Dnevi fizike

Tehniški muzej Slovenije, 14. februar 2018 ― nedelja, 28.oktober 11:00 Dnevi fizike TMS, Bistra pri Vrhniki Dnevi fizike so rezultat sodelovanja Tehniškega muzeja Slovenije, Fakultete za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), Pedagoške fakultete (Univerza v Ljubljani), Fakultete za naravoslovje in matematiko (Univerza v Mariboru) in Tehniškega šolskega centra Maribor. Organiziramo jih z namenom, da bi mladim na zanimiv in praktičen način približali to osnovno naravoslovno vedo, predvsem s pomočjo zanimivih in poučnih eksperimentov, ki jih predstavljajo študentje omenjenih institucij.

Mednarodni muzejski dan

Tehniški muzej Slovenije, 14. februar 2018 ― petek, 18.maj 08:00 Mednarodni muzejski dan Vabimo vas, da Mednarodni muzejski dan preživite v naši družbi. Pester program smo pripravili v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri in Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Na ta dan bo prost vstop za posameznike in družine.

Sprehod po zgodovini in umetnosti samostana

Tehniški muzej Slovenije, 14. februar 2018 ― nedelja, 05.avgust 15:00 Sprehod po zgodovini in umetnosti samostana TMS, Bistra pri Vrhniki Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem kartuzijanskem samostanu, katerega ostanki so še danes vidni. Obiskovalci bodo na umetnostno zgodovinskem vodstvu spoznali značilnosti kartuzijanskih samostanov, življenje kartuzijanov in vidne ostaline. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Gostujoči predavatelj: Miran Mohar

A.V.A., 14. februar 2018 ― Miran Mohar, rojen l. 1958 v Novem mestu, je član umetniške skupine Irwin in soustanovitelj umetniškega kolektiva Neue Slovenishe Kunst, grafično-oblikovalskega studia Novi Kolektivizem ter gledališča sester Scipion Nasice. Mohar, skupaj s štirimi drugimi člani Irwina (Dušan Mandič, Andrej Savski, Roman Uranjek in Borut Vogelnik) od leta 1984 sodeluje na različnih projektih in razstavah Irwin-a, [...]

Gostujoči umetnik: Andrej Savski

A.V.A., 14. februar 2018 ― V sklopu serij gostujočih umetnikov in predavateljev, bo tokrat predaval član kolektiva IRWIN in AVA predavatelj Andrej Savski. Predavanje z naslovom “”…sav novac je naš!” (M. Stilinović)”, bo na sporedu v ponedeljek 12.3.2018 ob 18.uri. Tema predavanja bo o pridobivanju projektnih sredstev znotraj sistema sodobne umetnosti, kjer bo predavatelj poskušal čimbolj nazorno prikazati sistem javnih sredstev, [...]
še novic