ČUDOVITA- predpremiera na gradu sv. Justa

ČUDOVITA- predpremiera na gradu sv. Justa

SSG Trst, 26. julij 2021 ― TRIESTE ESTATE – SSG NA GRADU SVETEGA JUSTA V TOREK, 27. JULIJA S PREDSTAVO ČUDOVITA   Čudovita je novo gledališko besedilo Jureta Karasa, s katerim se bo abonmajska sezona Slovenskega stalnega gledališča nadaljevala po poletnem premoru v dvorani Kulturnega doma v Trstu. Pred tem pa bo predstava doživela predpremiero v prav tako čudovitem okviru gradu sv. […]

Začenja se drugi del 14. mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf

SiGledal Novice, 26. julij 2021 ― V Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana in v Pionirskem domu - Centru za kulturo mladih bodo drevi začeli z drugim delom 14. mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf, ki bo potekal do 1. avgusta. Festivalsko dogajanje bo tokrat potekalo v znamenju slovenskih umetnikov, saj so se v prvem delu predstavili zlasti tuji.

Z Letečim Holandcem začetek Wagnerjevega festivala

SiGledal Novice, 25. julij 2021 ― Z Wagnerjevo romantično opero Leteči Holandec se bo drevi v Bayreuthu začel festival glasbenega gledališča Richarda Wagnerja. Operi v režiji Dmitrija Černjakova bo dirigirala ukrajinska dirigentka Oksana Lyniv. Lani so bili organizatorji prisiljeni festival, ki poteka od leta 1876, zaradi pandemije covida-19 prvič v zgodovini odpovedati.

14. festival KLOVNBUF

Bunker, 25. julij 2021 ― Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa 26. julij1. avgustStara elektrarna Na vrhuncu dolgega, vročega poletja je čas za – še več cirkusa! Po uspešnem prvem delu je pred nami drugi del že 14. Festivala Klovnbuf, ki v letošnjem letu poteka v znamenju iskanja ravnotežja: med nebom in zemljo, med cirkusom in drugimi […] The post 14. festival KLOVNBUF appeared first on .

Preverjamo pogoje PCT

Lutkovno gledališče Maribor, 24. julij 2021 ― Sprememba Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji organizatorje javnih kulturnih prireditev obvezuje, da od 23. 7. 2021 naprej preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT pri obiskovalcih in podaljšuje veljavnost negativnega testa PCR iz 48 na 72 ur. S spremembo odloka je določena obveznost organizatorjev oziroma nosilcev izvajanja javnih kulturnih prireditev, da na javnih kulturnih prireditvah zagotovijo spoštovanje PCT pogoja pri končnih uporabnikih, in sicer tako, da preverijo njegovo izpolnjevanje že pred vstopom v prostor oziroma na površino, kjer se izvaja javna kulturna prireditev. Poleg tega morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti končne uporabnike, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno za udeležbo na javni kulturni prireditvi oziroma za vstop v prostor oziroma na javno površino, kjer se izvaja javna kulturna prireditev. Obenem se je spremenila tudi veljavnost negativnega testa PCR za končne uporabnike na javnih kulturnih prireditvah in nastopajoče, ki občasno izvajajo javne kulturne prireditve, tako, da bo test veljal 72 ur od odvzema brisa, in ne več 48 ur. Veljavnost testa HAG ostaja v teh primerih nespremenjena (48 ur). Drugi pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev ostajajo nespremenjeni. Sprememba odloka je bila 22. 7. 2021 objavljena v Uradnem listu. Veljavni pogoji in omejitve izvajanja kulturnih dejavnosti so objavljeni na strani Izvajanje kulturnih dejavnosti. (iz spletne strani Ministrstva za kulturo) 

Jeseni bo vrata spet odprla ŠUGLA!

Ana Monro, 23. julij 2021 ― ŠUGLA, Šola sodobnih performativnih uličnih umetnosti je program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade ustvarjalce z različnimi umetniškimi interesi in izkušnjami, ki ga izvajamo že od leta 2007. Jeseni bomo vanj sprejeli že 9. generacijo udeležencev, ki bodo pod vodstvom priznanih slovenskih in tujih mentorjev spoznavali gledališče kot živ organizem in se učili osnov nastopanja v ... The post Jeseni bo vrata spet odprla ŠUGLA! appeared first on Ana Monro.
še novic