Vodenja po depojih TMS in MNZS na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki Copy

Vodenja po depojih TMS in MNZS na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki Copy

Tehniški muzej Slovenije, 2. oktober ― Fotoutrinki vodenih ogledov depojev Tehniškega muzeja Slovenije in Muzeja novejše zgodovine Slovenije na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki, 14. in 15. septembra 2019. Foto: Luka Štepec.                                   The post Vodenja po depojih TMS in MNZS na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki Copy appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Vabljeni v Prirodoslovni muzej Slovenije v četrtek, 17. 10., ob 18:00, na predavanje: ”Umetna inteligenca – malo zares in malo za hec”

Tehniški muzej Slovenije, 1. oktober ― V četrtek, 17. 10., ob 18:00, vas vabimo v Prirodoslovni muzej Slovenije (Muzejska ulica 1, Ljubljana) na predavanje ''Umetna inteligenca - malo zares in malo za hec''. S pojavom naraščajočega števila velikih podatkov in globokim učenjem, umetna inteligenca trenutno zelo napreduje. Kako bo to spremenilo našo prihodnost? Ali bo to gonilo našega raziskovanja osončja? Seveda pa [...] The post Vabljeni v Prirodoslovni muzej Slovenije v četrtek, 17. 10., ob 18:00, na predavanje: ”Umetna inteligenca – malo zares in malo za hec” appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Petek, 27. 9., ”Noč ima svojo moč” v Bistri in v Polhovem Gradcu

Tehniški muzej Slovenije, 23. september ― V petek, 27. 9. 2019, se bo po vsej Sloveniji odvil dogodek Noč ima svojo moč, na katerem vam bomo s predavanji, delavnicami, dokumentarnimi filmi, poskusi, vodenimi ogledi in razstavami na različne načine predstavili življenje in delo raziskovalca. V Bistri bo Tehniški muzej Slovenije pozno popoldan, med 17:00 in 22:00 odprl svoja vrata in omogočil brezplačen [...] The post Petek, 27. 9., ”Noč ima svojo moč” v Bistri in v Polhovem Gradcu appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Dnevi strojništva 2019

Dnevi strojništva 2019

Tehniški muzej Slovenije, 20. september ― Od torka, 24. 9., do petka, 27. 9., med 9.00 med 13.00 in prav tako v nedeljo, 29. 9. 2019, med 10.00 in 18.00 vas vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki na Dneve strojništva.  V okviru Dnevov strojništva bodo predstavljeni izjemni projekti, ki so nastali kot plod dela študentov ter raziskovalcev Fakultete [...] The post Dnevi strojništva 2019 appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Vodenja po depojih TMS in MNZS na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki

Vodenja po depojih TMS in MNZS na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki

Tehniški muzej Slovenije, 20. september ― Fotoutrinki vodenih ogledov depojev Tehniškega muzeja Slovenije in Muzeja novejše zgodovine Slovenije na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki, 14. in 15. septembra 2019. Foto: Luka Štepec.                                   The post Vodenja po depojih TMS in MNZS na 13. Festivalu vojaške zgodovine v Pivki appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Mednarodni dan bele palice

Tehniški muzej Slovenije, 30. avgust ― Na mednarodni dan bele palice, 15. oktobra, se želimo za prijazne besede zahvaliti članom Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, ki so v soboto, 12. 10., v Bistri obiskali naše Vodstvo za slepe in slabovidne. Vodil jih je muzejski vodič Roman Gabrovšek, nad razlago katerega je bila skupina zelo navdušena. Tako so se nam zahvalili: [...] The post Mednarodni dan bele palice appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Delavnica ”Glasba iz škatle” ob razstavi Vzhodno od raja – Jugoton 1947–1991

Tehniški muzej Slovenije, 26. avgust ― Otroke, mladino in njihove spremljevalce vabimo, da se nam pridružite v soboto, 5. 10., ob 11.00 v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki in se z nami vrnete v čas naših dedkov in babic ter se prepustite melodijam založbe Jugoton. Jugoton, je bila nekoč največja glasbena založba in veriga trgovin z glasbo v Jugoslaviji. [...] The post Delavnica ”Glasba iz škatle” ob razstavi Vzhodno od raja – Jugoton 1947–1991 appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Obiskovalci TMS imajo popust pri ogledu filma ”100 kilogramov do zvezd”

Obiskovalci TMS imajo popust pri ogledu filma ”100 kilogramov do zvezd”

Tehniški muzej Slovenije, 19. avgust ― Tehniški muzej Slovenije in Kinodvor sta za vas pripravila posebno akcijo! V Kinodvoru je med 24. 8. in 8. 9. na sporedu nov film 100 kilogramov do zvezd / 100 kilos d'étoiles režiserke Marie-Sophie Chambon. Zgodba: Mlada Lois je strastna raziskovalka vesolja in si želi postati astronavtka. Ker pa nima športnega telesa, ji učitelj namigne, da ima [...] The post Obiskovalci TMS imajo popust pri ogledu filma ”100 kilogramov do zvezd” appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Nedelja, 13. 10. – ”Z igro do dediščine” v TMS in MPT, prost vstop za družine

Nedelja, 13. 10. – ”Z igro do dediščine” v TMS in MPT, prost vstop za družine

Tehniški muzej Slovenije, 7. avgust ― V okviru skupne akcije muzejev in galerij ''Z igro do dediščine'' bo za družine v nedeljo, 13. 10., prost vstop v Tehniški muzej Slovenije v Bistri (9:00 – 18:00) in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu (10:00 – 16:00). Tehniški muzej Slovenije v Bistri vas ob 11:00 vabi na vodenje za družine po izbranih zbirkah. [...] The post Nedelja, 13. 10. – ”Z igro do dediščine” v TMS in MPT, prost vstop za družine appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Posebna ponudba: Katalog meseca

Posebna ponudba: Katalog meseca

Tehniški muzej Slovenije, 7. avgust ― Razstavni katalog meseca septembra je "Bionika: naravni vzori za tehniko prihodnosti". Bionika je interdisciplinarno raziskovalno področje, ki povezuje biologijo z različnimi področji tehnike, arhitekturo in matematiko. Išče rešitve, ki so se tekom evolucije razvile in optimirale v naravi ter jih prenaša v tehnološke procese in najrazličnejše izdelke. Avtor: Suhling Lothar (avtor uvodnega besedila) Soavtor-ji: Kern [...] The post Posebna ponudba: Katalog meseca appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
še novic