Zakasnelo poročilo iz Lizbone

Zakasnelo poročilo iz Lizbone

Neodvisni, 15. julij 2019 ― Sourednica platforme Neodvisni Alja Lobnik v prispevku predstavlja mednarodni projekt, ki ga vodi domači zavod Bunker. Eden izmed poudarkov projekta je tudi mobilnost kritika. Avtorica se v tem kontkekstu osredotoča na umetniške dogodke, ki jim je prisostvovala aprila v Lizboni: "V času našega obiska je bila na ogled tudi retrospektivna razstava o začetniku improvizacije v plesu, Stevu Paxtonu. Razstavljalna logika je nevsiljivo in senzibilno sledila vseživljenjskemu delu improvizatorja, ozaveščanju telesa in odnosnicam, ki jih eno telo spleta z drugim."
Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

PIFcamp, 15. julij 2019 ― Strupeno! Kaj to zares pomeni? Kolikor ni znano, ni nobenih strupenih rastlin, obstajajo samo nekatere zelo močne, ki so enostransko označene kot »strupene«. Ali pa obratno – ne obstaja nobena rastlina, ki bi jo lahko zaužili in zaradi tega umrli. Drži, količina ni navedena. V nekaterih primerih je za smrtni izid potrebno le malo od … Preberi več o Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! The post Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! appeared first on PIFcamp.
Kaj bo rešilo naš planet?

Kaj bo rešilo naš planet?

PIFcamp, 12. julij 2019 ― Bernhard Rasinger bo letos razmišljal o teraformiranju, podnebnih spremembah in drevesih. Ljudje teraformiramo svoj planet. Razmišljanje o teraformiranju vedno privede do občutka, da bi lahko živeli na nenaseljenih planetih, na primer na Marsu. Na zemlji pa počnemo ravno nasprotno. Vse odkar je človek vzpostavil kontrolo nad ognjem in odkril kolo, se človeštvo navdušuje nad raziskovanjem … Preberi več o Kaj bo rešilo naš planet? The post Kaj bo rešilo naš planet? appeared first on PIFcamp.
Marina & mikrovesolja

Marina & mikrovesolja

PIFcamp, 10. julij 2019 ― Marina Miranda vas vabi k raziskovanju zvokov, objektov in podatkov! Večina mojih interesov se vrti okoli raziskovanja zelo majhnih delčkov in podrobnosti iz sveta okoli mene. Rada delam s kontaktnimi mikrofoni in hidrofoni, granularno sintezo, radijskimi frekvencami, najosnovnejšimi sistemi digitalne logike in računanja, CMOS čipi, DIY elektroniko, mikroskopi, analognimi vezji, terenskimi posnetki, pa še bi … Preberi več o Marina & mikrovesolja The post Marina & mikrovesolja appeared first on PIFcamp.
Srčne modulacije na PIFcampu (2. del)

Srčne modulacije na PIFcampu (2. del)

PIFcamp, 8. julij 2019 ― ICTUSCORDIS je intermedijski performans / avdiovizualni laboratorij z glavnim subjektom srca umetnika. Januš Aleš Luznar vabi publiko na intimno potovanje umetniških src. Projekt raziskuje interakcijo med umetnostjo in psihologijo, med fizičnim in mentalnim organizmom. Čeprav le-te govorijo različne jezike, ki jih je težko prevesti, umetnik išče njihove naključne in nenaključne paralele, prek katerih komunicirajo. V … Preberi več o Srčne modulacije na PIFcampu (2. del) The post Srčne modulacije na PIFcampu (2. del) appeared first on PIFcamp.
Urška Savič: Arhiv

Urška Savič: Arhiv

PIFcamp, 5. julij 2019 ― “Začetni material projekta je približno 7000 negativov na 35mm filmih in njihove digitalizirane verzije. Iskanje algoritma, ki bi smiselno sistematiziral analogni arhiv preko digitalnega arhiviranja v ponovno analogni obliki knjižic, je glavni namen projekta, ki nosi v ozadju razmišljanje o družbeni moči, ki jo sam arhiv nosi, ko prestopi meje osebnega in preide pod lastništvo … Preberi več o Urška Savič: Arhiv The post Urška Savič: Arhiv appeared first on PIFcamp.
Lea Culetto - Reveal The Goddess In You (2017) Avtorski video

Lea Culetto - Reveal The Goddess In You (2017) Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 4. julij 2019 ― Video z montažno tehniko plastenja preplete posnetek britja nog v domači kopalnici s posnetki britja iz reklam za kozmetične depilacijske izdelke. Tretjo plast tvori besedilo, v katerem se izpisujejo reklamni slogani kozmetičnih blagovnih znamk. Naslov dela je povzet po enem izmed sloganov in ironično dopolnjuje vizualni kontrast med realnostjo in idealizirano podobo ženskega telesa.Video nima zvoka.
Barbara Borčić - Performance, Ritual and Memory (1998) Dokumentarni video/ Predstavitev/ Razstava

Barbara Borčić - Performance, Ritual and Memory (1998) Dokumentarni video/ Predstavitev/ Razstava

DIVA nove pridobitve, 4. julij 2019 ― Performance, Ritual and Memory je bil razstavni projekt, s katerim je SCCA-Ljubljana (Sorosov center za sodobno umetnost - Ljubljana) sodeloval pri mednarodnem umetniškem projektu Women Beyond Borders. V izboru Barbare Borčić so z deli sodelovale tri umetnice iz Slovenije: Ema Kugler: Made 1991, Marija M. Pungerčar: Made by Woman in Janja Vrabec: A Sock and a Soap.
Lea Culetto - (Brez) (2017) Avtorski video

Lea Culetto - (Brez) (2017) Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 4. julij 2019 ― Video sestavljajo številni posnetki vzeti iz reklam za kozmetične izdelke, ki prikazujejo žensko telo v zapeljivih pozah. Njihovo hitro izmenjevanje spremljajo digitalne motnje "glitches". Zvočni del videa sestavlja citat iz besedilaFoucault, ženskost in modernizacija patriarhalne oblasti Sandre Lee Bartky. Avtorica videa bere del besedila, v katerem so našteti kozmetični izdelki, ki naj bi jih ženska uporabljala za doseganje popolnega videza.
Minljivo umetniško delo

Minljivo umetniško delo

PIFcamp, 3. julij 2019 ― Kos ni končan, a vendar je zamisel jasna: odlitek v obliki plastične skodelice: dotakljiv, oprijemljiv, lomljiv. Kar počil bo v vaših rokah, če ga boste zgrabili premočno. Delo je treba brati kot kritiko potrošniškega sveta, sveta stvari in predmetov, ki jim ni namenjena dolgotrajnost. Proizvajati moramo. Stvari se morajo zlomiti, da lahko proizvajamo dalje. Veliko … Preberi več o Minljivo umetniško delo The post Minljivo umetniško delo appeared first on PIFcamp.
DinnerCon za vedno!

DinnerCon za vedno!

PIFcamp, 1. julij 2019 ― Prav tako kot ljudje, migrira tudi hrana. Tradicionalna kuhinja ni vedno sestavljena iz lokalnih oziroma regionalnih sestavin. Sodobna pica je italijanskega porekla, paradižnik pa je vseeno prišel od Aztekov. Ameriški hot dogi izhajajo iz nemških klobas, polnjenje mletega mesa v ovoje pa sega vse do starih Sumercev in Kitajcev. Takšno protislovno pojmovanje tujih sestavin v … Preberi več o DinnerCon za vedno! The post DinnerCon za vedno! appeared first on PIFcamp.
Cirkuške koreografije teles in predmetov

Cirkuške koreografije teles in predmetov

Neodvisni, 1. julij 2019 ― Prispevek Nike Arhar se z natančnostjo loti premisleka o statusu sodobnega cirkusa ter njegovega heterogenega značaja, ki se sprehaja med sodobnimi uprizoritvenimi praksami ter vpetjostjo v tradicijo kot določujočim momentom zvrsti. Njena kontekstualizacija izgradi teren, na katerem avtorica reflektira dvanajsti festival novega cirkusa in sodobne klovnade Klovnbuf: “V tako šibki strokovni in receptivni sceni je festival Klovnbuf eden najizrazitejših akterjev, vsaj z največ ustvarjalnega manevrskega prostora in znanja”.
Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

PIFcamp, 28. junij 2019 ― RogLab s svojo mašinerijo iz premičnega programa FabBox in mentorjem Stašem Vrenkom gostuje na PIFcampu! S seboj bodo prinesli 3D-printerje in toplotno prešo, v kateri lahko, če bo sila, tudi pogrejemo kakšen toast. RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Je sodelovalna platforma, ki z izdelovalnim … Preberi več o Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! The post Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! appeared first on PIFcamp.
še novic