekaj mesečni prekinitvi kulturnih dejavnosti smo si gledalci (z ohranitvijo varnostne razdalje) v Stari mestni elektrarni imeli možnost za ogledali sklopa dveh predstav in ene avdio-vizualne instalacije. Med seboj jih veže ime: Triptih ter »prodor« v ponovno oživitev umetniškega udejstvovanja. Tako ustvarjalce kot gledalce je povezovala skupna izkušnja prestane pandemije ter posledično življenjae v karanteni, med katero so bili ustvarjalci primorani ustvarjati. Pod avtorstvom Ivane Vogrinc Vidali in Tery Žeželj je nastala aAvdio-vizualna instalacija z naslovom »Arhiv samozadostnosti«, ki jo lahko beremo kot klic oziroma kot poziv na prebujanjea človeštva k realizaciji, in k spoznanju, da so za obstoj tako nas kot celotnega planeta nujne spremembe. Iz teme tako dobesedno »posije« nabor idej, ki bi lahko pomenile korak naprej bližje k ohranjanju planeta, s tem pa bi tudi pripomogle k simbiozi med vsemi prebivalci. Spomnimo se samo nekaj tednov nazaj, ko se je gospodarstvo ustavilo, ko se je »ustvaril« popolni zastoj življenja, ki smo ga še pred kratkim imeli za normalnoega, naše početje v tem stilu življenja pa obravnavali kot moral(n)o. V vsem tem sta os revolucije in rotacije  Zemlje ostali enaki. Zemlja si je ob prekinjenem zastrupljanju kanček »opomogla«, česar nei zmorežen negirati niti najbolj ignorantski um. Prav s tem bi teoretično lahko ovrgli idejo o glede antropocentrizmua; koga je virus dejansko ustavil in koga oživiel? V nekaterih ljudeh pa pikra izkušnja pandemije ni sprožila zavedanja o naravi, temveč je ustvarila oziroma še bolj okrepila sovraštvo do politike in nekaterih posameznikov na višjih položajih ter njihovega bizarnega vodenja. Režiserka zabavne monodrame »Za narodovo zdravje« Brina Klampfer ter dramaturginja Urša Majcen sta v svojem rapidno ustvarjenem delu kritizirali prav to. Ko gledališčnik postane komedijant, pevec, pol

Trieste Estate – ZAČNIMO OD ZAČETKA!

SSG Trst, 30. junij 2020 ― Začnimo od začetka! skupna prireditev tržaških gledališč za otvoritev festivala Trieste Estate na gradu sv. Justa   ŠTEVILO SEDEŽEV OMEJENO – REZERVACIJE V GLEDALIŠČU ROSSETTI   V sredo, 1. julija ob 21.00 bo grad svetega Justa ponovno zaživel z otvoritvijo letošnje izvedbe poletnega festivala Trieste Estate.  Število obiskovalcev bo omejeno, nov začetek pa bo povezal […]

Adijo KAMNIK, NOVA GORICA prihajamo!

Ana Monro, 29. junij 2020 ― Čudovit ambient, odlično občinstvo, dobre predstave in veselo vzdušje. Tako lahko strnemo vtise gostovanja Ane Desetnice 2020 v Kamniku, kamor se je karavana uličnih umetnikov po več letih spet vrnila 27. in 28. junija. Danes (29. junija) se program 1. dela 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča začenja v Novi Gorici, do sobote pa bo gostoval še ... The post Adijo KAMNIK, NOVA GORICA prihajamo! appeared first on Ana Monro.

Novinarska konferenca 55. Festivala Borštnikovo srečanje

Borštnikovo srečanje, 29. junij 2020 ― Spoštovani predstavniki medijev, 55. Festival Borštnikovo srečanje bo potekal med 12. in 25. oktobrom 2020. Letošnja festivalska edicija ponovno prinaša kakovosten in raznovrsten program, ki bo tudi letos vključeval izbor predstav v tekmovalnem programu, vrhunske tuje predstave in spremljevalni program, aktivnosti za razvoj občinstev, strokovni program in refleksijo gledališkega dogajanja, usposabljanja in obsežen študentski program.  Vabimo vas na predstavitveno srečanje, na katerem vam bomo predstavili zasnovo festivala in nekatere poudarke letošnjega programa.  Sodelovali bodo Aleš Novak, umetniški direktor Festivala Borštnikovo srečanje, Danilo Rošker, direktor SNG Maribor in Rok Bozovičar, selektor tekmovalnega programa. Sogovorniki vam bodo na voljo tudi za izjave, za vas smo pripravili predstavitvena gradiva (na voljo bodo na spletni strani borstnikovo.si). Srečanje bo v sredo, 1. julija 2020, ob 11. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Veselimo se snidenja z vami!
FESTIVAL SPIDER, 1. DEL: OLD SCHOOL

FESTIVAL SPIDER, 1. DEL: OLD SCHOOL

Radio Študent, 29. junij 2020 ― Danes se bomo posvetili dvema predstavama s Festivala radikalnih teles Spider 2020, ki je potekal med 17. in 20. junijem na lokaciji bivšega Plečnikovega letnega gledališča - travnik levo od gradu Tivoli. Obe predstavi s prvega dne festivala sta bili namesto na odprtem odru izvedeni na travi - ena podnevi, druga ponoči.
še novic