INFORMATIVNI DNEVI – IZVEDBA ON-LINE

Fakulteta za dizajn, 1. junij ― Spoštovani, obveščamo vas bodo informativni dnevi za 1. stopnjo IZREDNI za VSE SMERI: NOTRANJA OPREMA (NO), VIZUALNE KOMUNIKACIJE (VK), TEKSTILIJE IN OBLAČILA (TO), DIZAJN MANAGEMENT (DM) IN NAKIT potekali dne: 22. 6., 13. 7., 24. 8., 7. 9. 2020, vsakokrat ob 12.00 uri in sicer ON-LINE. Informativni dnevi za magistrske programe (2. stopnja) za smeri: […] The post INFORMATIVNI DNEVI – IZVEDBA ON-LINE appeared first on Fakulteta za dizajn.

(PRA)STOL 6. MEDNARODNI NATEČAJ IND. OBLIK.

Fakulteta za dizajn, 26. maj ― Festival lesa z.o.o., so.p. razpisuje 6. mednarodni natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu. Sodelovanje na natečaju oblikovalcem in ustvarjalcem ponuja možnost, da s svojim pogledom na odnos »pragozd – človek« uresničijo svojo idejo. Kaj iščemo: funkcionalen, sodoben lesen kos Rok za prijavo: 1. september 2020 Kdo se lahko prijavi: natečaj je odprt za kreativne, ustvarjalne posameznike, starejše od 18 let. […] The post (PRA)STOL 6. MEDNARODNI NATEČAJ IND. OBLIK. appeared first on Fakulteta za dizajn.

ZAKLJUČEK PRIJAVNIH ROKOV Z DNEM 9. 6. 2020 

Fakulteta za dizajn, 25. maj ― Spoštovani, obveščamo vas, da se bo prvi prijavni roki v sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21 za javne in koncesionirane študijske programe zaključil  dne 9. 6. 2020, kar velja tudi za razpise za vpis zasebnih visokošolskih zavodov. Zaključek prijavnih rokov z dnem 9. 6. 2020 […] The post ZAKLJUČEK PRIJAVNIH ROKOV Z DNEM 9. 6. 2020  appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razstava ČEBELARSTVO IN IZZIVI V OBLIKOVANJU

Fakulteta za dizajn, 19. maj ― Ob svetovnem dnevu čebel Vas vljudno vabimo k ogledu razstaveČEBELARSTVO IN IZZIVI V OBLIKOVANJUki bo od 20. maja do 3. junija 2020 v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani. Na razstavi so predstavljena izbrana dela projektov UrbanBee, BeeKul ter Čipka in prostor, ki jih je v sodelovanju s partnerji izvedla Fakulteta za dizajn, pridružena članica […] The post Razstava ČEBELARSTVO IN IZZIVI V OBLIKOVANJU appeared first on Fakulteta za dizajn.

(DELNO) ODPRTJE FD ZA IZVEDBO POSAMEZNIH (NUJNIH) ŠTUDIJSKIH VSEBIN

Fakulteta za dizajn, 14. maj ― Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci, cenjene študentke in cenjeni študenti FD,   OBVEŠČAMO VAS, da se z dnem 18. 5. 2020, skladno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih VZ (in njegovimi spremembami), ODPIRAJO ZAVODI TUDI ZA ŠTUDENTE. Pri navedenem je pomembno, da se zavodi […] The post (DELNO) ODPRTJE FD ZA IZVEDBO POSAMEZNIH (NUJNIH) ŠTUDIJSKIH VSEBIN appeared first on Fakulteta za dizajn.

Podaljšanje prijavnih rokov za vpis

Fakulteta za dizajn, 12. maj ― Spoštovane bodoče študentke in bodoči študenti FD, obveščamo vas, da skladno z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št. 36/20 in 61/20) še vedno ostajajo odprti prijavni roki v okviru razpisov za vpis za študijsko leto 2020/21 in sicer […] The post Podaljšanje prijavnih rokov za vpis appeared first on Fakulteta za dizajn.

Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije

Fakulteta za dizajn, 7. maj ― Spoštovane študentke in študenti FD, želimo vas spomniti, da ne pozabite na oddajo vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije (COVID-19). Več si lahko preberete na: https://www.gov.si/zbirke/storitve/enkratni-solidarnostni-dodatek-studentom/ in https://www.gov.si/novice/2020-05-04-objavljen-je-obrazec-za-oddajo-vloge-za-izplacilo-enkratnega-solidarnostnega-dodatka-za-izredne-studente/. Dekanat FD The post Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije appeared first on Fakulteta za dizajn.

Obvestilo o sklepih senata

Fakulteta za dizajn, 4. maj ― OBVESTILO: Spoštovane študentke in študenti FD ter sodelavke in sodelavci, obveščamo vas, da je Senat Fakultete za dizajn na svoji 5. seji, dne 23. 4. 2020, sprejel naslednja sklepa: 1. Sprejem sklepa, da se študentom omogoči zagovor diplomskega dela preko videokonference – že vezane diplome 2. Sprejem sklepa, da se študentom omogoči oddaja diplomskega dela […] The post Obvestilo o sklepih senata appeared first on Fakulteta za dizajn.

Obvestilo o podaljšanju prvega prijavnega roka – do 9. aprila 2020

Fakulteta za dizajn, 18. marec ― Spoštovani, obveščamo vas, da je danes ministrica podpisala sklep o podaljšanju prvega prijavnega roka v sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21, in sicer se rok podaljšuje do 9. aprila 2020 (vpis v 1. letnik in v višje letnike, kjer potekajo preiskusi nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti). Rok za […] The post Obvestilo o podaljšanju prvega prijavnega roka – do 9. aprila 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

OBVESTILO COVID-19

Fakulteta za dizajn, 9. marec ― Spoštovane študentke, študenti, predavatelji/ce in vsi drugi sodelavci/ke Fakultete za dizajn, obveščamo vas, da je že sedaj znano, da bodo ukrepi zaradi koronavirusa SARS-CoV-2 v državi RS trajali dlje časa, kot je bilo sprva predvideno. V posledici navedenega, bo študij na daljavo trajal DO PREKLICA. Takoj ko bo s strani Vlade in drugih pristojnih institucij […] The post OBVESTILO COVID-19 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Odprte hiše Slovenije

Fakulteta za dizajn, 9. marec ― Ali te zanima, kako so oblikovani prostori, v katerih živimo? Si želiš spoznati proces načrtovanja in izvedbe dobro oblikovane arhitekture? V primeru, da je odgovor pritrdilen in si želiš dodatnih izkušenj na področju javnega nastopanja in organizacije, ostani z nami in beri dalje. Arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije se že desetletje odvija v Sloveniji, kjer […] The post Odprte hiše Slovenije appeared first on Fakulteta za dizajn.

Salon notranje opreme ADUT INTERIER išče pomoč študenta/ – ke FD

Fakulteta za dizajn, 5. marec ― Salon notranje opreme ADUT interier, Dunajska cesta 13, Ljubljana so ekskluzivni zastopnik za kuhinje Poggenpohl in pohištveno znamko Ligne Roset.  Delujejo kot studio, kjer kupcem višjega cenovnega razreda ponujajo opremo za celotno stanovanje od načrta do izvedbe. Za delo v studiu iščejo pomoč študentke oz. študenta, možno tudi kot praktično usposabljanje. Delo poteka dvakrat do trikrat […] The post Salon notranje opreme ADUT INTERIER išče pomoč študenta/ – ke FD appeared first on Fakulteta za dizajn.

Javni razpis za pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD

Fakulteta za dizajn, 3. marec ― Obveščamo vas, da je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pripravil javni razpis za a)DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA MLADIH NA PODROČJU KULTURE. Dodatne informacije in prijava na povezavi: Dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi 2020.  ter b)SUBVENCIONIRANJE DELODAJALCEV ZA ZAPOSLOVANJE MLADIH NA PODROČJU KULTURE. Dodatne informacije in prijava na povezavi: Subvencije za delodajalce 2020. Rok prijave je do 27.3.2020. Več: TUKAJ The post Javni razpis za pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD appeared first on Fakulteta za dizajn.

Oblikovalec tekstilij / Adecco

Fakulteta za dizajn, 2. marec ― Vas zanima moda in novi trendi? Radi ustvarjate v povezani ekipi, kjer se vsak lahko izrazi in prispeva k rezultatom? Gradite svojo kariero v uspešnem podjetju, ki ceni ustvarjalnost in vam nudi fleksibilno in prijetno delovno okolje. Naš naročnik je priznano slovensko podjetje na področju tekstilne branže. V svoj kolektiv vabijo nove sodelavce na delovno […] The post Oblikovalec tekstilij / Adecco appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic