Intervju z izumiteljem Petrom Florjančičem

Tehniški muzej Slovenije, 11. maj 2020 ― Za namen gostovanja naše razstave "Znanje brez meja" v Clevelandu v ZDA smo posneli intervju z inovatorjem Petrom Florjančičem, v katerem nam je zaupal izkušnje in povezave z ZDA. Spregovoril je o obisku New Yorka in sodelovanju z ikono v svetu kozmetike Elisabeth Arden, o sorodstvu z astronavtko Sunito Williams, o (ne)znanju angleščine in o [...] The post Intervju z izumiteljem Petrom Florjančičem appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije

Fakulteta za dizajn, 7. maj 2020 ― Spoštovane študentke in študenti FD, želimo vas spomniti, da ne pozabite na oddajo vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije (COVID-19). Več si lahko preberete na: https://www.gov.si/zbirke/storitve/enkratni-solidarnostni-dodatek-studentom/ in https://www.gov.si/novice/2020-05-04-objavljen-je-obrazec-za-oddajo-vloge-za-izplacilo-enkratnega-solidarnostnega-dodatka-za-izredne-studente/. Dekanat FD The post Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije appeared first on Fakulteta za dizajn.

Objava članka Anje Sarjanović, mlade ambasadorke Evropskega parlamenta

Gimnazija Nova Gorica, 5. maj 2020 ― Z veseljem sporočamo, da je članek Anje Sarjanović, 3.c, z naslovom “The European Parliament in ONE DAY”, objavljen na spletni strani My House of European History. Preberete ga lahko na spodnji povezavi: https://my-european-history.ep.eu/myhouse/allStories Čestitke Anji, da je primaknila svoj košček mozaika evropski zgodovini. Mentorice projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Zvok in slika Ljubljane v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 5. maj 2020 ― Sodelavca muzeja sta v Ljubljani dokumentirala spremenjeno zvočno krajino mesta v času koronavirusa. Nastali so zvočni in video posnetki izbranih lokacij v mestu (Tržaška cesta, Slovenska cesta, Čopova ulica, Železniška in Avtobusna postaja, Stari trg), kjer ponavadi prevladuje hrup prometa in vrvež ljudi. Snemanje se bo ponovilo na istih lokacijah, ko se bo življenje [...] The post Zvok in slika Ljubljane v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Obvestilo o sklepih senata

Fakulteta za dizajn, 4. maj 2020 ― OBVESTILO: Spoštovane študentke in študenti FD ter sodelavke in sodelavci, obveščamo vas, da je Senat Fakultete za dizajn na svoji 5. seji, dne 23. 4. 2020, sprejel naslednja sklepa: 1. Sprejem sklepa, da se študentom omogoči zagovor diplomskega dela preko videokonference – že vezane diplome 2. Sprejem sklepa, da se študentom omogoči oddaja diplomskega dela […] The post Obvestilo o sklepih senata appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic